Schimbările climatice afectează … prostituția


Un articol de la Independent, un exemplu în care “presa liberă” arată lumii cum înfulecă rahat propagandistic încercând să prostească lumea cu dosnicia agendei “schimbărilor climatice”.

Joya Patiha, un “cavaler de Curlandia” din Indonezia care se crede femeie transsexuală în vârstă de 43 de ani, a început să observe pentru prima dată, în urmă cu un deceniu, că schimbarea tiparelor meteorologice din orașul Bandung, situat în zona muntoasă, îi afecta veniturile obținute din prostituție.
Sezonul ploios dura mai mult în provincia Java de Vest, vânturile erau mai puternice, iar în unii ani mai dificili Patiha a pierdut până la 80% din venituri. Dosnici precum Patiha, se numără printre cei mai afectați de fenomenele meteorologice extreme cauzate de schimbările climatice și suferă în mod disproporționat atunci când au loc dezastre.
“Nimeni nu vine în timpul sezonului ploios prelungit”, a spus Patiha. “E foarte greu să faci bani în perioada în care vremea e imprevizibilă”.
Indonezia e vulnerabilă la efectele schimbărilor climatice, iar așa-zisele femeile trans, au tendința de a se confrunta cu mai multă stigmatizare și marginalizare decât așa-zișii bărbații trans sau alți indonezieni lgbtq+, se regăsesc, de asemenea, printre cei mai afectați de fenomenele meteorologice extreme. Acest lucru se datorează faptului că multe așa-zise femei trans, precum Patiha, sunt excluse din economia formală și supraviețuiesc ca artiști stradali sau prostituate, ocupații care depind de posibilitatea de a racola clienți pe stradă.

Sherly Wijayanto, o așa-zisa femeie transsexuală în vârstă de 28 de ani din capitala Jakarta, a lucrat ca artist stradal aproximativ șapte ani, până când vremea din ce în ce mai instabilă a determinat-o să caute alte opțiuni. “Nu mai vreau să îndur căldura și ploaia de pe străzi”, a spus Wijayanto, care s-a alăturat grupului artistic Sanggar Seroja, unde acum cântă cu trupa de teatru și se ocupă de canalul de socializare. Pe lângă faptul că încearcă să își adapteze mijloacele de trai la “noua realitate climatică”, aceste așa-zise femei și grupurile de sprijin încearcă, de asemenea, să sensibilizeze populația cu privire la provocările reprezentate de condițiile meteorologice extreme într-o țară compusă din peste 17.000 de insule. ( … )

Unele dintre așa-zisele femei trans încearcă să găsească propriile soluții. Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la schimbările climatice, Sanggar Seroja organizează serate de film și prezentări de modă și găzduiește discuții cu alte comunități de dosnici. De asemenea, grupul a intervievat 80 de membri ai comunității trans din Jakarta pentru a afla în ce măsură schimbările climatice au afectat veniturile, frecvența bolilor și modificările cheltuielilor între 2021 și 2022. Aproape 93% dintre respondenți au constatat o scădere a veniturilor în timpul sezonului ploios, iar 72% au înregistrat o creștere a cheltuielilor. Coordonatorul grupului, Rikky, care a cerut să i se folosească doar prenumele, a declarat că vremea imprevizibilă a dus, de asemenea, la “boli, datorii, stres, conflicte cu rezidenții locali și niveluri crescute de violență”.

La fel ca Wijayanto, Patiha a căutat oportunități alternative. În 2021, s-a alăturat unui program de antreprenoriat al ONG-ului Yayasan Srikandi Pasundan, cu sediul în Bandung, care se axează pe emanciparea așa-ziselor femei trans. ONG-ul a oferit îndrumare pentru a începe o mică afacere, consiliere și sprijin pentru sarcini concrete, cum ar fi comercializarea produselor. În același an, Patiha a lansat o afacere de făcut prăjituri, angajând trei prietene din străinătate atunci când comenzile s-au acumulat. De asemenea, a început să producă și să vândă propriul parfum în Decembrie anul trecut. Acum, a scăpat de capriciile norilor de ploaie și de vânturile puternice care îi afectează veniturile.
Integral aici: https://www.independent.co.uk/climate-change/news/indonesian-transgender-climate-change-bandung-b2522422.html

De ce globaliștii definesc “schimbările climatice” drept “criză de sănătate publică”?
Falsul consens asupra climei
Agenda verde se bazează pe teamă
Laureat al Premiului Nobel redus la tăcere de FMI
La WEF se solicită legislație “ecocidă” împotriva agriculturii și pescuitului
Vinovăția iluzorie
O lume “minunată” …
ARIA explorează modalitățile prin care se poate controla vremea, geoinginerie climatică
COP28: Agenda globalistă nu a fost niciodată mai evidentă ca acum

Acest articol a fost publicat în blog și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.