Vinul Biblic nu este suc de struguri.


Vin nu must

Liderii adventisti isi inseala deliberat prozelitii, lasand sa se inteleaga ca vinul este pacatos. Cu toate ca Scriptura indica faptul ca vinul nu este rau, ci doar abuzul, aceeasi lideri sectari, in ticalosia lor, mint cu nerusinare cireada de gura casca dispusa sa asculte bazaconiile lor.

Este adevarat ca excesul de vin determina imbatarea. Totuşi, de vin ne putem bucura cu moderaţie fara a produce efecte pacatoase.

Cuvântul grecesc folosit în Biblie pentru VIN (oinon/οἶνον) este ceea ce pentru noi astazi înseamnă vin fermentat.

Scriptura nu interzice consumul de vin sau orice alta bautura alcoolica.
In Israel se folosea vinul fermentat ca bautura, iar Legea lui Moise nu interzicea folosirea vinului.

1) Vinul nu este pacatos, din contra, este o binecuvântare…

va binecuvânta rodul pântecelui tău, rodul pământului tău, pâinea ta, VINUL( οἶνόν )tău, untdelemnul tău…” ( Deut 7, 13)

2) Acesta este un dar de la Dumnezeu pentru bucurie, nu pentru abuz (cu moderatie)…

Du-te şi mănâncă cu bucurie pâinea ta şi bea cu inimă bună VINUL (οἶνόν) tău …” (Ecclesiastul 9,7)

3) Pavel il sfatuia pe Timotei sa bea vin…

„Să nu mai bei numai apă, ci să iei şi câte puţin VIN (οἴνῳ)… ” (1 Tim 5, 23)

____________________________________

Vinul Biblic nu este suc de struguri. Ce cred sectarii adventisti e egal cu zero. Ar fi incorect sa spunem ca este vorba despre suc de struguri (must).

1) Noe şi Nabal s-au îmbatat de vin, nu cu must…

A băut VIN (οἴνου) şi, îmbătându-se, s-a dezvelit în cortul său„(Facere 9,21)

2) Vinul destul de tare este antiseptic, nu mustul…

Şi, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn şi VIN (οἶνον ), şi, punându-l pe dobitocul său…„(Luca 10, 34)

3) Vinul de la „cina Domnului” poate duce la îmbătare…

Căci, şezând la masă, fiecare se grăbeşte să ia mâncarea sa, încât unuia îi este foame, iar altul se îmbăta.”(1 Corinteni 11,21)

4)Iisus a schimbat apa în vin, nu in must…

Si sfârşindu-se VINUL (οἴνου), a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin (οἶνον )„(Ioan 2,3)

5) Vinul fermentat face ca burdufurile să se extinda…

Şi nimeni nu pune VIN ( οἶνον) nou în burdufuri vechi, altfel VINUL (οἶνος ) nou va sparge burdufurile…„(Luca 5,37)

_____________________________________

Beţia este incriminata in Biblie, nu VINUL! Biblia condamnă beţia şi efectele acesteia.

1) Pavel ne indeamna…

Şi nu vă îmbătaţi de VIN (οἴνῳ), în care este pierzare…” (Efeseni 5,18).

2) Orice abuz constituie pacat ce ne exclude din Impărăţia lui Dumnezeu.

Nu vă înşelaţi: nici desfrânaţii…nici beţivii…nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu” (I Cor 6 ,9-10).

3)In mod clar bautul excesiv este blamat….

Dar eu v-am scris acum să nu vă amestecaţi cu vreunul, care, numindu-se frate, va fi desfrânat…sau beţiv.Cu unul ca acesta nici să nu şedeţi la masă” (1 Corinteni 5,11)

______________________________________

In concluzie

Adventismul, ca multe alte erezii, poarta stampila „made in U.S.A” si este o contrafacere ordinara a invataturilor crestine.

Vinul baut cu moderatie este perfect legitim.
Vinul este un dar bun de la Dumnezeu.
Domnul nostru Iisus Hristos a baut vin, la fel şi ucenicii lui. El a transformat apa în vin.

A venit şi Fiul Omului, mâncând şi bând, şi ziceţi: Iată un om mâncăcios şi băutor de VIN , prieten al vameşilor şi al păcătoşilor! „(Luca 7, 34)

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în 1 decembrie, adventism, Albert Pike, America, antihrist, antroposofie, Assemblies of God, ateism, baptism, Bhagavad Gita, biblie, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, boboteaza, bolsevism, capitalism, cezaropapism, Church of God, Crestinism, cruce,biblie,sectant,eretic,, Enclavizarea Romaniei, Erezie, Europa, Fecioara Maria, Filosofie, FMI, Francmasonerie, Franta, garda de fier, geopolitica, Gnosticism, Grecia, Halloween, Harghita Covasna Tinutul Secuiesc, Hermes Trismegistus, holocash, homosexualitate, Horia Sima, iehovism, Iisus Hristos, islam, Israel, Justin Parvu, Kabbala, legiunea arhanghelului mihail, Majadahonda, manastirea petru voda, Marele Arhitect, Maresalul Antonescu, Martin Luther, martorii lui iehova, Mason, MLFR, Moldova, monofiziti, musulmani, nationalism, NATO, neoprotestantism, new age, NKVD, ONU, orientul mijlociu, Ortodoxie, papistasi, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, primul razboi mondial, Protestantism, Razboi, recensamant, revolutia din octombrie, Romania, rugul aprins, Rusia, sabat, secte, Serbia, Sf Nicolae, Sibiu, socialism, teologie, teosofie, tigani, Totalitarism, Transilvania, UE, Ungaria, unguri, uniatia, URSS, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

38 de răspunsuri la Vinul Biblic nu este suc de struguri.

 1. Ovidiu zice:

  Este adevarat ca in Biblie vinul nu este suc de struguri. Adventistii interpreteaza ca la nunta din Cana Galileii Cristos ar fi transformat apa in must (deci bautura nonalcoolica) si nu in vin din cauza cartii Avacum, 2,15, unde scrie „Vai de cel ce adapă pe prietenul său din cupa lui otrăvită, până îl îmbată, ca să vadă goliciunea lui!” , sau, dupa versiunea Cornilescu: „Vai de cel ce dă aproapelui său să bea, vai de tine care îi torni băutură spumoasă şi-l ameţeşti ca să-i vezi goliciunea!”
  Insa acest argument nu este valid, caci Cristos nu a intentionat sa-i imbete pe cei de la nunta si nici nu indemna pe nimeni sa bea, ci El doar a transformat apa in vin si atat. Cine a vrut a baut vin, cine nu, nu, fiecare dupa cum a crezut de cuviinta.

  Insa ma deranjeaza faptul ca unii crestini ortodocsi folosesc acest fapt al transformarii apei in vin ca un argument pt placerea de a bea, ba uneori si pt betie. Si cei care au citi Biblia stiu ca ea nu condamna consumul de alcool, ci placerea de a bea. Cand ai o mare placere de a bea, sansele cresc vertiginos sa te ametesti sau sa te imbeti.
  Eu sunt un crestin ortodox care nu bea alcool, efectiv nu imi place de nicio culoare. Sincer sa fiu, m-am saturat de persoane care n-au citit Biblia in viata lor, habar n-au de teologie, dar incearca sa te forteze sa bei vin cu ei, ca vezi Doamne, asa a e crestineste, ca vinul e „sangele Domnului” si alte aberatii.
  Vinul obisnuit nu e sangele Domnului, ci doar cel care e sfintit de preot prin taina Euharistiei. Atat.
  Din pacate, foarte multi ortodocsi nu si-au citit Biblia si nici nu intentioneaza s-o citeasca in viitorul apropiat, multi sunt praf la teologie, unii nici macar nu stiu care e prima carte din N.T. Situatia este una deplorabila, care nu corespunde cu statisticile de pe hartie care arata o majoritate zdrobitoare ortodoxa de peste 80%.

 2. ion zice:

  @Ovidiu Vinul pe care-l descântă popa este la fel cu cel care se vinde la orice bodega. Daca bei mai mult te vei convinge ca in loc de sangele Domnului ai supt direct din sângele diavolului. Daca nu crezi urmareste asta
  http://m.stiri.tvr.ro/article/46256
  Enjoy !

 3. Rafael zice:

  Osea 4:11
  se pare ca vinul este si condamnat

 4. Varahiil zice:

  Depinde de scopul in care e folosit…

 5. Andrei zice:

  Chiar si necititnd biblia se vede cita nebunie face vinul si mica e partia care se abtine de afolosi mai multde un paharel sau doua, kite omoruri kite accidente cite familii desprtite… Dupa toate astia personal nu as incuraja nici chiar jumatate de pahar de vin defolosit…

 6. Sharan Costel zice:

  Cele scrise sus că Adventisti duc lumea in eroare. ..afirmația este falsā .Dumnezeu interzice alcoolul ,nu Adventisti. Deuteronom 7 :13 El te va iubi, te va binecuvânta si te va înmulți ;va binecuvânta rodul pāmîntului tāu, si grîul tāu ,mustul si undilemnul tāu .Nu cum a fost scris sus vinul. Ce zice Domnul în cartea profetului Osea. Curvia ,vinul si mustul iau mințile omului .4 :11 Osea Proverbe 20 :1 Vinul este batjocoritor ,si bāuturirile tari sunt gālāgioase ;și oricine se îmbată cu ele nu este înțālept. Așa vorbeste Domnul Dumnezeu .Nu Adventisti, ok .Căutați scuze că iubiți băutura ce conține alcool .Domnul Isus Hristos, a făcut din apă vinul nou. (mustul )Nici de cum vin alcool. Dacă Domnul Isus Hristos, a băut alcool la cina cea de taină, mîntuirea noastră este compromisă. Acesta este sângele Meu ,sângele legământului celui nou ,care se varsă peste mulți. Adevarat vă spun că, de acum încolo ,nu voi bea din rodul viței ,pînă în ziua când îl voi bea nou ( vinul nou )în împărăția lui Dumnezeu .Marcu 14 :24 -25 O altă traducere Biblică, se vedem ce zice despre vinul vechi, si vinul nou. OSEA 4 :11 Fornicația ,vinul vechi si vinul nou, alungă bunele intenții. ( Vinul nou, fermentat )Traducerea a lui Preotul Ortodox ,Dumitru Cornilescu. OSEA 4 :11 Curvia ,vinul și mustul iau mințile omului. Sângele Domnului Isus Hristos, a fost curat, fārā păcat ,și trupul Lui, la fel fārā păcat. Pâinea era fără drojdie, si vinul nou, fără drojdie .Vinul nou este din primul rod, fārā fermentație .Domnul Isus Hristos ,a fost primul rod, fără de păcat..Vinul cel bun este Domnul Isus Hristos, Isaia 55 :1 -3 Voi toții cei însetați, veniți la ape, chiar si cel ce n-are bani ! Veniți și cumpărați bucate ,vin si lapte fără bani și fără plată ! De ce cîntăriți argint pentru un lucru care nu hrăneste ?Ascultați – Mă ,dar si veți mânca ce este bun ,și sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase. Și Duhul si Mireasa zic :Vino ! ,si cine aude să zică :Vino ! ,și celui ce îi este sete să vină ; cine vrea să ia apa vieții fără plată. Apocalipsa 22 :17 .Sharancostel@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.