Mitropolitul Serafim va ataca hotărărea Parlamentului grec cu privire la construirea unei moschei în capitala Greciei


Înalt Preasfinţitul Mitropolit de Pireu, k. Serafim, cinstind pomenirea Sfântului Sfinţit Mucenic Serafim, Episcopul Fanarului, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Pireu.Un reportaj detaliat despre sărbătoare a fost publicat în „Fotografii de la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de ziua onomastică a IPS Mitropolitul de Pireu, k. Serafim”.
La persoana, dar şi la înfricoşătoarea mucenicie prin tragerea în ţeapă a Sfântului Sfinţit Nou Mucenic Serafim s-a referit cu emfază sărbătoritul Mitropolit de Pireu, k. Serafim, în cuvântul său de întâmpinare şi mulţumire.
Mitropolitul de Pireu a subliniat că Sfântul Serafim, Episcopul Fanarului, şi-a dat sufletul lui Dumnezeu prin mucenicia înfricoşătoare a tragerii în ţeapă, spunând în acelaşi timp că sfântul este mentorul şi modelul său de viaţă. Şi-a exprimat totala opoziţie faţă de construirea unei moschei în Atena şi făcând o paralelă între epoca sfântului şi cea de astăzi, a spus că oamenii care l-au tras în ţeapă pe sfânt şi care l-au condus spre înfricoşătoarea mucenicie sunt aceiaşi cu cei care au transformat sfântul loc, unde au avut loc Primul şi al Nouălea Sinod Ecumenic – biserica Sfânta Sofia din Niceea, în muzeu, în moschee, completând totodată că sunt aceiaşi oameni care vor să şi construiască o moschee în Biserica noastră Ortodoxă. A subliniat şi că un astfel de lucru nu se poate întâmpla, deoarece [islamul] nu este religie, ci o plăsmuire omenească. În sfârşit, a anunţat că în câteva zile va conduce o echipă care va apela la Consiliulde Stat pentru a ataca şi pe cale legală hotărârea Parlamentului grec referitoare la construirea unei moschei în ţara noastră.
( traducere: Fraţia Ortodoxă „Sfântul Marcu al Efesului”)
SURSA:  http://apologeticum.wordpress.com/

–––––––––––––––––––––––––––––-

Salutăm curajul părintelui Mitropolit Serafim al Pireului de a mărturisi dreapta credinţă. Sperăm ca exemplul domniei sale să fie urmat de cât mai mulţi clerici şi laici din toate ţările ortodoxe. Înţelegem gestul domniei sale ca fiind un semnal de avertisment.
Permisiunea pentru ridicarea unei moschei e un gest stupid al autorităţilor civile greceşti, are menirea să contribuie la escaladarea tensiunilor deja existente.

În altă ordine, ne exprimăm solidaritatea cu fraţii din Basarabia. Cinste preoţilor şi laicilor care au protestat împotriva legalizării mahomedanismului.

Nu uitaţi că acolo unde există comunitate de fani ai turbanului şi hijabului cât de cât închegată, riscul de conflict creşte îngrijorător. Exemplele istorice sunt notorii, nu ne referim la acestea. Gândiţi-vă la situaţiile de acum.

Amintiţi-vă de Kosovo. Nu uitaţi martiriul ortodocşilor şi barbarizarea sutelor de biserici.
Albanezi musulmani s-au dedat la fapte demne de vremea lui Nero. Aceştia au primit ajutor material şi moral din ţările islamice. În Bosnia s-a întâmplat la fel. Categoric nu trebuie făcut  abstracţie de faptul că drama iugoslavă s-a consumat cu acceptul USA, ONU, NATO şi UE.

Trupul călugarul Hariton Lukic de la Mănăstirea Sf. Arhangheli a fost găsit fără cap.

Mănăstirea Sfânta Treime din Djakovica dinamitată de KLA/UCK

Serviciu religios oficiat de un preot ortodox pentru doi civili sârbi decapitaţi de KLA/UCK în vara anului ’99. Trupele italiene asigură protecţia.

[sursa fotografiilor http://www.kosovoliberationarmy.com/ ]

Amintiţi-vă de masacrele împotriva copţilor egipteni. Da, ştim, aceştia sunt monofiziţi.  Totuşi nu putem să privim impasibili cum sunt măcelăriţi de hoardele mahomedane. Nu se poate discuta despre refacerea unităţii credinţei atâta vreme cât au cuţitul la beregată.


Nu ignoraţi ce s-a întâmplat Marţi 13.XII.2011 în oraşul belgian Liege. Civilii au fost atacaţi de musulmanul Nordine Amrani. Bilanţ provizoriu: 6 morţi şi 123 de răniţi.

http://pibillwarner.wordpress.com/2011/12/14/belgian-jihad-nordine-amrani-a-32-year-old-moroccan-muslim-is-the-crazed-gunman-who-shot-and-hurled-hand-grenades-at-christmas-shoppers-in-liege-belgian-killing-six/

http://www.b1.ro/stiri/externe/alexandru-palade-una-dintre-victimele-atacului-armat-din-belgia-romanul-a-fost-u-or-ranit-se-afla-in-afara-oricarui-pericol-16992.html

Adepţii cultului islamic sunt în război cu budiştii şi brahmaniştii, nu doar cu creştinii.  Sudul Thailandei e dominat de musulmani malezieni ce şi-au propus ruperea de ţara mamă, majoritar budistă.

India, Mumbai, insurgenţi pakistanezi în “exerciţiul funcţiunii”

Sunt cunoscute pretenţiile secesioniste ale musulmanilor din provinciile chineze Xingjiang şi Ningxia Hui. Ministerul Securităţii Publice anunţa în 2008 că a fost dejucat un plan terorist ce viza atacarea mai multor oraşe printre care Beijing şi Shanghai. Autorităţile anunţau că  au arestat 35 de persoane. Acestea urmau să folosească gaze otrăvitoare şi explozibili pentru a sabota Jocurile Olimpice.
http://edition.cnn.com/2008/WORLD/asiapcf/04/10/olympic.plot/index.html

Totuşi un atac a reuşit, citiţi aici:
http://www.jurnalul.ro/externe/china-atac-terorist-asupra-unei-sectii-de-politie-din-china-cu-patru-zile-inaintea-inceperii-j-o-130834.htm

Filipine. Sunt memorabile “faptele de vitejie” săvârşite de gherila Abu Sayyaf care doreşte ruperea unui teritoriu din sud şi crearea unui stat islamic.
http://www.antena3.ro/externe/profesor-decapitat-in-filipine-capul-barbatului-rapit-gasit-intr-o-benzinarie-84614.html

http://www.nctc.gov/site/groups/asg.html

Încheiem intervenţia noastră cu declaraţia liderului algerian Boumedienne din 1974 la Adunarea Generală ONU:

“Într-o bună zi, milioane de oameni vor părăsi regiunile din Sud, îndreptându-se spre Nord. Şi ei nu vor veni ca prieteni. Ei se vor înghesui acolo ca să vă cucerească. Şi cucerirea Nordului se va înfăptui prin „a pune copii” pe lumea asta a voastra. Femeile noastre vor fi acelea care cu ajutorul uterului lor ne vor asigura victoria!”
[sursa citatului: http://www.agero-stuttgart.de/ ]

Acest articol a fost publicat în antihrist, biblie, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, Biserica Coptă, coran, Crestinism, Egipt, Erezie, Europa, geopolitica, Grecia, islam, Moldova, monofiziti, musulmani, nationalism, ONU, Ortodoxie, politicianism, Razboi, Romania, teologie, Totalitarism, UE, Valahia, vesnicie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

42 de răspunsuri la Mitropolitul Serafim va ataca hotărărea Parlamentului grec cu privire la construirea unei moschei în capitala Greciei

  1. TLC zice:

    @Domnisoara C
    🙂 Interesanta faza cu schimburile de tehnici artistice in pauza dintre meciuri. Poate ca d’aia posteaza lumea astfel clipuri http://www.youtube.com/watch?v=d2CDm95QBXs&feature=player_embedded

  2. c. zice:

    Explicatia clipului poate e aici: //blogs.rediff.com/mkbhadrakumar/
    La articolul despre jackpot.
    Iar explicatia si mai de dedesubt eu cred ca e in ultima fraza a comentariului meu la concordatul cu Vaticanul. Umberto Eco a scris o carte numita „Baudolino”, care ar trebui sa fie lectura obligatorie pentru orice crestin. E o satira si in acelasi timp o prezicere care se va adeveri.

  3. TLC zice:

    @c.

    Interesant, se remarca jackpotul kurzilor. Itzic a auzit de Kurdistan, stie ca teritoriul asta reprezinta cate o bucata din Irak, Iran, Turcia si Siria. Cine vrea sa sustina un spectacol de artificii la camilari stie ca petrecerea e mai spornica daca sunt invitati si baietii lui Saladin. Te asigur ca nu doar Itzic stie cat de simpatici sunt kurzii. Daca Itzic il saluta pe Strul cu traditionalul „Haba’ah Bi Yerushalayim”, ma gandesc ca si ai mei coreligionari se pot saluta cu formula προσεχές έτος να Κωνσταντινούπολις. E regretabil ca in perioada cruciadei patru, in ograda Papei nu se gasea un om cu viziunea lui Rodrigo Diaz de Bivar, poate ca se preintampinau anumite chestii mai neplacute.

  4. c. zice:

    Sigur ca si altii stiu cat sunt de simpatici. Ursii sunt peste tot pe-acolo, ca morcovul sub forma ra chetelor occidentale li se apropie de fund.
    Daca stai sa te gandesti, baietii de la „Ministerul Culturii” din Ursia sunt peste tot, chiar si prin blogosfera ortodoxa romana, unde agita spiritele sub forma de credinciosi infocati. Mi-e chiar mila de ei ca au trebuit sa indese atata teologie plictisitoare in creierele lor marxist-leniniste.

  5. TLC zice:

    @c.

    Gresesti, morcovii ursilor sunt mai multi si mai performanti, poti sa-i intrebi pe occidentali. Pai Ministerul Culturii stie ca blogosfera e plina de pseudo-catolici taiati imprejur care nu prea au habar cum e cu dogma vaticana. Sa nu uit…Hotel Lubianka a are oferte ieftine de cazare pentru turistii ecumenici. Sa-ti fac rezervare?

  6. c. zice:

    @ Lubianka boy
    Pentru un tintas faimos, esti foarte departe de tinta.
    In alta ordine de idei, eu as paria pe chinezi. Sunt mai de viitor. Nu sunt atat de parsivi ca si ursii, care lucreaza pe la spate chiar si pe cei a caror prietenie (sau neutralitate) o doresc, cum ar fi romanii. Ursii au inceput sa aiba multi simpatizanti in vest in ultima vreme, multa lume ii admira, dar nu toti sunt de acord cu amestecul lor in treburile interne ale tarilor lor. Ura religioasa e un lucru foarte grav si face rau multor oameni nevinovati, care si asa au suferit destul.

  7. c. zice:

    La moartea lui Stalin, intr-un orasel din Rusia se vorbea numai despre asta, ca peste tot: „Stalin a murit” „Stalin a murit”. Responsabilul unei bodegi de acolo avea si el un papagal care, tot auzind acelasi lucru, a inceput sa repete: „Stalin a murit”. Ajunsese ca intampina fiecare client cu cuvintele astea si toata lumea se distra. Inafara de un comunist cu cap patrat, care ii interzice responsabilului sa mai tina papagalul. Responsabilul refuza.
    – Bine, zice comunistul, o sa te denunt pentru activitati anti-sovietice.
    Si intr-adevar dupa cateva zile responsabilul primeste o hartie sa se prezinte la comitetul de partid ( nu la Lubi, ca dupa ce murise tartorul-sef o lasasera mai moale) impreuna cu papagalul. Responsabilul suparat nu stia ce sa mai faca. Intre timp in bodega intra preotul (ortodox). Papagalul il intampina ca pe toti ceilalti cu „Stalin a murit”.
    – Ce papagal talentat, zice preotul, cine l-a invatat sa zica asta ?
    – Nu l-a invatat nimeni, zice responsabilul, a invatat singur nenorocitul si o sa ma bage in bucluc.
    Si ii povesteste preotului toata tarasenia.
    – Nu-i nimic, zice preotul, si noi avem un papagal la episcopie care e exact ca asta si nu zice nimic. O sa-l duci pe ala.
    Buun. A doua zi papagalul preotului se afla in fata comitetului de partid si e mut. Presedintele comitetului zice:
    – E clar ca e un denunt fals, papagalul asta nu vorbeste nimic.
    – Stai putin, tovarase, zice comunistul denuntator, ca zice.
    Si se duce langa papagal si incepe sa-i repete: „Stalin…a…murit”, „Stalin…a…murit”.
    La care papagalul:
    – Domnul fie laudat.

  8. maria zice:

    adevarat,”islamul nu este o religie, ci o plasmuire omeneasca.”atat timp cat Ipostasul Fiului s-a pogorat sa ne invete, a venit in persoana, nu mai era nevoie dupa vreo 400 de ani sa mai „trimita pe mahomed”sa ne mai „invete „cate ceva,nu? a venit Mesia Iisus Hristos ne-a invatat, ne-a aratat cum sa traim aici, ne-a aratat cum vom fi dupa Inviere (trup nestricacios), ne-a aratat sa ne ingropam nu sa ne ardem, ce nevoie mai era de mahomed, oameni buni?pricepeti! am fost drahma cea pierduta (omenirea)pe care Insusi Dumnezeu a venit si a invat-o sa urce in locul ingerilor cazuti.daca coranul este cartea pe care dumnezeu a aruncat-o lui mahomed pe pamant, inseamna ca era rea, ca tot ce e cazut din cer, e rau si cade aici, nu isi merita locul in cer.deci, nu are cum sa fie bun..

  9. Anonim zice:

    I blog frequently and I really appreciate your
    content. This article has truly peaked my interest. I
    am going to take a note of your website and keep checking for new details about once a
    week. I opted in for your RSS feed as well.

  10. If they make you lie, you know they could get you in trouble and that should be a warning for you to stop all dealings with this company for good.
    But, enough with the „make-do-with-what-you-have” society, we live in a society that has been to the moon and back,
    so let’s add a little Physics and common sense to the effort of coming home to an energy efficient house. Did you know that the tax code runs to more than 10,000 pages.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.