“Luați-vă carnea falsă crescută în laborator și duceți-o altundeva”: Ron DeSantis luptă împotriva cărnii cultivate cu un nou proiect de lege


Hardee County, Florida. Guvernatorul Ron DeSantis a semnat public un proiect de lege care interzice carnea crescută în laborator, o acțiune despre care criticii spun că ar înăbuși inovația.

Proiectul de lege SB 1084, susținut de republicani, interzice vânzarea sau fabricarea de carne cultivată – sau crescută în laborator – în Florida, instituind o infracțiune de gradul doi pentru cei care încalcă legea.

DeSantis spune că proiectul de lege menține o “industrie agricolă viguroasă”, criticând“elitele”care dau vina pentru schimbările climatice pe producția de carne, spunând:“Ceea ce protejăm aici e industria împotriva actelor omului, împotriva unei agende ideologice care vrea să prezinte agricultura ca fiind problema, care folosește chestiuni cum ar fi creșterea vitelor ca fiind distrugătoare pentru clima noastră. Aceștia vor fi oameni care ne vor ține lecții celorlalți despre subiecte precum încălzirea globală, vor spune că nu poți conduce un vehicul cu combustie internă, vor spune că agricultura e rea, între timp, ei zboară la Davos cu avioanele lor private”, a continuat el, referindu-se la liderii politici care merg la Davos pentru Forumul Economic Mondial. El a afirmat apoi că producția de carne cultivată în laborator joacă un rol într-un viitor sistem de “credit social” în care “dacă crezi în agricultură, vei fi penalizat”. ( … )

“Aceasta e de fapt o viziune de impunere a restricțiilor asupra libertăților pentru oamenii obișnuiți, în timp ce ‘elitele’ respective trag efectiv sforile, iau deciziile și fac tot ce naiba vor să facă în viața lor”, a continuat DeSantis.“Vor să elimine carnea, vor să elimine vitele, vor să elimine găinile și vor să creeze proteine în laboratoare … vor să elimine [carnea] treptat. Proiectul de lege pe care îl semnez astăzi înseamnă să vă luați carnea falsă crescută în laborator și duceți-o altundeva”, a completat DeSantis.

Criticii proiectului de lege spun că acesta va înăbuși inovația în Florida, trimițând un “mesaj negativ“ cercetătorilor și investitorilor și va împiedica alternative viabile la industria cărnii ( … )

Florida se alătură acum Italiei în ceea ce privește interzicerea cărnii crescute în laborator. Propuneri similare există și în Alabama, Arizona, New Hampshire și Tennessee.
Sursa: https://floridianpress.com/2024/05/take-your-fake-lab-grown-meat-elsewhere-desantis-wages-war-on-cultivated-meat-with-new-bill/

Acest articol a fost publicat în blog și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la “Luați-vă carnea falsă crescută în laborator și duceți-o altundeva”: Ron DeSantis luptă împotriva cărnii cultivate cu un nou proiect de lege

  1. geopolitica zice:

    .. Ronnie iar a calcat pe bataturile unor persoane foarte puternice care sunt pe locul unu la promovarea carnii false..

  2. mihailandrei zice:

    Parca a mai primit o atentionare printr-un accident in care a fost implicata coloana sa oficiala in drum spre Tennessee…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.