România – Polonia


“Ani de zile, vă spun foarte drept, ţările noastre au fost jucate de cei din Est şi din Vest. Bineînţeles, nu se poate compara presiunea din Vest faţă de cea din Est, dar trebuie să ne dăm seama că primele decenii naive de transformare, de capitalism erau, în acelaşi timp, decenii în care am fost în mare parte folosiţi pentru scopurile proprii ale Europei vestice. Din România, din Polonia au plecat mulţi oameni. Acum, în Polonia revin sute de mii de oameni, pentru prima dată în istoria noastră”, a spus Mateusz Morawiecki.
Integral aici: https://www.caleaeuropeana.ro/de-la-bucuresti-premierul-polonez-propune-un-triunghi-romania-polonia-ucraina-de-cooperare-militara-si-creare-a-unei-comunitati-economice-de-peste-100-de-milioane-de-cetateni-in-europa-centrala/

E îmbucurătoare vizita în România a premierului polonez, domnul Mateusz Morawiecki.
Sperăm ca vizita excelenței sale să contribuie la impulsionarea relațiilor bilaterale, în special cele militare. Ne exprimăm considerația pentru modul în care decidenții polonezi au înțeles să își servească țara negociind excelentele contracte cu Hanwha Aerospace sau Hyundai Rotem. De asemenea, e respectabil modul în care polonezii fructifică parteneriatul strategic cu Statele Unite.
Excelentă atitudinea poloneză față de UE. Vot de blam la adresa inconștienților din politica autohtonă care fac de râs România prin slugărnicia lor față de Austro-Ungaria proxy rusesc.

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.