Privind spre viitor


Se pare că există un consens comun precum că, probabil, vom ajunge într-o lume similară cu cea din Mad Max, sau 1984, sau ceva chiar mai rău. Ce pare a fi posibil în următorii aproximativ zece ani? După cum se menționează atât de des, agendei îi place să facă lucrurile încet. Ei execută de ceva timp această “fierbere lentă” și au făcut o excepție cu covid. A fost rapid! Dar poate că “rapid” nu e cuvântul potrivit, lumea a fost pregătită de zeci de ani să reacționeze așa cum a făcut-o.

Așadar, reacția la covid a fost într-adevăr o reacție așteptată după decenii de inoculare și spălare a creierului. Reacția în sine a fost extremă, dar poate nu foarte rapidă. Cred că natura „extremă” a incidentului covid a trezit o mulțime de oameni, dar nu a fost prima situație extremă care ne-a lovit. 9-11 s-ar număra cu siguranță printre acestea.

Poate că alte câteva lucruri apărute de-a lungul anilor au fost mici izbucniri – Gaza și Israelul, conflictul ucrainean, Snowden și Assange, diverse evenimente internaționale sau asasinarea lui Kennedy. Deși aceste evenimente au fost importante, ele nu au fost, cel puțin pentru mine, la fel de importante ca evenimentul covid – constrângerea a miliarde de oameni să ia o poțiune cu potențial letal pentru a se apăra de o amenințare biologică inventată.

Indiferent dacă credeți că dezastrul covid a fost cauzat de lăcomia pură, de o armă biologică inventată și produsă în laborator, de un virus fals care nici măcar nu a existat vreodată sau de o tentativă de a ucide o mare parte din populația lumii, aceasta nu schimbă adevărul fundamental – a fost o înșelătorie. Oricine citește aceste rânduri, și sperăm că și alții se vor alătura pe măsură ce timpul trece, e conștient că ne îndreptăm într-o direcție foarte periculoasă.

Mai multe pandemii (care nu sunt cu adevărat pandemii), CBDC-uri, ID-uri digitale, Scoruri de Credit Social, UBI ( Universal Basic Income – Venit de bază universal), Orase Smart, cipuri corporale, etc reprezintă doar câteva dintre monstruozitățile care ne pândesc. Ce înseamnă toate acestea? Ei bine, multe dintre aceste monstruozități pot fi acolo doar pentru a ne speria și nu sunt niciodată menite să ne tragă sub apă (acest lucru e probabil valabil doar în cazul spaimelor legate de sănătate, dar cine știe).

Monștrii care se vor dezvălui într-adevăr în tot oribilul lor macabru vor face ravagii pentru noi (“shrews” – nn: în sensul de iscoditori, nesupusi), dar probabil că nu vor stârni prea multă teamă și neliniște în rândul oilor. Una dintre cele mai reușite operațiuni psihologice a fost aceea de a-i convinge pe oameni că nu trebuie să se teamă de nimic din cauza agendei, ci doar să se teamă de ceea ce agenda creează o soluție. Să luăm de exemplu CBDC (Central Bank Digital Currency – moneda digitală). Acesta nu reprezintă o monstruozitate pentru oi, ci mai degrabă un remediu pentru toate problemele pe care agenda ne spune că le creează numerarul.

A devenit din ce în ce mai ușor de convins oile că nu există un băț în spatele morcovului [și, apropo, mulți (nu toți) dintre noi avem ceva din oaie ascuns în psihicul nostru]. Această mentalitate “fără băț” a fost una dintre cele mai de succes operațiuni psihologice și e îngrijorătoare. Rezultatul final al unei astfel de spălări pe creier e că oamenii cerșesc bățul, fără să aibă nevoie de vreun morcov. Cei mai mulți văd bățul foarte clar. Cei mai mulți dintre noi cred că morcovii sunt de fapt bețe în roate și ne temem de un viitor gen Mad Max. Și chiar dacă oroarea viitorului este suficient de mică încât oile să nu o observe cu adevărat, unii o vom face.

Să ne gândim la ceva exemple. Logica folosită de oi pentru a descrie motivele pentru care nimic din această înăsprire a securității ( și prin urmare pierderea libertăților personale) nu le afectează în mod negativ e: “Nu am nimic de ascuns, nu am de ce să mă tem, sunt o persoană bună și nu voi face nimic care să motiveze autoritățile să se intereseze de mine, să mă caute sau să-mi invadeze intimitatea (cu excepția cazului în care acestea caută un ALT delincvent)”.

Acest lucru va funcționa până la un punct. Iar ei nu vor observa cât de restrictivă trebuie să fie viața lor pentru a “fi o persoană bună”. Aici e problema. Ce se va întâmpla dacă a face o plimbare în timpul orelor de interdicție reprezintă un comportament “rău” sau dacă a merge la biserică sau la o altă activitate inofensivă? Definiția “a fi bun” se va schimba încet.

Un alt exemplu. În “viitorul apropiat”, vor exista restricții de circulație. Majoritatea oilor cred că asta ar putea fi în regulă. La început, va fi necesară scanarea unui cod QR pentru a părăsi orașul. În prezent, suntem cu toții familiarizați cu utilizarea codurilor QR, având în vedere că majoritatea restaurantelor solicită scanarea codului pentru a obține un meniu. “E în regulă”, spune mielușelul. “Ei verifică doar cât de mare este amprenta noastră de carbon, astfel încât să poată împiedica creșterea temperaturii la un nivel atât de ridicat încât clima ne-ar ucide pe toți”. Urmează scanarea codului QR și notificarea că trebuie să vă întoarceți acasă și să rămâneți acolo. Apoi vin zilele în care nimeni nu are voie să iasă din casă – pentru o zi, o săptămână, “până la noi ordine”.

Înțelegeți imaginea de ansamblu. Același lucru e valabil pentru o varietate de alte situații. Căldura și aerul condiționat din casa ta, mâncarea pe care o cumperi de la magazin, toate controlate de Scor Social sau de starea de sănătate (pentru ce boală ai evitat al șaselea booster?). Lucruri simple ca acestea. Departe de Mad Max sau chiar de interpretarea viitorului pe care Orwell a anticipat-o în cartea 1984.

Jocurile video vor prolifera în această perioadă, realitatea virtuală și inteligența artificială vor lua avânt, inclusiv păpușile robot menite să îndeplinească dorința de companie fizică/sexuală. Odată cu impunerea restricțiilor, va crește și diversiunea în materie de divertisment. Mai multă distracție, mai multă plăcere fizică, mai multe droguri legale, mai multă stimulare a simțurilor. Toate menite să ne împiedice să ne mai intereseze ce se întâmplă chiar sub nasul nostru.

Oare oile vor înțelege vreodată, vor fi alături de noi și vor face ceva în acest sens? Am îndoieli serioase. Poate că mai mulți se vor trezi și vor trece de partea cealaltă a baricadei, pe măsură ce lucrurile încep să fiarbă. Dar cei mai mulți vor continua. Mulți vor ajunge să fie arestați și poate că aceia se vor scărpina în cap spunându-și “dar eram o persoană bună, nu am făcut nimic rău”. Toată lumea din jurul lor va spune: “Hmmm, probabil că el/ea a fost rău, eu sunt bun, nu am nimic de ascuns sau de care să mă tem”, până când și ei își vor plimba cățelul într-o noapte după stingere și vor fi luați de Robocop și trimiși la închisoare. Nu-și vor mai vedea niciodată cățelul…
Sursa: https://off-guardian.org/2024/06/22/looking-forward-to-the-future/

Acest articol a fost publicat în blog și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.