Toamnă cu revizionism


Uniunea Maghiară din Transilvania (EMSZ) va prezenta din nou legislativului de la Bucureşti proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc – a comunicat József Kulcsár-Terza, politicianul uniunii constituite din PPMT şi PCM. Probabil se va prezenta parlamentului din nou statutul de autonomie elaborat de Consiliul Naţional Secuiesc (…) Zoltan Zakarias, politician al EMSZ, a evidenţiat că în programul guvernului constituit în decembrie cu participarea UDMR figurează şi înaintarea proiectului de lege a minorităţilor, care va putea fi dezbătut probabil “după septembrie”.
Sursa: http://jurnalul-militar.ro/2021/06/15/udmr-revine-cu-alt-proiect-de-lege-privind-autonomia-tinutului-secuiesc/

Să faci regionalizarea României, mai ales cu UDMR la guvernare care știe să negocieze și să impună condiții, înseamnă să deschizi larg porțile autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Asta intenționează din toamnă guvernul Cîțu, principalul promotor al chestiunii fiind Emil Boc, fostul prim-ministru de tristă amintire, care vrea să reintre în “politica mare” de la București prin această viziune toxică, ce are două direcții ideologice, ambele de inspirație autonomistă: Transilvania produce mai mulți bani decât celelalte provincii istorice românești iar Bucureștiul îi “subminează” dezvoltarea și mult trâmbițata absorbție a fondurilor europene care, vezi Doamne, nu se poate întâmpla din cauza organizării administrative pe județe. (…) Regionalizarea nu se combate prin argumente economice, ci printr-un singur fapt: păstrarea de jure și de facto a integrității teritoriale a României ce presupune stoparea oricăror cadre ce ar facilita dezvoltarea unor regiuni autonome. Există mai multe variante ale acestui proces, cele mai dure fiind ale UDMR, care dau aproape copy-paste pe Dictatul de la Viena și cea inițiată de Boc, care cuprinde Covasna, Harghita și Mureș la un loc.
Sursa: https://mihaitirnoveanu.ro/2021/06/24/integritatea-teritoriala-a-tarii-nu-se-negociaza-respingem-orice-proiect-de-regionalizare/

Nu trebuie uitat că în Regatul României Mari ungurii au fost tratați omenește. În schimb, recunoștința lor s-a materializat prin bestialitățile dictatului de la Viena și cele din vremea regiunii staliniste maghiare autonome.
Pentru că Viktor Orban de la Budă(pesta) e cu gândul la “omuleții verzi” din Transnistria, și lustruiește de zor lampa magică în speranța că apare duhul turanic al lui Arpad, normal ca trepădușii aciuați pe pământul daco-roman încep să latre. Se încearcă acreditarea ideii precum că Macaristan și premierul Viktor Orban se opun politicilor antinaționale și anticreștine promovate de UE. E praf în ochi. Revizionismul și aroganța sunt elementele constante ale politicii budapestane, restul, fum și oglinzi. Aberațiile promovate de UE oferă prilejul ideal pentru ca turanicii macaristanezii să se erijeze în “protectorii” creștinismului și naționalismului din Europa.
Nu vă lăsați înșelați de propaganda revizionistă a Budapestei, e altoită cu venin.

Şi azi ca ieri …

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Toamnă cu revizionism

  1. Camelia zice:

    Scoală Iancule și du-te la hotar
    Nu-i lăsa să intre iarăși în Ardeal!

  2. mihailandrei zice:

    Fie sa renasca Auraria Gemina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.