Diplomat rus expulzat din România


Ministerul Afacerilor Externe anunță că un diplomat militar rus a fost expulzat din România, fiind declarat persona non grata

Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că un oficial din Ambasada Rusiei la București a fost expulzat din România. Este vorba despre Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse, declarat persona non grata pe teritoriul României pe motiv că activitățile lui încalcă prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

“Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961. Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin”, se arată într-un comunicat al MAE.

Sursa:http://stiri.tvr.ro/ministerul-afacerilor-externe-anun-a-ca-un-diplomat-militar-rus-a-fost-expulzat-din-romania-fiind-declarat-persona-non-grata_884144.html#view

____________________________

Cu real interes așteptăm replica Rusiei. În semn de protest, sperăm ca ambasada României o să fie pichetată de Pussy Riot. De asemenea, sperăm ca în fața Ministerului de Externe, doamna Șoșoacă o să cânte imnul Rusiei acompaniată la balalaika de diva Codruța Cerva, drept replică la expulzarea diplomatului rus.

Acest articol a fost publicat în Rusia și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Diplomat rus expulzat din România

  1. Gabriela zice:

    Sa scapam si de Lukoil FSB. Cumpara toata Romania.

  2. mihailandrei zice:

    Trece pe lista si MOL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.