2024 & ascensiunea inevitabilă a biometriei


Ați observat o mulțime de solicitări de autentificare cu doi factori în ultima vreme? Primiți coduri de verificare prin e-mail care durează o veșnicie până ajung la destinație, astfel încât trebuie să solicitați altul? Poate că vi se cere să folosiți captcha pentru a “dovedi că sunteți om” și se pare că devine din ce în ce mai complex sau pur și simplu nu funcționează deloc? De ce credeți că se poate întâmpla acest lucru? Vom reveni asupra acestui aspect.

Înțelegeți că ne aflăm într-un “an revoluționar” pentru sistemele de plată biometrice? În conformitate cu știrea publicată de CNBC, JPMorgan și Mastercard sunt de acord cu această tehnologie și intenționează să o implementeze pe scară largă în viitorul apropiat, în urma unor teste de succes.

În luna Martie a acestui an, JPMorgan a semnat un acord cu PopID pentru a începe introducerea pe scară largă a sistemelor de plată biometrice în 2025.

Purtătorul de cuvânt al Mastercard a declarat pentru CNBC:
“Accentul nostru pe biometrie ca modalitate sigură de verificare a identității, înlocuind parola cu persoana, se află în centrul eforturilor noastre pentru acest domeniu”.

Apple Pay permite deja plata cu scanarea facială, în timp ce Amazon a introdus plata prin intermediul palmei în multe dintre magazinele sale.

VISA a prezentat cel mai recent sistem de plată biometrică cu palma la un eveniment desfășurat în Singapore la începutul anului.

După cum am arătat într-un articol recent din rubrica This Week, PayPal își lansează propriile sisteme de plată biometrice sub pretextul “prevenirii fraudei”.

Ca întotdeauna, aceasta nu e o problemă doar pentru “Vest”.

Companiile chinezești se află de ceva vreme în fruntea acestei curse, AliPay având opțiuni de plată biometrice încă din 2015.

Metroul din Moscova folosește de peste un an camere de recunoaștere facială pentru plăți biometrice.

Nu este vorba doar de plăți, “înlocuirea parolei cu persoana” s-a răspândit deja în alte domenii.

În speranța de a atrage sprijinul pentru biometrie, guvernele “naționale” colectează date biometrice pentru a “reduce imigrația ilegală”. E de așteptat ca acest lucru să se răspândească.

Uniunea Europeană pune în aplicare un nou Sistem Biometric de Intrare și Ieșire (EES – Entry-Exit System) încă din luna Octombrie a acestui an.

Semnătura biometrică e, de asemenea, în ascensiune. Laptopurile, tabletele și smartphone-urile dispun deja de tehnologii de citire a chipului și de scanare a amprentelor digitale pentru confirmarea identității.

Companiile de social media colectează de ani de zile date biometrice “în scopuri de securitate și identificare”.

Google Play a lansat o nouă funcție de accesibilitate biometrică în urmă cu doar câteva săptămâni.

Totul e foarte convenabil, nu-i așa? Mult mai rapid decât trimiterea prin e-mail a codurilor de securitate și rezolvarea unor captcha din ce în ce mai imposibile (ambele au devenit în mod inexplicabil mai dificile și mai complicate în ultima vreme și, fără îndoială, vor continua să fie la fel).

Așa te prind: Comoditatea.

Nu vor înlătura modalitățile “de modă veche” de a vă accesa conturile, dar acestea vor deveni din ce în ce mai lente și mai greu de utilizat, în timp ce biometria va deveni mai rapidă și mai ușoară.

Între timp, propaganda începe să se răspândească.

Influencerii vor fi plătiți să folosească opțiuni de plată biometrice “cool” și “futuriste” care “dau senzația că dispun de superputeri“ în videoclipuri “virale“ inventate. Biometria va salva situația într-un film sau într-o emisiune TV la modă. Vreun bătrân zăpăcit va merge la Question Time și va vocifera despre noua tehnologie … chiar înainte de a spune ceva cu tentă rasistă sau de a nega schimbările climatice.

Poate că un un atac cibernetic major îi va afecta doar pe cei care nu au trecut încă la autentificarea biometrică. Ați prins ideea.

Și în acest timp, megalitii corporativi supranaționali creează o bază de date masivă de înregistrări vocale, amprente digitale și palmare, scanări faciale și de retină.

Ce bine că suntem conduși de o “elită integră moral”…
Sursa: https://off-guardian.org/2024/05/21/2024-the-inevitable-rise-of-biometrics/

Acest articol a fost publicat în blog și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.