Macaristan/Ungaria a inaugurat un “pod al unitatii naționale”


Orașul Satoraljaujhely din estul Ungariei are o nouă atracție turistică: un pod pietonal de 700 de metri. Podul unității naționale e unul dintre cele mai lungi poduri din lume.

Podul suspendat, susținut de șase cabluri, are o lungime de 700 de metri. Podul ceh Dolni Morava se întinde pe o lungime de 721 de metri, dar oficialii din Ungaria spun că al lor este cel mai lung din lume, bazându-se pe distanța dintre piloni.

La ceremonia de inaugurare, vicepremierul ungar Zsolt Semjen și viceprimarul din Satoraljaujhely, Denes Danko, din partea partidului de guvernământ Fidesz, rostogolesc un butoi peste pod.

bridge

Guvernul a declarat că podul reprezintă un simbol al unității naționale, fiind inaugurat la 4 Iunie, Ziua unității naționale a Macaristanului/Ungariei, cunoscută și sub numele de ziua comemorării Tratatului de la Trianon. Mulți macaristanezi/maghiari consideră tratatul o mare nedreptate, iar guvernul premierului Viktor Orban alimentează în mod regulat acest sentiment.

Podul a costat 4 miliarde forinți [10 milioane euro] și a fost finanțat de la bugetul național. Guvernul afirmă că nu au fost utilizate fonduri UE. Se așteaptă ca podul, care leagă două dealuri din apropiere și care are o podea de sticlă în mijloc, să stimuleze turismul în nord-estul Ungariei, la granița cu Slovacia. Prețul de intrare este de 5.000 forinți [12 euro] de persoană.
Sursa: https://balkaninsight.com/2024/06/05/hungary-unveils-700-metre-pedestrian-bridge-of-national-unity/

TRATATUL DE LA TRIANON – un act reparatoriu
Semnificația Ardealului
4 Iunie – ziua Tratatului de la Trianon

Acest articol a fost publicat în blog și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Macaristan/Ungaria a inaugurat un “pod al unitatii naționale”

  1. Garcea zice:

    Ungurii au mare dreptate când considera tratatul de la Trianon o mare nedreptate, România se întinde până la Tisa. Dacă nu acceptă tratatul de la Trianon și sunt în continuare nemulțumiți atunci se grăbesc să deschidă cutia Pandorei.

    In 1526 ungurii au rămas fără țară și au fost sub diferite imperii, iar România în 1919 a zdrobit bolșevicii și le-a dat o țară, Ungaria. Altfel, acum erau tot o republică sovietică sau mai rău, o provincie din Ucraina.Cu un zâmbet amar putem spune că orice faptă bună nu rămâne nepedepsita.

    Dar mai este și proverbul că numărul 3 este cu noroc. Unii încearcă din greu să facă acest lucru să se îndeplinească.

  2. mihailandrei zice:

    S-a vazut recunostinta fata de romani. S-a vazut inainte de primul razboi,s-a vazut in interbelic, la diktatul de la viena, in regiunea autonoma maghiaropata primita cadou de la Stalin, martie negru 1990, in aroganta si marlania turanica cu care au reluat post ’89 tezele amte si interbelice. Fara indoiala, trebuie mizat pe nr 3, dar fara ezitarile trecutului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.