Dzerzhinsky urcat pe soclu


În Septembrie, o nouă statuie a lui Felix Edmundovich Dzerzhinsky a fost ridicată la Moscova, în fața sediului serviciului de informații externe al Rusiei, Sluzhba Vneshney Razvedki (SVR). Dzerzhinsky a fost promotorul polonez a uneia dintre cele mai mari mașinării de represiune politică din lume. În 1917, el a fost instruit să creeze precursorul SVR, cunoscut pe atunci sub numele de Cheka, de către Lenin însuși, care admira foarte tare duritatea celui care a devenit cunoscut sub numele de Felix de Fier. Organizația a avut mai multe denumiri – GPU, OGPU, NKVD, MGB, KGB – și acum e împărțită în SVR și Serviciul Federal de Securitate sau Federalnaya Sluzhba Bezopasnosti (FSB).

La ceremonia de dezvelire a statuii, șeful SVR, Serghei Naryshkin, a rostit câteva cuvinte:

“Stimați colegi, sculptura în fața căreia ne aflăm e o copie oarecum redusă a celebrului monument al lui Dzerzhinsky instalat în Piața Lubianka din Moscova în 1958. Cuvintele sale, conform cărora numai o persoană cu mintea rece, inima caldă și mâinile curate poate deveni ofițer de securitate, au devenit repere morale importante pentru mai multe generații de angajați ai agențiilor de securitate din țara noastră”.
Sursa: https://quillette.com/2023/11/15/the-return-of-terrors-architect/

Declarația lui Naryshkin privind presupusul reper moral răsărit din cuvintele criminalului Dzerzhinsky e un afront la adresa memoriei celor torturați și asasinați de hoardele bolșevice. Naryshkin face apologia unei bestiei roșii fără ca nimeni sa i se împotrivească. Dzerzhinsky suporterul înfocat al lui Lenin, a avut un rol cheie în marea crimă numita “revoluția comunistă”. Cheka lui și armata roșie au arătat lumii chiar de la început, din Septembrie – Octombrie 1918, ce înseamnă “teroarea roșie”. Lichidarea “contrarevoluționarilor” în beciurile închisorilor, sau în locuri publice, era fapt cotidian. Poate că Naryshkin maximiza succesul dacă încânta audiența cu acest citat, desigur, atribuit tot idolului său Dzerzhinsky:

“Noi reprezentăm teroarea organizată – acest lucru ar trebui să fie recunosct cu franchețe. Teroarea e absolut necesară în timpul revoluției. Scopul nostru este de a lupta împotriva dușmanilor guvernului sovietic și ai noii ordini sociale. Noi judecăm rapid. În cele mai multe cazuri trece doar o zi între reținerea inculpatului și sentința sa”.
Sursa: https://spartacus-educational.com/RUScheka.htm

Statuia ticăloșiei securistice de la ruși, implicit apologia genocidului roșu, amintește de monumentul ticăloșiei securistice din Pitești, locul unde chinurile au fost atroce. Cine știe, poate că statuia lui Dzerzhinsky, îi inspiră pe securiștii pigmalioniști din România să inaugureze stauia lui Nicolski.



Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dzerzhinsky urcat pe soclu

  1. A.I. zice:

    Lumea intreaga e condusa azi de securisti sau mai bine zis controlata de ei pentru beneficiul masonilor si iudeilor. Ca securistii sint prea tampiti ca sa-si dea seama ce fac.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.