Strâmbă-Lemne din Carei


Artistul sătmărean Vasile Koter scrie pe pagina de Facebok a consilierului Ilie Ciută că
,,un cuib de vierme …migrant intern strică habitatul oamenilor,,. Comentariul apare la luarea de atitudine a inginerului și angajatorului român față de implicarea sa ca și consilier în problemele comunității.

Ce fel de om de cultură este cel care are astfel de exprimări??? Să caracterizezi un consilier municipal careian ,,migrant intern,, doar pentru că s-a născut la Drobeta Turnu Severin parcă e prea de tot!
Integral aici:
http://www.buletindecarei.ro/2020/02/ditrau-in-varianta-online-consilier-roman-din-carei-facut-migrant-intern-de-un-artist-satmarean.html

( …) Un artist nativ careian se exprimă cu formula ,,migrant intern,, la adresa omului de afaceri și consilier municipal care nu este nativ careian.
La vernisajul expoziției sale având ca tematică migrația maghiară participă primarul evazionist Kovacs care ignoră manifestările ample românești, chiar și cele sub egida Academiei Române. ( … )
Expoziția a avut și caracter aniversar, întrucât în luna ianuarie a acestui an, sculptorul careian Vasile Kóter László a împlinit o frumoasă vârstă se specifică în comunicatul de la Castelul Karolyi. 70 de ani.
Evenimentul a fost moderat de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

La această vârstă artistul careian a afirmat despre consilierul local Ilie Ciută că este un vierme șovin și un migrant intern.

Evenimentul a fost moderat de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Au rostit alocuțiuni Eugen Kovács, primarul municipiului Carei, Sróth Ödön, președinte al Asociației Culturale „Kaffka Margit”, care a și recitat o poezie proprie, dedicată lui Vasile Kóter, respectiv cei doi artiști Vasile Kóter László și Kovács Emil Lajos.Kovács Árpád Gábor a pregătit o surpriză celor prezenți, recitând o poezie comică.
Integral aici:
http://www.buletindecarei.ro/2020/02/rusine-expune-la-carei-artistul-care-eticheteaza-ca-migrant-intern-un-om-de-afaceri-si-consilier-local-care-nu-e-nativ-careian.html

Ce concluzie am putea oare noi trage din acest standard dublu al artistului Vasile Koter (László)? Că migrația e ceva onorabil și de admirat când e vorba de istoria maghiarilor, iar atunci când e vorba de români e ceva rușinos, chiar dacă din punct de vedere “tehnic” nici măcar nu se poate vorbi de migranți români, câtă vreme aceștia nu fac altceva decât să se mute dintr-un oraș în altul din aceeași țară, spre deosebire de concetățenii maghiari, care au venit aici ca “oaspeți”, iar acum se vor stăpâni, vor autonomii, regionalizări, federalizări, etc.
Integral aici:
https://ziarharghita.ro/consilier-roman-atacat-cu-expresia-de-migrant-intern-de-un-artist-maghiar-din-carei

Laszlo Koter si Eugen Kovacs

Laszlo Koter artistul si Eugen Kovacs primarul udmr

Critică de artă

Ținând cont de prietenia ruso-turanică, l-am rugat pe expertul părerolog Kolea – Bețivul din Novosibirsk să ne dezvăluie hermeneutica lemnelor cioplite de artistu’ Koter Strâmbă-Lemne.

Kolea – Bețivul din Novosibirsk zice așa:

Maestrul Koter Strâmbă-Lemne e harasho, știe ce înseamnă arta de kolhoz! A cioplit în lemn de stepă, migrarea, invazia barbarilor asiatici în Europa. Koter surprinde sinergia convergenței triburilor turanice. Inefabilitatea actului invadator se relevă prin conturul rafinat în sterilitatea lemnului atins de mâna costeliv dolofană a maestrului.
Fără parcimonie ne dezvăluie cristalizarea caracterului ubicuu al actului năpăditor turanic. Koter subliniază apoteoza umbeliformă a barbariei printr-un acosmism prometeic incrustat în lemnul din stepa bașchiră. Indubitabil, lemnul capodoperei sale e impregnat și cu nostalgia tărâmului natal.
Maghiaropații sunt visători romantici. Koter nu face excepție. E un artist deosebit și recomand ca operele sale să fie expuse la Ermitaj și la Kremlin în Buda personală a țarului Vladimir Putin și în Pesta contesei Alina Kabaeva.
___________________________________

Tupeul grofilor de mucava
Carei … update

Acest articol a fost publicat în Europa, Romania, Rusia, Ungaria și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Strâmbă-Lemne din Carei

  1. Pintea zice:

    Maistrul Koter a cioplit chip stramosilor lui din Asia.

  2. gigel zice:

    ăl din dreapta care-și dă cu ciocanu-n cap e strămoșu-su

  3. mihailandrei zice:

    Corect, e vorba de atilla. Iar cea din stanga e protocicciolina, cel mai profund simbol.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.