Preotul Tudor Marin din Focşani a fost înjunghiat mortal în biserică


http://trinitastv.ro/stiri-video/durerea-si-doliul-bisericii-7315
––––––-

În Casa Domnului parcă a intrat necuratul astăzi. La Focşani, un preot care tocmai terminase slujba de dimineaţă a fost atacat cu un cuţit de un bărbat, cel mai probabil bolnav psihic. Lovitura i-a fost fatală slujitorului bisericii. Înainte de a-şi pune planul în aplicare, agresorul i-a cerut preotului să-i explice  mai multe pasaje din Biblie. Nu a căutat pocăire, ci doar o cale să-i distragă atenţia şi să îl ucidă. Acum, criminalul este căutat de poliţişti.

Tot oraşul Focşani este în stare de şoc după aflarea  veştii că părintele Tudor Marin a trecut în lumea celor drepţi. Credincioşii nu s-au gândit niciodată că cineva ar putea să scoată un cuţit în Sfânta Biserică  şi să ucidă cu atâta sânge rece. Cert este că în această dimineaţă, un bărbat a intrat în biserica Sfântul Ioan Botezătorul, din centrul Focşaniului, cu un gând ucigaş. I-a cerut părintelui, care era singur în altar, să-i interpreteze mai multe pasaje din Biblie, pe care le avea scrise pe o hârtie. În secunda următoare a scos din haine un cuţit şi, dintr-o lovitură, l-a doborât pe preot. Femeia care vinde lumânări a văzut înmărmurită toată scena. În cea mai mare grabă, o ambulanţă a ajuns la biserică, iar medicii au încercat imposibilul: să-l salveze pe părinte.

Suspectul, un bărbat între 30 şi 40 de ani, şi-a abandonat arma crimei lângă trupul preotului, iar apoi a rupt-o la fugă. Pe baza declaraţiilor martorilor, poliţiştii au creat  portretul robot al agresorului.

Autor: Cristian Popovici

Sursa:  http://www.reporterntv.ro/

Florentin Puşcoiu, asasinul preotului Tudor Marin, şi-a recunoscut crima în faţa anchetatorilor şi susţine că regretă fapta comisă. Motivul asasinatului ar fi fost faptul că l-au nemulţumit răspunsurile clericului la întrebările sale legate de interpretarea textelor biblice, informează România TV. Trupul preotului ucis la Focşani a fost depus în biserica unde slujea şi în care s-a petrecut crima. Tot astăzi, anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa criminalului.

Suspectul reţinut de către poliţişti se numeşte Florentin Puşcoiu, are 30 de ani şi locuieşte în cartierul Sud, din Focşani. El a fost găsit, de poliţişti, la domiciliu personal. Potrivit unor surse, bărbatul a trăit o vreme în Italia. La audieri, anchetatorii au aflat că suspectul are probleme psihice. Un cunoscut a relatat că era preocupat de cărţile cu subiecte despre viaţa de apoi.

Florentin Puşcoiu a lucrat la o societate de distribuire a pâinii din Focşani. În perioada cât a lucrat la această firmă, poliţia a început cercetările împotriva sa pentru port de cuţit în locuri publice. Florentin Puşcoiu a scăpat fără niciun fel de sancţiune deoarece a demisionat de la locul de muncă şi a plecat în Italia. Acolo a vizitat foarte multe biserici pe care le fotografia, iar fotografiile le posta pe Facebook.

Se pare că asasinatul a fost premeditat, deoarece cel reţinut susţine că, sâmbătă dimineaţa, a mai fost la trei biserici cu intenţia de a ucide un preot. Însă planul i-a fost dejucat de faptul că în respectivele biserici era multă lume.

Integral aici: http://www.rtv.net/

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe părintele Tudor Marin.

Acest articol a fost publicat în biblie, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, Crestinism, Iisus Hristos, Ortodoxie, Romania, vesnicie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

49 de răspunsuri la Preotul Tudor Marin din Focşani a fost înjunghiat mortal în biserică

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.