Calea Neamului – Apel


Planul Kos Karoly de sprijinirea a fermierilor și agricultorilor maghiari din România de către Ungaria, parte a războiului hibrid. Proiectul de lege inițiat de parlamentari UDMR, USR si PNL, prin care pământul se poate vinde fără niciun fel de condiții către străini, facilitează și completează acest plan, creând o vulnerabilitate legislativă, pe fondul celei economice, accentuată în ultimul an până la nivel de criză.
Fiecare euro investit de Ungaria în România reprezintă în primul rând o investiție ideologică și mai apoi, în al doilea rând, una economică. Dar chiar si aceasta din urmă are menirea de a conferi o bază de putere (simbolică și materială) ideologiei revizioniste pe care Ungaria o desfășoară în România. Se trece de la lupta brută (martie 1990) la cea specifică războiului hibrid prin care teritoriul se ocupă cu voia oarbă a celui ocupat. Drumul spre “Transilvania pământ unguresc” trece mai întâi prin conceptul de transilvanism menit a genera predarea armelor fără împotrivire.

Scopul planului Ungariei de finanțare a agriculturilor din Transilvania este dezvăluit chiar de numele pe care-l poartă, Kos Karoly. Personajul (născut pe 16 decembrie 1883 la Timișoara!!!), după semnarea Tratatului de la Trianon, atunci când pentru toată lumea, inclusiv pentru Ungaria, era clar că prin forța armată Transilvania nu mai putea fi ruptă de România, a lansat conceptul de transilvanism, văzut ca o “altfel” de luptă, de “rezistență” a visului revizionist, acesta fiind conservat în ideologia unui spațiu transilvan aparte, specific, multietnic, multicultural, dar nu românesc, în care românii ar putea fi parte, dar doar în condițiile recunoașterii superiorității maghiare. Karoly propunea ceva de genul, în ordine, am înțeles, Transilvania nu mai aparține Ungariei, am pierdut războiul, dar, haideți să avem o Transilvanie ce nu aparține nici României, pentru că noi suntem “altceva”.
“Propunerea” bineînțeles că era o mână falsă întinsă către români, o mână pe care nu a cerut-o și nici nu a acceptat-o nimeni dintre ai noștri, mai ales că în toate manifestările concrete ale lui Kos Karoly, elementul românesc era în mod clar voit eludat. Meritele “strategului” sunt recunoscute oficial de regimul Diktatului de la Viena, acesta primind o decorație de la însuși Miklos Horthy.

Revenind în actualitate, planul K.K. se rafinează, evoluează. Lansat în 2017 cu începuturi concrete de implementare în 2018, anul Centenarului, s-a axat inițial pe Harghita, Covasna și Mureș, “ținutul secuiesc”, așa cum se și menționează în documentele lui, extinzându-se mai apoi în mare parte din Transilvania. Se referă în general la dezvoltarea economică a Transilvaniei prin sprijinul direct al statului ungar, punându-se accent pe finanțarea fermierilor si agricultorilor din Transilvania care trebuie să depună cereri în acest sens, formulate în limba maghiară; teoretic deci se adresează și românilor. Aici este “cheia” transilvanismului. Până acum au fost finanțate peste 7000 proiecte (doar în Harghita, Covasna, Mureș) care se referă și la intabularea pământurilor, pe lângă achiziționarea de utilaje agricole, facilități pentru comercializarea produselor, etc. Se formează astfel o “clasă” superioară, accesul la acest privilegiu producându-se datorită statului ungar. Românii de asemenea pot avea parte de această “mână întinsă”, cu condiția să folosească în documente limba maghiară, adică să ceară bani în limba maghiară. Ungaria funcționează practic ca o bancă care nu are niciun risc, căci toți cei care accesează creditele garantează cu investiția, inclusiv cu pământul. Nu pot plăti, nu e nicio problemă, Ungaria ia ipoteca. Pot plăti, la fel, Ungaria iese tot bine, fidelizând economic, inclusiv ideologic “clienții” care dobândesc statut de superioritate atât față de ceilalți cetățeni români din Transilvania care refuză să ceară bani în limba maghiară, cât si față de românii din “regat” care nu au acces la aceste fonduri, ci doar la palidele subvenții agricole furnizate de statul român.

Așadar ideologia transilvanismului este subvenționată de Ungaria la modul cel mai concret. Propaganda rostogolește cu ușurință “grija” statului vecin față de toți oamenii care trăiesc în Transilvania, inducând în subconștientul colectiv superioritatea Ardealului, implicit ideea ca poate, nu-i așa, ne-ar fi mai bine dacă am fi autonomi, dacă ne-am rupe de România, că uite cum Ungaria are grijă de noi să o ducem mai bine…acest gând încolțind inclusiv în rândul unor români din Transilvania, aici fiind de fapt bătaia lungă a planului Kos Karoly. Ei sunt conștienți că fără cozi de topor, conștiente sau nu, planul în adevăratul lui scop este sortit eșecului. Una e când ungurii cer autonomie si alta e când alături de ei se află și români “subvenționați”. Se uită însă că subvenția ar înceta brusc după Doamne ferește, un nou Dictat de la Viena, sub orice formă ar veni el.

Ne vedem pe 15 mai, ora 15, Piața Universității. Am convingerea că alături de noi vor fi si români din Covasna, Harghita și Mureș care vor spune, clar, răspicat, că Pământul Țării nu se vinde, că planul Kos Karoly nu este pentru ei, că demnitatea națională este mai presus de orice.

Doamne ajută frați și surori!  

Sursa: https://mihaitirnoveanu.ro/2021/05/12/prezent-in-piata-universitatii-alaturi-de-romanii-din-covasna-si-harghita-15-mai-ora-15-pentru-libertate-si-pamant/

Pe 15 mai, ora 15 ne strângem din toată țara în Piața Universității. Apoi pornim spre Guvern. Calea Neamului, Neamunit România și Starea de Libertate vă cheamă să ne apărăm Libertatea și Pământul! Alături de noi este Frăția Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință.

Cerem încetarea imediată a oricăror restricții și presiuni care se exercită de peste un an de zile împotriva libertății noastre.
Cerem respingerea de către Parlament a recentului proiect de lege elaborat de 66 deputați UDMR, USR, PNL, privind vânzarea fără niciun fel de condiție, a pământului către străini. Mai mult decât atât, cerem la modul cel mai ferm cu putință să se interzică cu totul de acum încolo, vânzarea pământurilor către străini, în condițiile în care, din cauza legilor catastrofale de până acum, o mare parte din teritoriul național a fost deja cumpărat de entități din afara țării.
Cerem elaborarea unei strategii de recuperare în mare parte a pământurilor vândute. Cerem ca guvernul să adopte o politică reală de sprijinire a fermierilor și agricultorilor români.
Cerem reglementarea legii arendei, în sensul limitării sau eliminării entităților străine din dreptul de arendă.
Cerem demisia ministrului agriculturii, motivul principal fiind acela că și el se află printre semnatarii proiectului de lege menționat mai sus, care are următoarele puncte extrem de nocive pentru siguranța națională, implicit alimentară a României: pământul se va putea cumpăra de către străini fără ca aceștia să fie obligați să aibă domiciliu sau sediu social în România, fără să dovedească că au desfășurat în trecut activități agricolo, fără limită de timp pentru revânzare, fără să fie obligatoriu avizul specific de descărcare arheologică din partea Ministerului Culturii, pământul putând fi cumpărat cu tot cu comorile istoriei naționale. Dreptul de preempțiune se schimbă de asemenea în defavoarea românilor.
Așadar orice bancher străin sau alt bogătaș de oriunde din lumea asta va putea cumpăra la liber pământ în România fără a da nimănui socoteală ce face cu el. Îl cumpără ca pe orice marfă.

Pământul țării nu este însă o marfă, nu este un mijloc de speculă pentru străini, pâmântul țării este Moștenire Națională, Moștenire Identitară, căci este cu sânge si sudoare de român amestecat, cu lupte și jertfă, cu Sfinți și Martiri și Eroi.
Pământul, precum Casa Părintească, nu se vinde la străini. Și nici Libertatea!
15 mai, data în care românii din toată țara vor spune NU în fața tradării, NU în fața vânzării, NU în fața dictaturii!

Cu Dumnezeu înainte!  

Sursa: https://mihaitirnoveanu.ro/2021/05/10/ridica-te-romane-cu-steagul-si-crucea-cu-toata-vointa-ta-impotriva-batjocurii-si-stapanirii-strainilor-si-tradatorilor-din-tara-ta/

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.