Eșec rusesc în Basarabia


Planul rusesc de destabilizare a Basarabiei s-a împotmolit. Frații de peste Prut au pălmuit obrazul kremlinez fardat în culorile partidului Șor. Nădăjduim ca data viitoare mujicii să încaseze șuturi.

Operațiunea planificată la protestele organizate de Partidul Șor, în scopul organizării dezordinilor în masă și a destabilizărilor, a fost coordonată de servicii specializate din Federația Rusă.
Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, cei implicați urmau să fie repartizați în 10 grupuri de la 5 la 10 persoane.
Acestea trebuiau să fie cazate la anumite adrese din Chișinău, “iar o persoană venită pe 9 martie, din Rusia, trebuia să meargă la fiecare adresă, să facă instructaj, de a pregăti prin coordonare directă acțiunile de mai departe”. Persoanele implicate urmau să primească până la 10.000 de dolari fiecare.

https://t.me/Politia_Republicii_Moldova/5579

“Organizatorii au avut obiective, unde trebuiau să fie antrenate diverse categorii de persoane în contextul destabilizării, unele legate de crearea haosului, altele cu implicarea persoanelor cu dizabilități, care în unele situații sunt și fără discernământ, care trebuiau să realizeze anumite acțiuni.
Cel mai grav este că în acest proces sunt implicate servicii specializate din afara țării, care urmau și urmează să creeze planuri de destabilizare a ordinii și securității statului. Ca informații operative în adresa Poliției, au ajuns informații despre faptul organizării de către serviciile specializate din Federația Rusă a unor acțiuni de destabilizare pe teritoriul Republicii Moldova, în timpul protestelor ce urmează să aibă loc, inclusiv azi”, a declarat Cernăuțeanu.

Un agent al Poliției a fost infiltrat în gruparea organizată și a comunicat direct cu persoană venită din Rusia ce urma să asigure acțiunile de instruire în vederea destabilizărilor și dezordinilor în masă.

“Agentul nostru sub acoperire, care a fost infiltrat în toată această grupare, a intrat în contact direct cu o persoană din Rusia, care se prezenta cu pseudonimul Mayan Sandu și care dirija acțiunile cu altă persoană cu cetățenie a Republicii Moldova și Rusiei, dar cu domiciliu în Rusia.
Acest cetățean venit din Rusia, care urma să asigure acțiunile de instruire în vederea destabilizărilor, a mai venit odată în ianuarie în Republica Moldova, unde și-a perfectat alt pașaport, fiind schimbate de nenumărate ori numele de familie pe care-l deținea. Fiind documentată conform măsurilor speciale de investigație, s-a reușit de a întreprinde acțiunile de urmărire”, a menționat șeful IGP.

Pe 11 martie și în noaptea zilei de 12 martie, grupările au fost destructurate, documentate și toate persoanele au fost interogate.
Integral aici: https://tv8.md/2023/12/03/schema-de-destabilizare-in-tara-coordonata-din-rusia-destructurata-cum-a-fost-organizata-si-banii-pentru-cei-implicati

A fost publicată discuția dintre agentul sub acoperire al Poliției și reprezentantul serviciilor speciale ruse

Din apel, se înțelege că primul din cele 10 grupuri, în care urmau a fi repartizați cei implicați, era denumit “nucleul” și ar fi format din persoanele ce vor contacta direct cu poliția. Celelalte persoane urmau să susțină din spate “nucleul”.

– Cei care sunt nucleul vor fi înainte, se vor împinge (cu poliția) și vor ieși uscați din apă. Dacă au primit (bătaie) sunt bani în plus. Dacă au fost luați, sunt încă bani în plus.
Principalul lucru pe care trebuie să-l explici e că sunt oameni de sus, ei sunt gata să plătească, dar pentru a negocia, trebuie să facă această mișcare. S-au alocat bani pentru această mișcare. Vorbim acum despre faptul că, condiționat, 1200 de dolari vor primi cei care vor sta în spatele acestor tipi (nucleul). Ei, de asemenea, vor participa.
– Dacă ceva nu este în regulă, o persoană este conectată acolo.
– Este conectat în ce mod?
– Ei bine, avocat sau cine mai e acolo. Dacă ceva nu este în regulă, atunci există. Ascultă, înțelegi, sunteți ca niște copii mici. Ce crezi, lucrezi cu niște… nu știu cine acolo? Eu îți spun, oameni la așa un nivel, cu cine vorbesc eu aici… sunt oameni foarte serioși, cu oportunități foarte serioase.
Integral aici: https://tv8.md/2023/12/03/video-se-vor-impinge-si-vor-iesi-uscati-din-apa-politia-publica-interceptari-privind-planul-de-destabilizare-in-moldova

Un reprezentant “Wagner” a fost im piedicat sa intre în Basarabia. Omul lui Prigojin a fost identificat grație schimbului de informații cu partenerii internaționali

Controversatul cetățean a fost identificat la Aeroportul Internațional Chișinău, în fluxul de pasageri care încercau să intre în R. Moldova. Poliția de Frontieră precizează că rusul a fost depistat grație schimbului de informații cu partenerii internaționali. Cetățeanului respectiv nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire.
În ultimele șapte zile, 182 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova.
Integral aici: https://www.ziarulnational.md/foto-un-reprezentant-al-armatei-de-mercenari-wagner-a-incercat-sa-patrunda-in-r-moldova-omul-lui-prigojin-a-fost-identificat-gratie-schimbului-de-informatii-cu-partenerii-internationali/

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Eșec rusesc în Basarabia

  1. niculae zice:

    Măi rusule nu spera Moldova nu e a ta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.