Addenda: lista parțială cu recente morți suspecte – sau ce înseamnă să nu fii de acord cu Putin


Tatiana Sekerina, 48 ani (11 iulie 2019) – Judecător federal implicat în cazuri împotriva oficialilor corupți, a căzut de pe fereastra apartamentului ei de la etajul 15 din Volgograd.
Mikhail Kurakin, 35 de ani (17 iulie 2019) – Jurnalistul de investigație a fost găsit mort în curtea casei sale din Tolyatti, după ce a postat pe Facebook, „Nu știu de ce, dar se pare că am probleme grave.”
Yelena Grigorieva, 41 de ani (19 iulie 2019) – activistă anti-Putin, înjunghiată până la moarte la Sankt Petersburg. Ea se plânsese că a primit amenințări cu moartea. Poliția a arestat un bărbat care lucrase la ea acasă.
Fakhri Mustafayev, 38 de ani (10 iulie 2019) – Tătar din Crimeea a fost gasit mort în Bakhchisaray la o zi după ce a dispărut. Era fiul unui delegat în consiliul tătarilor din Crimeea.
Andrei Kudryashov, 55 de ani (5 iunie 2019) – Șeful finanțelor pentru rețeaua de bunkere subterane a lui Vladimir Putin, a căzut dintr-un bloc de 15 etaje din Moscova. Se pare că fusese concediat recent.
Andrei Bakharev, 58 de ani (20 aprilie 2019) – directorul Gazpromtrans-Orenburg, ucis cu soția și șoferul său în satul Rostoshi. Trei atacatori au fost prinși în videoclip, părăsind locul faptei.
Sergei Shamarin, 62 de ani (11 aprilie 2019) – Ajutorul lui Nikolai Kovalev, care murise cu șase zile înainte – a murit în biroul său din Duma „din cauza unui anevrism suspectat”.
Nikolai Kovalev, 69 de ani (5 aprilie 2019) – Deputat în Duma și fost director al FSB [1996-1998, chiar inaintea lui Putin], a murit „după o lungă boală”.
Sergei Sokolov, 59 de ani (17 martie 2019, aprox.) – Generalul FSB, fost în KGB, găsit mort în apartamentul său din Moscova. Era mort de cel puțin șapte zile când a fost găsit pe 24 martie. În apartamentul său era un arsenal de arme, dar niciun semn de violență pe corpul său.
Dmitri Shevelev, 38 de ani (4 martie 2019) – director adjunct al filialei Orsk din OrenburgEnergo, împușcat la intrarea într-o clădire din Orșk de un pistolar care a fost filmat.
Oleg Krivov, 68 de ani (14 februarie 2019) – Diplomat responsabil de neproliferarea armelor, găsit mort într-o toaletă din Ministerul de Externe de la Moscova de către un curățător, în urma unui „atac de cord”.
Dmitri Gribov (11 februarie 2019) – Șef al Centrului pentru Combaterea Corupției din Voskresensk, Regiunea Moscovei, bătut pana la moarte de atacatori cu bâte de baseball la intrarea în clădirea mamei sale.
Vladimir Chernikov, 54 de ani, (27 ianuarie 2019) – Șef al departamentului pentru securitate regională și combaterea corupției guvernului orașului Moscova, responsabil pentru interzicerea protestelor, a murit brusc în urma unui „atac de cord”.
Vladimir Trotsky (3 decembrie 2018) – Bloggerul de la Novy Oskol, Oblastul Belgorod, care a fost condamnat în instanța pentru insulta contra autorităților locale, a găsit în baia lui cu gâtul și venele tăiate. Anchetatorii au declarat că au suspectat „sinucidere”.
Igor Korobov, 62 de ani (21 noiembrie 2018) – Generalul care era șeful GRU, a murit „după o lungă boală”.
Alexei Kleshko, 48 de ani (19 noiembrie 2018) – Speaker adjunct al adunării legislative Krasnoyarsk Krai, membru al Rusiei Unite și fost reporter TV, a căzut de pe fereastra apartamentului său.
Yevgenia Shishkina, 49 de ani (10 octombrie 2018) – colonel de poliție care investiga cazuri grave, cel mai recent delapidare la Aeroflot, împușcata în gât și în spate langa casa sa din Arkhangelskoye, în afara Moscovei.
Saak Karapetyan, 58 de ani (4 octombrie 2018) – Procurorul general adjunct al Rusiei, legat de activitatea avocatei Natalia Veselnitskaya, care a participat la cunoscuta întâlnire din Trump Tower, ucis într-un accident de elicopter din Oblastul Kostroma. O sursă rusă a afirmat ulterior că pilotul fusese împușcat de două ori în spate.
Bruno Charles de Cooman, 59 de ani (29 august 2018) – vicepreședinte belgian de cercetare și dezvoltare la Novolipetsk Steel, a căzut pe o fereastră a celebrei Case de pe Terasă din Moscova, în circumstanțe necunoscute.
Alexander Zhunev, 34 de ani (9 august 2018) – Cunoscut artist de stradă a cărui lucrare a inclus un portret al protestatarului de artă performantă, Petr Pavlensky, a murit în somn într-un tren care mergea de la Moscova spre orașul natal din Perm.
Petr Ofitserov, 43 de ani (13 iulie 2018) – Om de afaceri condamnat cu Alexei Navalny în 2013 în dosarul „Kirovles”, denunțat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. A murit din cauza unei leziuni la cap cauzate în timp ce a avut un atac de epilepsie sau un accident vascular cerebral.
Andrzej Malczewski, 55 de ani (16 iunie 2018) – Fondatorul Mosoblbank sancționat, a murit brusc în închisoare, unde executa o pedeapsă de patru ani pentru fraudă.
Yelena Gremina, 61 de ani (16 mai 2018) – Fondatoarea teatrului liberal Teatr.doc din Moscova, care a fost hărțuit în mod regulat de către autorități, a murit de „insuficiență cardiacă și renală” la șase săptămâni dupa soțul său, Mikhail Ugarov. Era autoarea unei piese despre Sergei Magnitsky.
Yuri Kotler, 50 de ani (14 mai 2018) – Fost membru senior al Rusiei Unite și fost vicepreședinte la VTB Bank, a găsit împușcat în cap în apartamentul său din Moscova, după ce nu a răspuns eforturilor de a-l contacta timp de trei zile. S-a spus că s-a sinucis din cauza datoriilor.
Oleg Belous, 66 de ani (8 mai 2018) – Ambasadorul Rusiei în Portugalia, a murit brusc la Lisabona.
Mikhail Abramyan, 33 de ani (16 aprilie 2018) – Activist politic și de mediu din Krasnodar, președinte al Frontului de Mediu Sud, a murit în urma unei boli nediagnosticate – prietenul sau Andrey Rudomakha, care a fost bătut în decembrie anul trecut, suspectează otrăvire.
Maxim Borodin, 32 de ani (15 aprilie 2018) – Jurnalistul din Ekaterinburg care lucra pentru agenția Novy Den, si care a scris despre moartea antreprenorilor ruși Wagner în Siria ca urmare a unui atac aerian american din 7 februarie a murit din cauza rănilor sale după ce a căzut din o fereastră de la etajul patru la apartamentul său din 13 aprilie. Editorul său crede că a fost o crimă.
Mikhail Ugarov, 62 de ani (1 aprilie 2018) – Director artistic al teatrului liberal Teatr.doc din Moscova, care a fost hărțuit în mod regulat de autorități, a murit în urma unui „atac de cord” la Moscova.
Nikolai Glushkov, 68 de ani (12 martie 2018) – Partener de afaceri al lui Boris Berezovsky, găsit mort în casa sa din sudul Londrei, la doar o săptămână după otrăvirea lui Sergei Skripal și a fiicei sale Yulia la Salisbury. Poliția a spus că a murit de la compresiune la gât și a lansat o anchetă pentru crimă.
Yelena Shishmareva, 52 de ani (7 februarie 2018) – Fost ministru adjunct al sănătății Tatarstan, a fost găsită înjunghiată de opt ori în imediata apropiere a gâtului la domiciliu, în timp ce se afla în arest la domiciliu într-un caz de delapidare. Anchetatorii sugerează că a fost o sinucidere.
Konstantin Sinitsin, 53 de ani (26 ianuarie 2018) – Activist de opoziție din Sankt Petersburg, bătut de moarte la intrarea în clădirea unde locuia. Un suspect a fost luat în arest și omorul a fost raportat la o dispută personală.
Vedzhiye Kashka, 82 de ani (23 noiembrie 2017) – activist tătară din Crimeea, a murit la Simferopol după ce a fost reținut în timpul unui raid de către autoritățile rusești ocupante.
Timofey Kurayev, 44 de ani (8 noiembrie 2017) – șeful Serviciului Federal Anti-Monopol din Crimeea, a investigat administrarea greșită a porturilor, găsit mort în casa sa.
Serhiy Samarskiy, 55 de ani (2 noiembrie 2017) – Consilier al orașului din Syevyerodonetsk, Oblastul Luhansk, care a inițiat o decizie în 2015 de a eticheta Rusia o țară agresoare, găsit mort în apartamentul său cu un capul spart.
Alexei Stroganov, 50 de ani (24 octombrie 2017) – activist de opoziție din Moscova, atacat cu o bară de fier, a murit după două luni în comă.
Boris Kogan (5 octombrie 2017) – Om de afaceri care și-a vândut apartamentele în Trump Tower New York după alegerile americane din 2016 și care a livrat echipament militar rusesc, precum și rachete pentru NASA, a murit brusc la domiciliul său din Odessa din „probleme cu inima”.
Oleg Gorchev, 40 de ani (31 august 2017) – CEO al Stațiunilor din Caucazul de Nord, găsit mort în apartamentul său din Moscova, cu o vătămare la cap.
Ivan Skripnichenko, 37 de ani (23 august 2017) – Voluntarul care a păzit memorialul oamenilor de pe podul Nemțov din Moscova, a fost lovit în nas în timp ce se afla pe pod pe 15 august și a murit din cauza rănilor sale după operație.
Anton Nossik, 51 de ani (9 iulie 2017) – Popular blogger rus-israelian și critic al lui Putin, a murit din cauza unui suspect de atac de cord în timp ce se afla la o dacha în afara Moscovei, împreună cu prietenii.
Vladimir Șcherbakov, 57 de ani (5 iulie 2017) – „Sinuciderea” omului de afaceri din Londra a fost raportata de o cunoștință, dar poliția londoneză nu a confirmat-o. S-a spus că s-a spânzurat cu centura de piele de crocodil. Cu două zile înainte, autoritățile ruse renuntasera la un caz de delapidare împotriva lui, condus de parlamentarul Andrei Lugovoi, ucigașul lui Litvinenko.
Andrei Nedosekin, 63 de ani (iunie 2017) – Diplomat în departamentul pentru afacerile CSI, găsit mort în apartamentul său din Moscova de către soția sa – murise de câteva zile.
Yuri Parygin, 58 de ani (29 mai 2017) – viceprimarul orașului Krasnoyarsk, ar fi sărit dintr-o fereastră a clădirii sale, care a fost aceeași clădire din care ar fi sărit legiuitorul Alexei Kleshko în 2018.
Dmitri Popkov, 42 de ani (24 mai 2017) – redactor șef al ziarului local Ton-M din Minusinsk, Krasnoyarsk Krai, care a raportat despre corupția poliției, a fost împușcat mortal în baie.
Nikolai Andrushchenko, 73 de ani (19 aprilie 2017) – Co-fondator și redactor al ziarului de opoziție Novy Peterburg, a murit la Sankt Petersburg după ce a fost atacat părăsind biroul său în seara de 9 martie.
Nikolai Volkov, 41 de ani (27 martie 2017) – șef al departamentului de construcții din Ministerul de Interne al Rusiei, împușcat mortal în apropierea locuinței sale din Moscova.
Denis Voronenkov, 45 de ani (23 martie 2017) – Fost parlamentar rus care a fugit în Ucraina alături de soția sa, parlamentarul și cântăreața Maria Maksakova în octombrie 2016, a fost împușcat mortal în fața unui hotel din Kiev.
Vladimir Yevdokimov, 55 de ani (18 martie 2017) – Fost director executiv al agenției spațiale Roskosmos, responsabil pentru controlul calității, într-o închisoare din Moscova, în așteptarea procesului, acuzat de delapidarea a până la 200 de milioane de ruble, găsit mort în celula sa cu răni înjunghiate.
Yevgeny Khamaganov, 35 de ani (16 martie 2017) – Jurnalist de opoziție din Buryatia care a fost bătut și avea gâtul rupt în 2015, în circumstanțe inexplicabile în Ulan-Ude, fie după o bătaie, fie din cauza unor complicații din cauza diabetului.
Alex Oronov, 69 de ani (2 martie 2017) – Om de afaceri emigrant ucrainean la New York care a organizat întâlnire între avocatul lui Trump Michael Cohen, Felix Sater și parlamentarul ucrainean Andriy Artemenko în ianuarie 2017 despre „planul de pace” pentru Ucraina, la New York, din cauze necunoscute .
Viktor Parshutkin, 57 de ani (27 februarie 2017) – Avocatul care l-a reprezentat pe ucraineanul Serhiy Lytvynov, bărbat în totalitate nevinovat condamnat în Rusia, a murit din cauze necunoscute la Moscova la a doua aniversare a uciderii lui Boris Nemtsov.
Oleg Erovinkin, 61 de ani (26 decembrie 2016) – Generalul FSB găsit mort în mașina sa la Moscova, ar fi putut fi sursa dosarului Trump.
Petr Polshikov, 56 de ani (20 decembrie 2016) – consilier șef al departamentului Americii Latine la Ministerul rus de Externe, a fost găsit mort în casa sa din Moscova din cauza unei răni împușcate.
Vladimir Shreydler, 48 de ani (8 noiembrie 2016) – Activist pro-ucrainean, care a apărut la talk-show-urile rusești, a murit în urma unui atac de cord după ce a fost bolnav de ceva vreme, dar încă foarte activ.
Gennady Tsyplakov, 42 de ani (24 septembrie 2016) – Fostul „prim-ministru al Republicii Populare Luhansk”, a fost găsit spânzurat cu multiple răni – s-a sugerat că a fost torturat până la moarte, după ce liderul „LNR”, Ihor Plotnitsky, a declarat că a organizat o tentativă de coup.
Yevhen Zhylin, 40 de ani (19 septembrie 2016) – Proeminent activist pro-rus din Ucraina, împușcat mortal într-un restaurant de lux din afara Moscovei de un pistolar deghizat cu mustață falsă și pălărie din Panama.
Pavel Sheremet, 44 de ani (20 iulie 2016) – Jurnalist rus din Belarus și prieten cu Boris Nemtsov, ucis într-un atentat cu mașina la Kiev.
Sergei Tikhonov, 50 de ani (29 iunie 2016) – Bloggerul din Pskov care a scris sub porecla „Skobar”, ar fi primit o injecție letală la ordinele „bucătarului lui Putin” Yevgeny Prigozhin, așa cum este descris într-un articol din Novaya Gazeta, în octombrie 2018.
Matthew Puncher, 46 (mai 2016) – Expert in poloniu implicat în ancheta Litvinenko „s-a înjunghiat până la moarte” acasă, în Oxfordshire, după o călătorie în Rusia.
Colin Madsen, 25 de ani (aprox. 27 martie 2016) – student american care a fost voluntar pentru Greenpeace, a fost găsit mort la opt zile după ce a dispărut într-o cabină din Siberia, dimineața devreme.
Vyacheslav Sinev, 58 de ani (3 februarie 2016) – președinte al comitetului executiv al consiliului agenției ruse antidoping. Nici o cauză de deces dată.
Alesya Malakyan, 35 de ani (25 ianuarie 2016) – Fiica activistei de opoziție Irina Kalmykova, care a fugit din Rusia în Ucraina pentru a scăpa de procesul pentru protest, a murit din cauze necunoscute la Moscova.
Igor Sergun, 58 de ani (3 ianuarie 2016) – Un general, director al serviciului de informații militare GRU, a murit din cauze necunoscute după ce a fost trimis în Siria pentru a negocia cu Assad.
Boris Nemtsov, 55 de ani (27 februarie 2015) – Fost prim-ministru adjunct și criticat Putin, împușcat pe un pod de lângă Kremlin.
Scot Young, în vârstă de 52 de ani (8 decembrie 2014) – un magnat din Scoția, care a făcut afaceri în Rusia implicând Boris Berezovsky, a fost găsit mort pe un gard de fier la Londra.
Johnny Elichaoff, 55 de ani (12 noiembrie 2014) – Omul de afaceri a căzut de pe acoperișul unui centru comercial din Londra. Prietenul lui Scot Young.
Valeriya Novodvorskaya, 64 de ani (12 iulie 2014) – Disident sovietic de multă vreme care a protestat împotriva invaziei Rusiei în Ucraina, a murit aparent din cauza sindromului de șoc toxic din spitalul din Moscova.
Alexander Pochinok, 56 de ani (16 martie 2014) – Fost ministru guvernamental care a avertizat într-un interviu la Dozhd TV că Crimeea va costa Rusia mai mult decât războiul din Cecenia și olimpiada de la Sochi. A murit în urma unui „atac de cord” cu două zile înainte de ceremonia de la Moscova pentru a anexa oficial Crimeea.
https://xsovietunion.blogspot.com/2018/03/list-of-suspicious-russia-related.html

https://twitter.com/XSovietNews/status/1149372263151689729
________________________________

Se pare că în Rusia opoziția și criticii mor unul după altul de „atacuri de cord” chiar și la vârste de treizeci și ceva de ani. Sau se sinucid înjunghiindu-se singuri cu câte opt lovituri de cuțit sau tăindu-și gâtul și venele de la mâini în același timp. Foarte mulți dintre ei cad de la etaj, chiar și câte doi din aceeași clădire. Și cei din străinătate care se sinucid găsesc moduri originale de a o face: trași în țeapă în garduri de fier, spânzurați cu cureaua de la pantaloni, sărind de pe acoperișul mall-urilor și așa mai departe.

Transilvania

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în coruptie, Eurasia, Rusia, Totalitarism, URSS și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Addenda: lista parțială cu recente morți suspecte – sau ce înseamnă să nu fii de acord cu Putin

 1. Tudor V. zice:

  În 2003, la cel de-al doilea simpozion european privind armele neletale, Anatoly Korolev și colegii săi de la Universitatea de Stat din Moscova au prezentat o lucrare cu titlul „Criteriul bioelectrodinamic al estimării eficacității NLW și mecanismele de interacțiune ale țesuturilor pielii cu radiațiile electromagnetice.“ Acesta este un studiu despre modul în care armele cu frecvență radio – precum Active Denial System – afectează pielea.

  Lucrarea discută efectele asupra membranelor celulare și afectarea funcției normale a corpului, inclusiv „transferul informațiilor către organele de control.” În aceeași conferință, V Makukhin de la Centrul de Inginerie Trymas din Moscova a descris „Echipamente electronice pentru influență complexă asupra obiectelor biologice.”

  Aparatul său de laborator folosește un fascicul modulat de unde radio pentru a produce ceea ce el numește „tulburare a sistemului nervos autonom”.

  Makhunin menționează, de asemenea, efectele „schimbării electrocardiogramei” și ceea ce el numește „ruperea funcției mușchiului cardiac”. Vulnerabilitatea inimii la stimularea electrică (inclusiv cea produsă de undele electro magnetice) este bine documentată.

  Un dispozitiv letal interferează cu potențialele electrice care mențin camerele inimii sincronizate, producând fibrilație și moarte rapidă.

  https://mihailandrei.wordpress.com/2019/11/10/atacuri-de-cord-controlate-de-la-distanta-de-moscova/

  Rusii sunt la fel de buni ca americanii la sistemele electronice de razboi – vezi Khibiny, Krasukha, etc

  Dă clic pentru a accesa ICDS_Report_Russias_Electronic_Warfare_to_2025.pdf

 2. Q zice:

  Da-ti click pe linkul de la blogspot ca lista a crescut de anul trecut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.