About

Suntem alături de cei ce cred că frumuseţea vieţii nu stă în satisfacerea năzuinţelor exclusiv materiale sau de parvenire, că scopul existenţei omului e dincolo de viaţa sa proprie.
Suntem alături de cei ce se manifestă pentru revigorarea creştinismului şi redeşteptarea sentimentului naţional.
Dorim înlăturarea a tot ce e străin de aspiraţiunile neamului românesc.
Blamăm pe cei care cultivă şi alimentează anticreştinismul şi antiromânismul, ţinând în stârpiciune, prin vorbele şi faptele lor nefaste, credinţa, neamul şi ţara.
_______________________________________

Neam valah, neam al meu – Aron Cotruş

Neam valah, neam al meu,
Cu paşi de fier, cu pumni de cremene,
Cine ar putea’n izbânzi să-ţi s’asemene,
Dacă-ai vrea să vrei mereu,
Neam valah, neam al meu?!

Neam valah, neam al meu,
Cu uitătură: aprigă, sprintenă paşnică, —
Saltă’n picioare — oaste năprasnică,
De toate furtunile gata mereu, —
Neam valah, neam al meu!

Neam valah, neam al meu,
Ridică-ţi peste-a lumii aspră întrecere:
Pumn, puşcă, frunte, coasă, sapă, secere,
Şi fă-le să străfulgere, prin timp mereu,
— Neam valah, neam al meu! …

Neam valah, neam al meu,
Oţeliţi de trudă şi de lupte crâncene,
De-om şovăi de-acum, de ne-om cruţa, pustiul
mânce-ne,
Gârboviţi de casne şi-asupriri mereu, —
Neam valah, neam al meu! …

498 de răspunsuri la About

 1. Iulian zice:

  @guralivul,
  Daca ai sti cat intereseaza pe cineva parerea ta . :))Nu te-a rugat nimeni sa intri pe aici,cum dealtfel nu te roaga nimeni sa stai .Nu-ti place ia-ti sepcuta, ghiozdanelul ,ghidul micului sectar jalba in bat si fuguta la regele tau cioba si reclama .

 2. Preot zice:

  @guvidele
  Că oricine face rele urăşte Lumina şi nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească. Ioan 3.20

 3. Cristi zice:

  Daca marturisirea Credintei Ortodoxe este facuta in spiritul MANTUITORULUI atunci vom avea demnitate nationala.

  Daca Credinta Ortodoxa este marturisita asa cum spune BIBLIA si INVATATURA BISERICII ORTODOXE ROMANE, adica daca Credinta Ortodoxa este marturisita din FAPTE (care sa demonstreze iubirea si mila fata de semeni) insotite de CUVANT, adica insotite de educatie crestina si de propovaduirea invataturilor MANTUITORULUI IISUS HRISTOS atunci va fi FERICE DE TARA ACEASTA SI DE POPORUL ACESTA.

  Iata cum spune NOUL TESTAMENT si BISERICA ORTODOXA ROMANA in una din cartile ortodoxe ce comenteaza Epistola soborniceasca a SfantuluiApostol Iacov.

  „Cap. 2: Credinta fara fapte este moarta.
  Legea crestina formeaza un tot (10-12); CINE CALCA O PORUNCA DIN LEGE, CALCA TOATA LEGEA, caci nu poti fi drept omorand si savarsind adulter. Crestinii trebuie sa se conformeze acestei Legi, caci la judecata vor fi pedepsiti sau rasplatiti dupa ea, mai ales cei care nu au avut mila de semeni. LA JUDECATA, SINGURA CREDINTA LIPSITA DE FAPTE BUNE NU-I VALABILA, NU-I VA PUTEA SCAPA DE PEDEAPSA (2, 14-26). Credinta fara fapte nu poate mantui. (Studiul Noului Testament, Preotul Profesor Ioan Constantinescu, pag. 317, Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, Bucuresti – 2002)”

  Iata textul din Epistola soborniceasca a SfantuluiApostol Iacov, capitolul 2, versetele 8-18:

  „Daca, intr-adevar, impliniti legea imparateasca, potrivit Scripturii: „SA IUBESTI PE APROAPELE TAU CA PE TINE INSUTI”, bine faceti;
  Iar de cautati la fata omului, faceti pacat si legea va osandeste ca pe niste calcatori de lege.
  Pentru ca CINE VA PAZI TOATA LEGEA, DAR VA GRESI INTR-O SINGURA PORUNCA, S-A FACUT VINOVAT FATA DE TOATE PORUNCILE.
  CACI CEL CE A ZIS: „SA NU SAVARSESTI ADULTER”, A ZIS SI: „SA NU UCIZI”. Si daca nu savarsesti adulter, dar ucizi, te-ai facut calcator de lege.
  Asa sa GRAITI si asa sa LUCRATI, ca unii care veti fi judecati prin legea libertatii.
  CACI JUDECATA ESTE FARA MILA PENTRU CEL CARE N-A FACUT MILA. Si MILA BIRUIESTE IN FATA JUDECATII.
  Ce folos, fratii mei, daca zice cineva ca are credinta, iar fapte nu are? Oare credinta poate sa-l mantuiasca?
  Daca un frate sau o sora sunt goi si lipsiti de hrana cea de toate zilele, si cineva dintre voi le-ar zice: Mergeti in pace! Incalziti-va si va saturati, dar nu le dati cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?
  Asa si cu CREDINTA: DACA NU ARE FAPTE, E MOARTA IN EA INSASI.
  Dar va zice cineva: Tu ai credinta, iar eu am fapte; arata-mi credinta ta fara fapte si EU ITI VOI ARATA, DIN FAPTELE MELE, CREDINTA MEA.”

  Daca vom marturisi si vom apara credinta prin violenta cum a facut Petru inainte de rastignirea MANTUITORULUI IISUS HRISTOS atunci vom auzi si noi cuvintele MANTUITORULUI spuse lui Petru: „Atunci Iisus i-a zis: Intoarce sabia ta la locul ei, ca TOTI CEI CE SCOT SABIA, DE SABIE VOR PIERI.” (Evanghelia dupa MATEI, capitolul 26, versetul 52). Petru a inteles lectia si la propovaduit cu ravna pe MANTUITORUL fara sabie, ba inca cu sacrificiu de sine.

  Legat de afirmatia ca nu toate religiile si confesiunile sunt drumuri diferite catre Creator, este in mod evident o realitate. Astfel de idei trebuie combatute in mod argumentat si sustinut, dar in spiritul dragostei de aproapele poruncit de MANTUITORUL, tinand cont si de faptul ca, macar in parte, toate popoarele au cunostinta de Lege dragostei lui Dumnezeu, dupa cum afirma chiar Noul Testament in Epistola lui Pavel catre ROMANI, capitolul 2, versetele 14-18.

  „CACI, CAND PAGANII CARE NU AU LEGE, DIN FIRE FAC ALE LEGII, ACESTIA, NEAVAND LEGE, ISI SUNT LORUSI LEGE, CEEA CE ARATA FAPTA LEGII SCRISA IN INIMILE LOR, PRIN MARTURIA CONSTIINTEI LOR SI PRIN JUDECATILE LOR, CARE II INVINOVATESC SAU II SI APARA,
  In ziua in care DUMNEZEU VA JUDECA, PRIN IISUS HRISTOS, dupa Evanghelia mea, CELE ASCUNSE ALE OAMENILOR.
  Dar daca tu te numesti iudeu si te reazimi pe lege si te lauzi cu Dumnezeu, si cunosti voia Lui si STII SA INCUVIINTEZI CELE BUNE, FIIND INVATAT DIN LEGE …”

 4. Vasile zice:

  Asemenea comentarii:

  Iulian says:
  14/02/2013 la 21:16
  @guralivul,
  Daca ai sti cat intereseaza pe cineva parerea ta . )Nu te-a rugat nimeni sa intri pe aici,cum dealtfel nu te roaga nimeni sa stai .Nu-ti place ia-ti sepcuta, ghiozdanelul ,ghidul micului sectar jalba in bat si fuguta la regele tau cioba si reclama .

  plus articolele despre gay ma fac sa realizez ce fel de oameni sunteti, voi astia cu citate din Biblie. Chiar nu realizati ca va comportati ca niste sectanti? Eu am fost crescut in religia Ortodoxa dar niciodata nu am fost invatat la biserica sa arat cu degetul sau sa public materiale „impotriva a orice” si alte lucruri de gen. De ce imprastiati ura? Unde scrie in Biblie ca un ortodox trebuie sa faca asta? Ma uit la voi, la ce scrieti pe internet, vad ca sunteti oameni cu studii apoi in paralel va citesc parerile despre oamenii cu probleme, voi nu ganditi chiar deloc? SI inca odata: chiar nu realizati deloc ca va asemanati la atitudine cu niste sectanti sarmani fara minte? Doamne Dumnezeule…

 5. Iulian zice:

  @vasile,
  Uite unde statea marele aparator al homosexualilor si a sectarilor.
  :))Bre nea vasile ,nu cumva faci parte din cei care au fost in sala sa asiste la filmul acela murdar,cu homosexuali?
  Nu ai fost invatat sa spui lucrurilor pe nume,sau nu ai curaj sa spui lucrurilor pe nume?In cazul acesta nu ai sira spinarii ,sau esti sectar.
  Oare Biserica Ortodoxa nu te invata sa marturisesti impotriva pacatului?

 6. Vasile zice:

  @Iulian sunt „sectar”? Te referi la a fi sectant cumva? Sunt aparator al homosexualilor? Asta ai inteles tu din ce am scris mai sus? Vai de mine…stii ceva, ai dreptate. Hai s-o lasam asa…

 7. geadau ion zice:

  Servus,
  Stii cum pot face rost de o carte ce ai prezent-o pe blog,sau un capitol din ea.
  Se numeste Contra Propagandei Maghiare-Vasile Coman.
  Am avut-o candva,dar s-a pierdut,ma poti ajuta?
  Multam pentru intelegere,

 8. Iulian zice:

  Nu doar Sf Ap Andrei a crestinat poporul nostru ci si Sf Ap.Filip.
  Valoarea atator documente, care vorbesc de misiunea Sfantului Filip in Scythia, ne incredinteaza ca nu trebuie sa ne mai indoim a spune: Sfantul Filip este cel de-al doilea apostol care a sfintit pamantul romanesc propova­duind Cuvantul Evangheliei
  Mantuitorului Hristos.

  http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/sfantul-apostol-filip/sfantul-apostol-filip-misionar-pamantul-romanesc-70014.html

 9. Iulian zice:

 10. Iulian zice:

 11. Iulian zice:

 12. anonim zice:

  In adevar, un „topic” foarte interesant. Apreciez, iuliane ravna ta pentru Dumnezeu dar am o intrebare ce as dori sa raspunzi in sinea ta, nu mie: „Este ravna ta placuta lui Dumnezeu”? Stii prea bine cine L-a rastignit pe Fiul lui Dumnezeu – cei care din ravna pentru El se credeau foarte intelepti.. insa ravna lor era una nu dupa voia lui Dumnezeu. Dar, la un moment dat Mantuitorul afirma „Va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile”. Trebuie sa ai mare atentie la insemnatatea cuvantului „a cunoaste”. Daca vrei sa ai siguranta cunoasterii Scripturilor (care sunt Cuvantul lui Dumnezeu), ce trebuie sa cunosti? cu siguranta, pe Dumnezeu! Acum as avea nevoie de putin ajutor din partea ta dar e nevoie de sinceritate iar daca nu ma poti ajuta, incearca sa te corectezi ca in felul acesta nu esti placut Creiatorului. Ce verset(e) te-a invatat sa reactionezi in asa fel la replicile unora? Cand si-a batut joc sau le-a vorbit „la misto” celor ce nu credeau in El, Domnul Isus? Crezi ca daca invarti cateva silabe in asa fel incat ai impresia ca ai lasat fara cuvinte, chiar asa e? Iar cu „bagatul in seama”, nu gasesc ce e rau in asta. Omul a vrut sa te ajute dar tu mergi pe o idee inainte, nejudecat sfaturile ce te-ar putea salva. Stii tu: omul da ceea ce a strans in visteria inimii lui, fapte/vorbe bune sau rele… Roaga-te lui Dumnezeu ca sa iti arate ce ai de schimbat in viata ta!

 13. todirea zice:

  Singurii care vă dau crezare sunt ignoranții. Cine cunoaște Biblia, știe că sunteți apostați. Credinta adevărată este cea penticostală care este identică cu cea a primilor creștini. Ea este adevărata credință dată sfinților odată pentru totdeauna. Ortodoxia vinde iertarea păcatelor, se închină oamenilor, morților, nu se botează în cunoștință de cauză (deci nu e valabil). Toate astea arată erezie, apostazie, sectarism.

 14. Iosif Anca zice:

  Mihail asta se vede bine ca umblat pe la pocaiti, prea isi descarca Off-ul pe ei. totul se agita bine de tot impotriva „sectarilor” si are ce are musai cu ei.

 15. George Valah zice:

  Mihail Andrei, cine cauta afla, iar daca vei cauta Adevarul acela vei afla! Credinta adevarat crestina e cea lasata de Iisus/Iemanuel Apostolilor si nimic altceva… E lesne de inteles furia si spaima „conducatorilor evrei si romani” fata de ceea ce Iisus propovaduia si care era Calea de eliberare a omenirii de sub orice tiranie si frica, inclusiv a mortii! Asta insemna SFARSITUL acelei minciuni care pana azi inlantuie destinul uman, rasturnarea „valorilor mincinoase” pentru care ne irosim viata alergand dupa ele, facand compromisuri pentru a le obtine! Isi imaineaza cineva si pentru o clipa, ca dupa rastignirea (asasinarea!) lui Iisus, prigonirea ucenicilor Sai, INVATATURA SA a fost lasata in pace, sa dainuie peste milenii?! Te uiti si te cutremuri cum azi „evreii sunt popor ales” cantat in biserici, cei ce urlau „rastigniti-L, rastigniti-L!” Mai intelege cineva acele cuvinte „Eu n-am venit pentru cei buni, ci pentru cei rai sa-i aduc pe calea cea dreapta”, deci „asta” a fost criteriul alegerii „poporului ales”: pentru cei mai rai a venit (desi nu DINTRE EI) asa de rai ca L-au si rastignit! Vreti Adevarul, sau continuare a minciunii, dar sunteti pregatiti sa-l intelegeti? Sunteti pregatiti sa stiti ca Bethsaida cetatea dacica care inseamna „Cetatea Alba” (nu a pescarilor!) e cea unde s-au nascut apostolii DACI Petro si Andrei? Sau sa aflati de ce si cum Dacia era crestina, cand au inceput razboaiele de cucerire ale lui Traian?

 16. mihailandrei zice:

  Desi unul din comentarile tale au ca destinatar pe Bendis, din curiozitate te intreb, cum a ajuns hindu Manu, zeitate dacica?
  Care e sursa ce indica Betsaida ca fiind cetate dacica? Faptul ca exista posibilitatea existentei unor crestini in Dacia de dinaintea primului razboi cu Roma, nu inseamna ca tara era crestinata. Daca sursele tale sunt autori gen Napoleon Savescu, Constantin Olaru, Toni Victor Moldovan, Nicolae Densusianu cu Dacia preistorica, nu-s sigur ca are sens sa discutam pe marginea subiectului. As vrea sa evitam situatiile care starnesc zambetul din astfel de motive.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.