Les Misérables


Din lipsă de inspirație nu știam ce titlu să fie. A rămas ca să fie dat de al doilea gând, pentru că primul a fost Idiotul, însă nu dădea bine din cauză că Dostoievski era rus. Al doilea titlu, adică Les Misérables, e în ordine pentru că lumea se gândește la romanul lui Victor Hugo și la celebrul personaj Javret, pardon, Javert.

Orice asociere cu personaje reale e pur întâmplătoare!?

Pentru ca Putin a decretat mobilizarea parțială, politrucii români s-au gândit să-l boicoteze mărindu-și salariile. Bravo băieți, patria vă e profund recunoscătoare …
Aflând că rușii se mobilizează și că politrucii mioritici au răspuns pe măsura, dom’ Ciucă s-a gândit să nu abandoneze speranța și să rupă gura târgului cu o mare declarație:

“Ne menținem atitudinea echilibrată, vom continua să analizăm cu calm situația cu aliații NATO și partenerii din UE. Îmi exprim totodată speranța că situația din zona de conflict să nu escaladeze”.
Sursa:https://www.activenews.ro/stiri/Nicolae-Ciuca-ingrijorat-dupa-anuntul-lui-Putin-Speram-ca-situatia-sa-nu-escaladeze-176197

Rusnacii ăia mobilizați când ajung în Ucraina nu se ocupă de război, abia așteaptă să planteze panseluțe ca minerii și apoi sa facă duș în doi ca să se elibereze de stres și să le crească încrederea în sine în timp ce economisesc energia, dacă e să dăm crezare propagandiștilor de la Pravda Medicală.
Dom’ jeneral, pentru pacea mondială și ca nu cumva Veronikgb Usatîi și führerică să fie deranjați de zgomot, să nu faci ceva pentru ca România să reînceapă fabricarea de pulberi.
Apoi, nu degeaba e nea Vasile, neînțelesul strateg al neamului, în guvernul lu’ matale. Pune-l să vină cu lămuriri suplimentare despre binefacerile graniței cu rușii, că nu degeaba glăsuia ca un argat devotat lui Viktor Onan – vasalul țarului Putin:

“Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”.
Sursa: https://ziardecluj.ro/abia-ce-s-a-invatat-sa-traiasca-cu-ei-si-ucrainenii-i-au-luat-rusii-lui-dincu-de-la-granita-putea-vasile-dancu-sa-taca-putea-dar-nu-putea-sa-nu-se-bage-in-seama/

Deși nea Vasile pare convins că vom fi sprijiniți la granița cu rușii, ca exercițiu de imagine, convinge-l pe führerică să decreteze și el mobilizarea parțială ca să nu fie în pericol “valorile uie”, congregația Martorii lui Cowid, domnițele și cavalerii de Curlandia etc. Între timp, oamenii vor trimite facturile halucinante la Moscova, respectând astfel îndemnul tovarășei aparatcik Ursula von der Leyen, apoi vor da navală la centrele militare, nu pentru arme, pentru că vor să bată pas de defilare și că uniforma e frumoasă. Se va întâmpla așa pentru ca noi nu avem oligarhi, precum haholii sau moskalii, avem doar modești baroni locali absolvenți de arte plastice și filologie care nu vor încerca să plece în țări străine cu limuzinele luxoase încărcate cu aur, amante, bani și alte lucruri de strictă necesitate. Ei vor defila în fruntea oștirii pentru că au conștiința civică dezvoltată și pentru că sunt iubitori de Dumnezeu, neam și țara, nu-i așa?

Flauăr pauăr!

 

 

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Les Misérables

  1. Gogu zice:

    Foarte bine zici domnule.
    Suntem o țară condusă de securiști tâmpiți din pacate.

  2. mihailandrei zice:

    Tampiti si obedienti. Nu au strop de nationalism in ei, nu au sira spinarii. Daca stapanul le ofera ceva putere asupra celor multi, daca le zgandare orgoliile si le permite sa-si alimenteze conturile, viata e frumoasa pt ei.

  3. Bogdan zice:

    Activenwes este un site susținut de Kremlin!

  4. mihailandrei zice:

    Cum ii sustine?

  5. Transilvania zice:

    Din pacate cei de la Active News sunt cam naivi si publica o multime de stiri false inventate de rusi si de chinezi (ca de pilda de la Epoch Times, un ziar notoriu pentru fake news) fara macar sa-si dea seama ce fac. Il critica pe Biden in mod constant la fel ca ungurii si rusii, desi Biden este cel care ii tine piept lui Putin: fara el Moldova ar fi deja in imperiul rus si Transilvania in grija lui Orban, cu toate brutalitatile traditionale.

    Cei de la Active il sustin cu naivitate pe Trump care e omul lui Putin si al lui Orban, si care a incercat o lovitura de stat in 6 ianuarie dupa ce a primit indicatii de la cei doi. Indiferent cat de rau e Biden pentru americani, datorita lui Romania inca n-a pierdut Moldova si Transilvania. E treaba americanilor pe cine aleg. Pe deasupra Trump a facut o intelegere cu Putin si Orban ca sa inchida ochii la dezmembrarea Ucrainei si a Romaniei si chiar sa scoata SUA din NATO in al doilea termen al sau. Slava cerului ca n-a fost ales, desi a fost ajutat de mii de troli unguri si rusi care se prefaceau americani si suporteri ai lui. Asa a fost ales el in 2016, dar din fericire majoritatea americanilor s-au saturat de golania lui in 2020 – iar acum si mai mult, desi ungurii nu se lasa si-l ajuta cu disperare pe internet. De, Transilvania e o mare rasplata.

    Tucker Carlson lucreaza si el pentru Viktor Orban (si prin el pentru Putin) impreuna cu fratele sau Buckley si tatal sau Richard a carui firma a fost angajata cu multi ani in urma de guvernul ungar sa-i faca reclama la Washington. La fel Rod Dreher, cel care a scris Sa nu traim in minciuna (ironic) e angajatul guvernului ungar si in acelasi timp controleaza revista The American Conservative impreuna cu Tucker. Aceste doua personaje publica acolo non-stop propaganda rusa si ungara ipreuna cu cele mai desantate minciuni ale comentatorilor unguri si rusi. Comentariile romanilor care incearca sa-i corecteze sunt sterse. Deci mai multa atentie la ce preluam de la unii si altii fiindca putem cadea in capcana de a ne publica proprii dusmani.

  6. mihailandrei zice:

    Multe articole publicate la Activenews sunt scrise de invitati. Ca cititorii sunt pro sau contra, cred ca e normal. Legat de Tucker Carlson, cam asa stiam si eu. Rod Dreher, asta paraseste USA si se muta la unguri. Banuiesc ca-i platit mai bine. Tinand cont cat de mult il promovau, probabil sa fie cooptat de serviciile unguresti ca vector de imagine. Dreher joaca cartea traditionalismului, se da ortodox, inalta osanale lui Viktor Onan un netrbnic calvinist, si bineinteles face abstractie de revizionismul si terfelirea Tratatului de la Trianon, politici varf de lance ale statului maghiar.

  7. geopolitica zice:

    …umbla vorba ca ungurul va fi rasplatit cu Ardealul daca il paraseste pe Putin si ramane in viata…

  8. mihailandrei zice:

    Cine stie, poate trage paiul scurt …

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.