China și Rusia fac împreună experimente controversate de încălzire pentru a modifica atmosfera


China și Rusia au modificat un strat important al atmosferei de deasupra Europei pentru a testa o tehnologie controversată pentru o posibilă aplicare MILITARĂ, potrivit oamenilor de știință chinezi implicați în proiect.

Un număr de cinci experimente au fost efectuate în iunie. Unul, la 7 iunie, [2018] a provocat tulburări fizice pe o suprafață de 126.000 kmp (49.000 mile pătrate) sau aproximativ jumătate din dimensiunea Marii Britanii.

Zona modificată, cu o înălțime mai mare de 500 km (310 mile) peste Vasilsursk, un mic oraș rus din estul Europei, a experimentat o creștere bruscă electrică cu particule subatomice de 10 ori mai încărcate negativ decât regiunile înconjurătoare.

Într-un alt experiment de pe 12 iunie, temperatura gazelor subțiri ionizate de la mare altitudine a crescut cu peste 100 de grade Celsius (212 grade Fahrenheit) din cauza fluxului de particule.

Particulele sau electronii au fost pompați pe cer de SURA, o instalație de încălzire atmosferică din Vasilsursk, construită de armata fostei Uniuni Sovietice în timpul războiului rece.

Baza Sura a lansat o serie de antene de mare putere și a injectat o mare cantitate de MICROUNDE în atmosfera înaltă. Puterea maximă a undelor radio de înaltă frecvență ar putea atinge 260 megawatt, suficient pentru a lumina un oraș mic.

Zhangheng-1, un satelit chinez de supraveghere electromagnetică, a colectat datele de pe orbită cu senzori de ultimă oră. Pomparea și zborul necesită o coordonare precisă pentru a realiza o măsurare eficientă.

Când Zhangheng se apropie de zona țintă, de exemplu, senzorii se desfac pentru a analiza probele la fiecare jumătate de secundă, mult mai rapid decât de obicei, pentru a crește rezoluția de date.

Rezultatele au fost „satisfăcătoare”, a raportat echipa de cercetare într-o lucrare publicată în ultimul număr al revistei chineze Earth and Planetary Physics.

„Detectarea tulburărilor de plasmă … oferă dovezi pentru succesul probabil al viitoarelor experimente”, au spus cercetătorii.

Profesorul Guo Lixin, decanul școlii de fizică și inginerie optoelectronică de la Universitatea Xidian din Xian și un om de știință principal în domeniul tehnologiei de manipulare a ionosferei din China, a declarat că experimentarea comună a fost extrem de neobișnuită.

„O astfel de cooperare internațională este foarte rară pentru China”, a spus Guo, care nu a fost implicat în experiment. „Tehnologia implicată este prea sensibilă”.

Soarele și razele cosmice produc o mare cantitate de atomi în zbor liber, încărcați pozitiv, cunoscuți ca ioni la altitudini de la 75 km la 1.000 km. Stratul, sau ionosfera, reflectă undele radio ca o oglindă. Ionosfera permite semnalelor radio să sară pe distanțe lungi pentru comunicare.

FORȚELE MILITARE SUNT ÎNTR-O CURSĂ PENTRU CONTROLUL IONOSFEREI DE ZECI DE ANI.

Baza Sura din Vasilsursk este considerată a fi prima instalație pe scară largă din lume, construită în acest scop. Funcționând încă din 1981, a permis oamenilor de știință sovietici să manipuleze cerul ca instrument pentru operațiunile militare, cum ar fi comunicarea submarină.

Microundele cu energie mare pot trage câmpul electromagnetic în ionosferă ca degetele care cântă la o harpă. Acest lucru poate produce semnale radio cu frecvențe foarte mici, care pot pătrunde în sol sau apă – uneori până la adâncimi mai mari de 100 de metri în ocean, ceea ce le-a făcut o posibilă metodă de comunicare pentru submarine.

Schimbarea ionosferei deasupra teritoriului inamic poate de asemenea perturba sau întrerupe comunicarea lor cu sateliții.

Militarii americani au învățat din experimentul rus și au construit o instalație mult mai mare pentru a efectua teste similare.

Programul de cercetare aurorală activă de înaltă frecvență, sau HAARP, a fost înființat la Gakona, Alaska, în anii 90, cu finanțare din partea forțelor armate americane și a Agenției de proiecte de cercetare avansată pentru apărare [DARPA].

Instalația HAARP poate genera maxim 1 gigawatt de putere, de aproape patru ori mai mare decât Sura.
China construiește acum o instalație și mai mare și mai avansată în Sanya, Hainan, cu capacitatea de a manipula ionosfera pe toată Marea Chinei de Sud, potrivit unui raport al South China Morning Post.

Exista îngrijorarea că astfel de instalații ar putea fi folosite pentru a modifica vremea și chiar pentru a crea dezastre naturale, inclusiv uragane, cicloni și cutremure.

UNDELE DE FRECVENȚA ULTRA-JOASĂ GENERATE DE ACESTE INSTALAȚII PUTERNICE AR PUTEA AFECTA CHIAR FUNCȚIONAREA CREIERULUI UMAN, au spus unii critici.

Însă dr. Wang Yalu, cercetător asociat cu Administrația pentru cutremure din China, care a luat parte la studiu în iunie, a respins astfel de teorii.

„Facem doar pură cercetare științifică. Dacă altceva este implicat, nu sunt informat despre acest lucru”, a spus într-un interviu.

Administrația pentru cutremure a fost implicată, deoarece Zhangheng-1, lansat în februarie, a fost primul satelit chinez capabil să capteze semnale premergătoare legate de cutremure. Este operat de armata chineză și a servit atât pentru uz civil, cât și pentru apărare.

În experimentul chinezo-rusesc, cercetătorii au descoperit că, chiar și cu o putere mică de 30MW, fasciculul radio ar putea crea o zonă anormală mare. Dar, de asemenea, au descoperit că efectele au scăzut brusc după răsărit, deoarece perturbația creată de om s-a pierdut cu ușurință în zgomotul creat de lumina soarelui.

„Nu-l jucăm pe Dumnezeu. NU SUNTEM SINGURA ȚARĂ CARE FACE ECHIPĂ CU RUȘII. Alte țări au făcut lucruri similare”, a declarat un alt cercetător care a fost implicat în proiect și a cerut să nu fie numit din cauza sensibilității problemei.

Facilitatea Sura a efectuat, de asemenea, cercetări comune cu Franța și Statele Unite, potrivit lucrărilor publicate în reviste academice.
Centrul Național de Studii Spațiale, o agenție guvernamentală franceză sub supravegherea ministerelor apărării și cercetării, a desfășurat micro-satelitul DEMETER pentru a monitoriza emisiile radio ale Sura.

Programul meteorologic de apărare prin satelit, condus de Departamentul Apărării din SUA, a contribuit, de asemenea, cu date de zbor în mai multe experimente de încălzire efectuate pe site-ul rusesc înainte de 2012.

Țările au fost dispuse să colaboreze în parte deoarece multe probleme științifice și tehnice rămân de rezolvat, a spus cercetătorul chinez.

De exemplu, deși există un consens general că tulburările umane pot provoca nereguli, cum s-au întâmplat și de ce rămâne un subiect de dezbatere, diferite echipe de cercetare oferind explicații variate.

Profesorul Gong Shuhong, cercetător în tehnologia comunicațiilor militare la Universitatea Xidian, fosta Școală Radio a Comitetului Militar Central, a declarat că a urmărit îndeaproape experimentul de încălzire Rusia-China.

„Energia emisă a fost prea mică pentru a declanșa un eveniment de mediu global”, a spus el. „Influența umană este încă foarte mică în comparație cu puterea Mamei Natură. Dar impactul asupra unei regiuni mici este posibil”.

Teoretic, bătaia din aripi a unui fluture ar putea fi amplificata într-un sistem meteorologic sofisticat și provoca o furtună într-o locație îndepărtată câteva săptămâni mai târziu.

„Astfel de studii trebuie să respecte strict regulile etice”, a spus Gong.
„Orice ar face, nu trebuie să FACĂ RĂU OAMENILOR care trăiesc pe această planetă”.

Sursa: https://menafn.com/1097842745/China-and-Russia-band-together-on-controversial-heating-experiments-to-modify-the-atmosphere

Tudor V

Acest articol a fost publicat în America, china, Rusia și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la China și Rusia fac împreună experimente controversate de încălzire pentru a modifica atmosfera

 1. Jimi zice:

  Cernobil ?

 2. George Valah zice:

  Poate interesant …

 3. Gabi zice:

  Ciclurile dese de incalzire si racire artificiala a atmosferei cauzeaza inmultirea bacteriilor si a virusilor exact ca intr-un vas cu mancare scos din frigider si pus pe soba de gatit in mod repetat.

 4. geopolitica zice:

  …. se spune ca rusii au dat drumul noului virus in China …. ca americanii sa dea vina pe chinezi si chinezii pe americani …
  … aliatzi aliatzi, dar … maskirovka..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.