Mitropolitul Serafim va ataca hotărărea Parlamentului grec cu privire la construirea unei moschei în capitala Greciei


Înalt Preasfinţitul Mitropolit de Pireu, k. Serafim, cinstind pomenirea Sfântului Sfinţit Mucenic Serafim, Episcopul Fanarului, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Pireu.Un reportaj detaliat despre sărbătoare a fost publicat în „Fotografii de la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de ziua onomastică a IPS Mitropolitul de Pireu, k. Serafim”.
La persoana, dar şi la înfricoşătoarea mucenicie prin tragerea în ţeapă a Sfântului Sfinţit Nou Mucenic Serafim s-a referit cu emfază sărbătoritul Mitropolit de Pireu, k. Serafim, în cuvântul său de întâmpinare şi mulţumire.
Mitropolitul de Pireu a subliniat că Sfântul Serafim, Episcopul Fanarului, şi-a dat sufletul lui Dumnezeu prin mucenicia înfricoşătoare a tragerii în ţeapă, spunând în acelaşi timp că sfântul este mentorul şi modelul său de viaţă. Şi-a exprimat totala opoziţie faţă de construirea unei moschei în Atena şi făcând o paralelă între epoca sfântului şi cea de astăzi, a spus că oamenii care l-au tras în ţeapă pe sfânt şi care l-au condus spre înfricoşătoarea mucenicie sunt aceiaşi cu cei care au transformat sfântul loc, unde au avut loc Primul şi al Nouălea Sinod Ecumenic – biserica Sfânta Sofia din Niceea, în muzeu, în moschee, completând totodată că sunt aceiaşi oameni care vor să şi construiască o moschee în Biserica noastră Ortodoxă. A subliniat şi că un astfel de lucru nu se poate întâmpla, deoarece [islamul] nu este religie, ci o plăsmuire omenească. În sfârşit, a anunţat că în câteva zile va conduce o echipă care va apela la Consiliulde Stat pentru a ataca şi pe cale legală hotărârea Parlamentului grec referitoare la construirea unei moschei în ţara noastră.
( traducere: Fraţia Ortodoxă „Sfântul Marcu al Efesului”)
SURSA:  http://apologeticum.wordpress.com/

–––––––––––––––––––––––––––––-

Salutăm curajul părintelui Mitropolit Serafim al Pireului de a mărturisi dreapta credinţă. Sperăm ca exemplul domniei sale să fie urmat de cât mai mulţi clerici şi laici din toate ţările ortodoxe. Înţelegem gestul domniei sale ca fiind un semnal de avertisment.
Permisiunea pentru ridicarea unei moschei e un gest stupid al autorităţilor civile greceşti, are menirea să contribuie la escaladarea tensiunilor deja existente.

În altă ordine, ne exprimăm solidaritatea cu fraţii din Basarabia. Cinste preoţilor şi laicilor care au protestat împotriva legalizării mahomedanismului.

Nu uitaţi că acolo unde există comunitate de fani ai turbanului şi hijabului cât de cât închegată, riscul de conflict creşte îngrijorător. Exemplele istorice sunt notorii, nu ne referim la acestea. Gândiţi-vă la situaţiile de acum.

Amintiţi-vă de Kosovo. Nu uitaţi martiriul ortodocşilor şi barbarizarea sutelor de biserici.
Albanezi musulmani s-au dedat la fapte demne de vremea lui Nero. Aceştia au primit ajutor material şi moral din ţările islamice. În Bosnia s-a întâmplat la fel. Categoric nu trebuie făcut  abstracţie de faptul că drama iugoslavă s-a consumat cu acceptul USA, ONU, NATO şi UE.

Trupul călugarul Hariton Lukic de la Mănăstirea Sf. Arhangheli a fost găsit fără cap.

Mănăstirea Sfânta Treime din Djakovica dinamitată de KLA/UCK

Serviciu religios oficiat de un preot ortodox pentru doi civili sârbi decapitaţi de KLA/UCK în vara anului ’99. Trupele italiene asigură protecţia.

[sursa fotografiilor http://www.kosovoliberationarmy.com/ ]

Amintiţi-vă de masacrele împotriva copţilor egipteni. Da, ştim, aceştia sunt monofiziţi.  Totuşi nu putem să privim impasibili cum sunt măcelăriţi de hoardele mahomedane. Nu se poate discuta despre refacerea unităţii credinţei atâta vreme cât au cuţitul la beregată.


Nu ignoraţi ce s-a întâmplat Marţi 13.XII.2011 în oraşul belgian Liege. Civilii au fost atacaţi de musulmanul Nordine Amrani. Bilanţ provizoriu: 6 morţi şi 123 de răniţi.

http://pibillwarner.wordpress.com/2011/12/14/belgian-jihad-nordine-amrani-a-32-year-old-moroccan-muslim-is-the-crazed-gunman-who-shot-and-hurled-hand-grenades-at-christmas-shoppers-in-liege-belgian-killing-six/

http://www.b1.ro/stiri/externe/alexandru-palade-una-dintre-victimele-atacului-armat-din-belgia-romanul-a-fost-u-or-ranit-se-afla-in-afara-oricarui-pericol-16992.html

Adepţii cultului islamic sunt în război cu budiştii şi brahmaniştii, nu doar cu creştinii.  Sudul Thailandei e dominat de musulmani malezieni ce şi-au propus ruperea de ţara mamă, majoritar budistă.

India, Mumbai, insurgenţi pakistanezi în “exerciţiul funcţiunii”

Sunt cunoscute pretenţiile secesioniste ale musulmanilor din provinciile chineze Xingjiang şi Ningxia Hui. Ministerul Securităţii Publice anunţa în 2008 că a fost dejucat un plan terorist ce viza atacarea mai multor oraşe printre care Beijing şi Shanghai. Autorităţile anunţau că  au arestat 35 de persoane. Acestea urmau să folosească gaze otrăvitoare şi explozibili pentru a sabota Jocurile Olimpice.
http://edition.cnn.com/2008/WORLD/asiapcf/04/10/olympic.plot/index.html

Totuşi un atac a reuşit, citiţi aici:
http://www.jurnalul.ro/externe/china-atac-terorist-asupra-unei-sectii-de-politie-din-china-cu-patru-zile-inaintea-inceperii-j-o-130834.htm

Filipine. Sunt memorabile “faptele de vitejie” săvârşite de gherila Abu Sayyaf care doreşte ruperea unui teritoriu din sud şi crearea unui stat islamic.
http://www.antena3.ro/externe/profesor-decapitat-in-filipine-capul-barbatului-rapit-gasit-intr-o-benzinarie-84614.html

http://www.nctc.gov/site/groups/asg.html

Încheiem intervenţia noastră cu declaraţia liderului algerian Boumedienne din 1974 la Adunarea Generală ONU:

“Într-o bună zi, milioane de oameni vor părăsi regiunile din Sud, îndreptându-se spre Nord. Şi ei nu vor veni ca prieteni. Ei se vor înghesui acolo ca să vă cucerească. Şi cucerirea Nordului se va înfăptui prin „a pune copii” pe lumea asta a voastra. Femeile noastre vor fi acelea care cu ajutorul uterului lor ne vor asigura victoria!”
[sursa citatului: http://www.agero-stuttgart.de/ ]

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în antihrist, biblie, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, Biserica Coptă, coran, Crestinism, Egipt, Erezie, Europa, geopolitica, Grecia, islam, Moldova, monofiziti, musulmani, nationalism, ONU, Ortodoxie, politicianism, Razboi, Romania, teologie, Totalitarism, UE, Valahia, vesnicie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

42 de răspunsuri la Mitropolitul Serafim va ataca hotărărea Parlamentului grec cu privire la construirea unei moschei în capitala Greciei

 1. Ionut zice:

  Corect, dar nu multe lume stie lucrurile astea. Inca se tin ascunse parca. Mai mult, au fost persoane care au boicotat faptul ca li s-a permis de catre BOR sa slujeasca intr-o biserica ortodoxa. Ce e cu nebunia asta? Sunt fratii nostri pe care nu i-am inteles si mereu i-am considerat leprosi desi nu erau. Sa nu uitam ca Sf. Apostoli s-au dus sa boteze si sa propovaduiasca cuvantul lui Dumnezeu la neamuri.

  Sigur ca nu poate fi vorba de compromis. Crestinismul este unul singur, cel ortodox, dar din moment ce ei il recunosc, ba zic ca asta cred si ei, recunosc cele 7 sinoade ecumenice, tot noi facem pe Gica Contra? Eu inteleg si unirea cu Roma, dar in sensul ca ei sa renunte la inovatii si sa se intoarca la credinta crestina ortodoxa (a dreptei credinte), nu ei sa mai lase putin de la ei, noi de la noi si sa fie o chestie … noua. Hristos nu ne vrea caldicei.

  Multi nici nu-si pot imagina ce patesc coptii de la musulmani, pentru ca ei sunt adevaratii egipteni, nu triburile nomade din asia care au venit in Egipt, cucerindu-l, si care-si zic egipteni. Ei sunt martirii crestini moderni. Biserici arse, batuti, aruncati prin alte tari din Africa, obligati sa treaca la islam.

  Dar sunt multe lucruri comune intre islam, crestinism si iudaism incat sa putem trai in armonie. Adica mai multe sunt lucrurile care ne leaga decat care ne despart. Infinit mai multe. Doar ca simplul credincios nu le stie si e mai bine pt conducatori. Sunt mai usor de manipulat.

 2. Ionut zice:

  Si desi toate bisericile ortodoxe surori le recunosc si accepta pe cele orientale ca fiind ortodoxe (avand document semnat de toate dupa ;ungi discutii intre mari teologi & stuff) se gasesc 3 gigi si 4 babe sa boicoteze asta. Ca si cum ei le stiu pe toate si aia sunt monofiziti ca asa a zis un alt nene acum 80, care nu a vb niciodata cu unu din orient, nu stie ce fac si ce cred, dar a auzit el ca ar fi monifiziti de la un nene care stie un nene care e prieten cu un nene. Sa fim seriosi ..

 3. Adrian.I zice:

  Nu are importanta daca nu mai sunt monofiziti, teologia ortodoxa nu consta doar in dogma respectiva, ei trebuie sa accepta fara ezitare toata teologia, intreaga traditie de 2000 de ani a bisericii ortodoxe si abia apoi se poate vorbi de o ortodoxie a coptilor.
  Nu sunt de acord cu slujirea coptilor in biserici ortodoxe sau cu coslujire, o unirea este deplina abia in momentul comuniunii euharistice, niste simple acte semnate de cativa ierarhi nu au nici o valoare inaintea lui Dumnezeu, Biserica nu e institutie, e trupul Lui Hristos.
  Apoi mai exista impedimentul comuniunii acestora cu „bisericile” care au ramas monofizite, pentru a se putea realiza o unire ei trebuie sa renunte intai la acestea.
  Iar momentan coptii sau izolati euharistic de comunitatea ortodoxa originara,chiar daca nu ar mai avea erezii ei sunt in momentul de fata intr-o stare de schisma si nu putem vorbi in nici un caz de o coslujire.
  Problema e mult mai complexa decat pare, eu imi doresc o unire ortodoxa, dar cu viziunea subtire a celor care au participat in general la astfel de intruniri ma indoiesc ca se poate realiza. Ortodoxia nu consta in cateva punctulete, ci e o teologie enorma, nu mai suntem in anul 500 sau 600 sa fie doar cateva diferenta, intre timp au trecut 1400 -1500 de ani in care teologia s-a dezvoltat. Sunt ei gata sa accepte teologia sfantului Maxim, energiile necreate ale Sfantului Grigorie Palama,, antropocentrismul ortodox, teologia ecleziologica s.a?Dar despre ce vorbim, ar trebui sa accepte ca toata teologia ortodoxa de peste 1500 de ani e fara pata, si sa nu o contrazica cu nimic…..iar atunci au fost neintelegeri doar pentru cateva idei.
  Daca lucrurile nu sunt tratate serios, cum nu prea s-a intamplat niciodata in discutiile din cadrul miscarii ecumenice, actiunile respective nu raman decat la stadiul de politica.

 4. TLC zice:

  @Ionut

  Coptii egipteni sunt monofiziti severieni. Pentru lamuriri citeste aceste articole:

  http://atitudini.com/intrebari-si-raspunsuri-despre-monofiziti-si-copti/
  http://atitudini.com/despre-intalnirile-dintre-ortodocsi-si-monofiziti-declaratii-eretice-ale-ambelor-parti/
  http://atitudini.com/prof-ioan-vladuca-ne-explica-pericolul-unirii-cu-monofizitii/

  Pana la restabilirea adevaratei comuniuni liturgice, sunt alaturi de copti doar din perspectiva laica.
  Legat de islam, crestinii nu au nimic comun cu pseudo-religia inventata de camilarul muhammed. Gresesti teribil daca ai impresia ca islamul e ceva cat de cat acceptabil. Citeste-l pe Parintele nostru Sf. Ioan Damaschin (Despre Erezii – Izvorul/Fantana Cunoasterii) si te vei lamuri. Cartea numita coran, e un afront grosolan, citez:

  Au spus: “allah si-a luat un fiu”. Nici vorba! Ale lui sunt cele din ceruri si de pre pamant! Toate ii sunt ascultatoare Lui!
  (2: 116 Surat Al-Baquara- Sura Vacii)

  Cei carora le-am dat Scriptura, il cunosc pe [muhammed] asa cum ii cunosc pe fiii lor, insa o parte dintre ei ascund adevarul[despre el], cu toate ca il cunosc.
  (2: 146 Surat Al-Baquara – Sura Vacii)

  [Unica] religie acceptata de allah este islamul si nu au fost deosebiri intre cei carora le-a fost data Scriptura (iudeii si crestinii) decat dupa ce a ajuns la ei Stiinta (cand au aflat ca islamul este adevarul), din pricina pizmei lor. Iar cel ce nu crede in semnele lui allah [sa stie] ca allah este grabnic la socoteala!
  (3:19 Surat ‘Al-‘Imran – Sura Familiei ‘Imran)

  Si din pricina vorbelor lor: “Noi l-am omorat pe Mesia Isus, fiul Mariei, trimisul lui allah!”, in vreme ce ei nu l-au omorat, nici nu l-au rastignit pe cruce ci a fost facut [cineva] sa semene cu el! Cei care au avut pareri diferite in privinta lui[Isus], au fost in indoiala [in legatura cu moartea lui]; ei nu au avut cunostinta sigura despre ea [moartea lui], ci doar au urmat unor presupuneri. De buna seama, nu l-au omorat.
  (4:157 Surat An-Nisa’ – Sura Femeilor)

  O, voi oameni ai Scripturii! Nu exagerati in privinta religiei voastre (nu exagerati in ceea ce priveste rolul lui Iisus si nu pretindeti ca natura lui ar fi divina!) si nu spuneti despre allah decat adevarul! Mesia Iisus, fiul Mariei, este trimisul lui allah, cuvantul Sau pe care El l-a transmis Mariei si un duh de la El (asemeni celorlalte duhuri sau suflete create). credeti, asadar, in allah si in trimisii Sai. Si nu spuneti “Trei!” Opriti-va de la aceasta si va fi mai bine pentru voi. allah nu este decat Dumnezeu Unic. Slava Lui! Sa aiba El un copil? Ale lui [allah] sunt cele din ceruri si de pe pamant si allah este cel mai bun Ocrotitor [Wakil].
  (4:171 Surat An-Nisa’ – Sura Femeilor)

  Necredinciosi sunt aceia care zic: “Dumnezeu este Mesia, fiul Mariei”. Spune:
  “Cine L-ar putea impiedica pe allah, daca ar voi sa-l faca sa piara pe Mesia, fiul Mariei, ca si pe mama lui, si pe toti care se afla pe pamant? Ale lui allah sunt imparatia cerurilor si a pamantului, precum si ceea ce se afla intre ele. El creeaza el voieste. Si allah este cu putere peste toate! [Quadir]”
  (5: 17 Surat Al-Ma’Ida – Sura Mesei intinse sau servite)

  Necredinciosi sunt aceia care spun: “Dumnezeu e Mesia, fiul Mariei!” Doar asa a zis Mesia: “O, fii ai lui Israel, adorati-l pe allah, Domnul meu si Domnul vostru!” Pe cel care aseaza langa allah pe altcineva, allah il va opri de la Rai, iar adapostul lui va fi focul si cei nelegiuiti nu vor afla ajutor.
  (5: 72 Surat Al-Ma’Ida – Sura Mesei intinse sau servite)

  Necredinciosi sunt aceia care spun: “Dumnezeu este treimea din trei, caci nu exista alta divinitate in afara de [allah] cel Unic si de nu vor inceta sa vorbeasca altfel, ii va atinge si pe cei necredinciosi dintre ei chin dureros.
  (5: 73 Surat Al-Ma’Ida – Sura Mesei intinse sau servite)

  Iudeii zic: “Uzayr este fiul lui Dumnezeu!” iar crestinii zic: “Mesia este fiul lui Dumnezeu!” acestea sunt cuvintele lor, [rostite] cu gurile lor. Ei spun vorbe asemanatoare cu ale acelora care nu au crezut de dinaintea lor – allah sa-i nimiceasca (sa-i blesteme, sa-i ucida)! Cum [se inseala ei], indepartandu-se [de Adevar]!
  (9: 30 Surat At-Tawaba – Sura Caintei)

  Ei au pe rabinii lor si pe calugarii lor, precum si pe Mesia, fiul Mariei, ca domni in locul lui allah, in vreme ce li s-a poruncit sa nu adore decat un singur Dumnezeu, in afara caruia nu este [alt] Dumnezeu. Marire Lui! El este deasupra celor care-i asociaza Lui!
  (9: 31 Surat At-Tawaba – Sura Caintei)

  Si ei (crestinii) zic: “Cel Milostiv si-a luat un fiu!”
  (19: 88 Surat Maryam – Sura Mariei)

  Voi spuneti un lucru cumplit!
  (19: 89 Surat Maryam – Sura Mariei)

  Aproape ca cerurile se crapa de aceste [vorbe], pamantul se despica si muntii se prabusesc in farame.
  (19: 90 Surat Maryam – Sura Mariei)

  Pentru ca ei ii atribuie celui Milostiv un fiu,
  (19: 91 Surat Maryam – Sura Mariei)

  In vreme ce nu se cuvine ca cel Milostiv sa-si ia un fiu!
  (19: 92 Surat Maryam – Sura Mariei)

  Dreptcredinciosi sunt numai aceia care cred in allah si trimisul sau (muhammed), care apoi nu s-au mai indoit si au luat parte la lupta cu averile lor si cu sufletele lor, pe calea lui allah (impotriva necredinciosilor). Acestia sunt cei sinceri.
  (49: 15 Surat Al-Hujurat – Sura Odailor)

  Mai multe informatii gasesti aici:
  https://mihailandrei.wordpress.com/2011/02/16/despre-mahomedanism/

 5. INTREBARE zice:

  Pai si voi de ce va faceti biserici ortodoxe prin alte tari si continente?Daca sunteti impotriva papei,de ce patriarhul ortodox merge in alte tari catolice sau protestante?Ce se aplica la voi nu se aplica si la altii?Si ce daca s-au daramat biserici ortodoxe,chiar apostolii au distrus temple si altare pagane.Niste barbari pagani ce se bat intre ei pentru putere.Oamenii s-au inteles bine pana s-au bagat religiile si doctrinele lor satanice intre ei, bagand intrigi si asmutindu-i unii impotriva altora.
  Nu mai aveti locuri in iad pentru cat rau ati facut.

 6. Iulian zice:

  Oamenii s-au inteles bine pana s-au bagat religiile si doctrinele lor satanice intre ei, bagand intrigi si asmutindu-i unii impotriva altora.

  ))))),,Foarte bine se impacau,, flacau de aceia se purtau razboie in permanenta . De se bat oamenii si se cearta intre ei nu dreapta credinta e de vina ci rautatea omeneasca .
  Esti ipocrit cand faci asemenea afirmatii.Tocmai ca voi sectarii sunteti aceia care provocati desbinare,ura,certuri

 7. TLC zice:

  @ ala care se intreaba
  Da flacaule, acum urmezi tu la rand, cu siguranta se gaseste putin „foc grecesc” si pentru tine.

 8. c. zice:

  Ce faci, Sni per Boy, tot pe baricade ?

 9. TLC zice:

  @c.

  Nu stiu daca baricada mea rezista in fata tancului tau. Poate ramai fara munitie daca-ti dedic piesa asta frumoasa de la mine din sat 🙂

 10. c. zice:

  @ Vasili Grigorievici
  Poti sa-i scrii doar url sau cum se zice (adresa ei) ca din motive tehnice nu pot s-o accesez de pe blogul tau, deci nu stiu daca trebuie sa te injur sau sa te laud.

 11. TLC zice:

  @Domnisoara „C” cu nume de cod Aleksandra Samusenko

  Uite piesa:
  http://www.youtube.com/watch?v=Prd6ek3O_l8 Ramane sa te hotarasti daca ma injuri sau nu. Te avertizez, in caz de atac frontal iau balalaika si iti cant piesa asta de soc http://www.youtube.com/watch?v=d372L_Q6QWA
  Are menirea sa dezghete oleaca inima de gheata siberiana a tanchistelor

 12. c. zice:

  @ Vasili Grigorievici
  Mersi. Ce sa zic…slava bratia kazaki.
  Am si eu o dedicatie pentru tine de la noi din Siberia:

 13. TLC zice:

  @Domnisoara C

  La mine la Novosibirsk e interzisa muzica asta. Am auzit ca Vladimir Vladimirovici a intrezis si moscovitilor sa asculte asa ceva. Un amic de la Kremlin mi-a zis ca niste regizori de la teatrul Dubrovka foloseau muzica de genul asta in cadrul unor spectacole publice. Treaba fiind ilegala, a cauzat interventia unor functionarii „spetsnaz” de la FSB (Ministerul Culturii). Acelasi amic zicea ca in alte parti e si mai nasol, de pilda in Caucaz, cica acolo e interzis si consumul de shaorma!

 14. c. zice:

  @ Vasili G.
  Nu stiam ca la Novosib. sunt sate de cazaci, dar ursii sunt un popor de cuceritori. Ramane de vazut daca pot sa mistuie ce au inghitit.
  Uite aici cat sunt de preocupati de soarta sarbilor: strategic-culture.org. Cred ca tine tot de Ministerul Culturii.

 15. c. zice:

  Si aici scrie ca turcaletii au pretentia sa fie considerati urmasii Bizantului.
  Presedinta Asociatiei Internationale de Studii Bizantine face parte din rasa preferata a lui Leonida Contrarevo lutionarul. Cred ca martirii greci se rasucesc in morminte.

  http://www.economist.com/blogs/prospero/2012/02/byzantine-studies

 16. TLC zice:

  @Domnisoara C

  Zona Novosibirsk e cosmopolita, nu-s numai cazaci, tatuca popoarelor a avut grija sa fie oameni din toata lumea. A fost asa de ecumenic incat a aranjat ca printre noi sa fie si gruzini. Nici o grija, tovarasii ursi cu siguranta nu au probleme digestive. Intr-adevar, Ministerul Culturii nu poate ignora Serbia, dar nu uita ca treaba e mai complicata, e legata de contextul mai larg din zona balcano-mediteraneeana.
  Oare de ce tov. Bila Clinton si Madalina Albright au imprastiat confetti in Balcani?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.