Haina de blană


Scenă bizară, parcă decupată dintr-un prost film de propagandă, cu personaje adunate din balamucul Russkiy Mir, personaje dereglate mental din cauza sovieto-abrutizării și a consumului de samagon din fragedă pruncie.

capture

În autoproclamata Republică Populară Donețk, ocupată de Rusia, văduvele soldaților ruși uciși în război au primit haine de blană …
Văduvele s-au aliniat în fața unei camere de filmat pentru a-și exprima recunoștința pentru “ajutor”.

Am primit în mod neașteptat un astfel de ajutor astăzi. Suntem foarte recunoscătoare. Familiile soldaților uciși s-au adunat aici. Cu adevărat, vă mulțumim din inimă!, a declarat o femeie.
Vocea din off a precizat că hainele de blană au fost furnizate de “activiști ruși”.
“În astfel de momente simți că suntem o familie”, a adăugat bărbatul.

Menționăm, că în iulie 2022, propagandiștii ruși au difuzat un reportaj despre tatăl unui soldat din regiunea Saratov, Alexei Malov, care a fost ucis în Ucraina. Bărbatul a cheltuit banii primiți de la guvern pentru a-și cumpăra o mașină nouă Lada.
“În memoria fiului meu, am cumpărat o mașină nouă”, a spus atunci cu mândrie tatăl.
Sursa: https://timpul.md/articol/video-vaduvele-soldatilor-rusi-ucisi-in-donbas-au-primit-haine-de-blana-va-multumim-din-inima.html

[Despre tatăl care spunea ca a cumpărat o mașina noua în memoria fiului sau căzut pe front, găsiți aici ]

Despre doamnele cu soții și fii morți la “operațiunea speciala” din Ucraina ce se mai poate spune în afara faptului că acuma sunt libere de contract și că vajnicii bărbați din balamucul Russkiy Mir le așteaptă cu drag ca să le consoleze în cluburile de noapte ca pe niște eroine?
Suntem convinși ca vor purta hainele de blană cu mândrie patriotică! Soți se găsesc pe banca de rezervă în locul celor morți, cu siguranță partidul o să-i distribuie doamnelor îndurerate cu înțelepciune. Cu un pic de eros sovieto-eurasianist vor rezulta copii superiori calitativ, vajnici komsomoliști, care nu vor plânge atunci când ies din burta mamei, ei vor cânta cu mândrie Ya Russkiy!

P.S
Se aude în târg că astăzi 9.02.2023 o doamnă senator merge la ambasada Rusiei. Pentru reîncălzirea relațiilor diplomatice, nădăjduim că poarta haină de blană.

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Haina de blană

 1. Priti zice:

  Father bought a car!

 2. DasReich zice:

  saracii „ingerasi” ukri …. cei mai „cuminti copii” , da’ i-au batut scarbele alea de rusi …nevinovati mititeii ….

 3. mihailandrei zice:

  Paul Hausser se rasuceste in groapa din cauza ca Das Reich e in tabara muskalilor in loc sa fie in tabara dogmatica OUN/UPA :))
  De ce as simpatiza la modul serios cu o tabara sau alta? Totusi inteleg necesitatea transferului de arme ca sa se bata intre ei. Enervanta e indolenta parazitilor politici din Ro care nu fac nimic pentru protejarea conationalilor nostri din teritoriile vremelnic instrainate. Altfel, muskalii, mujici fiind, iarasi au dat dat dovada de marlanie trimitand o alta racheta prin spatiul aerian al Basarabiei. Poate a sosit momentul sa ne implicam mai serios.

 4. mihailandrei zice:

  Yes! A new Lada car in memory of his son. If another son dies, maybe he gets a new washing machine in exchange. This is Russian style…

 5. Marian zice:

  Postarea e pe bune sau facatura ? Nu ma mira numarul extrem de mare de blanuri cu care ar iesii la drumul mare tipii de la Kremlin { au de unde si-ti pot explica si de unde } cat ma mira , multumirea ce se vede pe chipurile acelor ” mame ” rusesti . Au nascut copii in chinuri , s-au chinuit sa-i hraneasca sa le asigure toate cele necesare traiului zilnic { iar in Rusia asta-i aproape ca-n Romania ultimilor ani ai comunismului } si , aproape cand crezi c-ai scapat de aceasta povara , vine un nemernic adus d e vant si le ordona alora sa mearga sa fie omorati iar tu parinte , mama in special , dar pun pariu ca si tatii … sa fie fericiti ca statul , guvernul , ti-a pretzaluit fiul la nivelul unei haine d e samur sau a unei LADA . Barem , in cazul nefericitului aluia n-a fost vorba despre un …tractor macar , scotea si el o paine ! Bine c-a fost o LADA si nu un JIGULI . Am fost in Rusia d e vreo trei ori { pe vremea cand lucram inca fireste } si , sincer sa fiu muscalii mi-au parut un popor peste medie la capitolul educatie , la acest capitol depasindu-i pe macaronari sau mancatorii de melci din Franta si , fara discutie pe figurantii aia de britanici mai plini desine decat de cultura . Ce vreau s a spun cu aceasta…pai , simplu : mai repede vei gasii rusi care sa-ti recite din Puskin sau Lermontov , decat englezi care sa-ti epateze cu-n monolog din operele lui William Shakespeare sau Chaucer . Cum au putut rusii ajunge in halul asta de salbaticie intelectuala nu-mi pot explica . Poate dumneata Andrei sa ma poti lumina . Cred ca mai jos decat asta nu se poate cobora un om mai ales daca acceptam faptul ca , iadul este cel mai de jos din viata omului . P.S. Oare parintii alora care-au murit in WWII s-au ” bucurat ” si ei de …astfel de cadouri ? Am vazut intr-un film rusesc o scena unde , niste activisti militari { NKVD-isti da-i dracului } au venit la tatal unui soldat mort la datorie si i-au oferit acestuia ca o consolare pentru pierderea suferita , un Mosin-Nagant iar ala , cu ochii in lacrimi , multumea partidului si…tovarasului Stalin fireste . Oricum,ceva mai altfel decat blanurile alora sau LADA aluia ! Iarta-mi lungimea nepermis d e lunga a comentariului insa cand citesti asa ceva …parca-ti vine s a risti aia 7 ani d e puscarie pe care-i propune guvernul romaniei pentru aia care hulesc politicienii si tara asta de KKT ! Respect omule !

 6. mihailandrei zice:

  Postarea e reala, filmarea respectiva a fost preluata si la tv. Degenerarea la care va referiti, e rodul unei boli vechi in Rusia. Rusii manifestau defectiuni serioase si inainte, insa instaurarea comunismului a dus totul la un nivel fara precedent. Ce se intelege din filmare e un simptom al unei boli vechi. Pentru a sublinia mai bine ideea precum ca ceea ce s-a semanat, aia se culege…inclusiv astazi, va ofer un citat dintr-o carte interbelica numita „Comunismul, iata inamicul!”. Cartea e parte din contraraspunsul la infiltrarile si provocarile grosolane ale comunistilor. Sper sa aveti rabdare sa-l cititi:

  „Copilul nu e al familiei, ci al partidului comunist”, se spune în paragraful 79 al abecedarului comunist întocmit de Bukarln. In acelaș abecedar se mai spune:
  „Copilul trebue să fie despărțit din cea mai fragedă vârstă de familia sa.Odată despărțit de familie, copilul să fie ținut departe de ea și să i se insufle păreri și sentimente dușmănoase familiei”.
  La întrebarea ce se pune copiilor în școlile comuniste:
  — Cine e tatăl și mama ta?, — ei sunt siliți să răspundă:
  — Partidul comunist este maica și tatăl nostru; iar femeile din Soviete sunt maica noastră!
  „Partidul comunist e tatăl nostru!” BUM! BUM! BUM!
  Secția femeilor comuniste e maica noastră dragă !
  BUM! BUM! BUM!
  ȘI ASTA-I TOT!
  Luc Durtain, care a fost In Rusia, scrie și el rândurile acestea:
  „Rusia nouă comunistă este bântuită de plaga cea mai groaznică ce poate coborî un popor până la îndobitocire: această plagă este jalnica stare a copiilor părăsiți, despărțiți de părinții lor, lăsați în voia soartei…”
  Copiii fără căpătâi, neavând nici un sprijin din partea cuiva, după câtva timp se însălbătăcesc și fug de oameni, pe care îi consideră — și pe drept cuvânt — vrăjmașii lor înverșunați.
  Cu prilejul socotirii populațiunii , ce s’a făcut în Rusia sovietică, în ziua de 1 Decembrie 1926, copiii au fugit din casele ruinate, din pivniți, din canale, sau din gropile cu gunoi unde se adăposteau.
  In multe localități, copiii organizați în cete, au atacat pe agenții guvernului însărcinați cu numărătoarea populației. Mulți dintr’înșii au fost împușcați, ca răzvrătitori.
  In anul 1924 numărul copiilor fără căpătâi a fost socotit la șapte milioane de suflete. Criminalitatea și toate viciile sunt răspândite. După statistica din 1934, copiii aceștia au săvârșit în cursul anului 1933, 29.527 de crime.

  Cele intelese din randurile de mai sus reprezinta fermentul care a dospit societatea lor. Adaugati gulagul cu toate ororile lui (inclusiv canibalism, cazul Nazino ca ex). Ca natie au suferit, insa absolut nimic nu au invatat. S-au degenerat, au practicat si practica tirania asupra altora si chiar asupra lor, chiar daca incearca sa se fofileze dand vina pe altii. Rusii cunoscuti de dvs probabil erau peste media societatii, apoi nu-i exclus sa se fi abtinut sa-si de-a arama pe fata datorita faptului ca erati totusi strain si trebuiau sa tina cont de „relatiile fratesti”. Chiar si dupa 89 incercau sa pozeze in „fratele mai mare”. Deocamdata las deoparte multe, insa nu am cum sa uit mizeriile facute in razboiul din Transnistria. Va recomand cartea „Eroii de la Nistru” scrisa de colonelul Anatol Munteanu, un ff bun cunoscator al societatii sovietice. Inteleg inclinatia de a risca cei 7 ani de puscarie cu care ne fericeste guvernul si restul politrucilor nostri cu aere imperial-eurocrate.

 7. Marian zice:

  Omule , multumiri preaplecate caci , raspunsul dumitale lamureste cam orice in ceea ce-i priveste pe rusi si , cu ocazia asta mi-am amintit ca pana si Feodor Dovstoievski omul pe care-l respect cel mai mult din imensa galerie a scriitorilor rusi , pana si ala vorbea mai mult decat laudativ despre tatucul Tzar si dreptul lui inalienabil asupra supusilor care , trebuiau sa-i fie recunoscatori pentru viata lor si pentru copii lor intai TZARULUI si-abia apoi lui Dumnezeu . Asta inclusiv pe vremea cand F. Dovstoievski se afla in ” vilegiatura ” in …frumoasa Siberie . Aproape ca , mi-a reamintit ca si noi romanii , am trait cam aceleasi experiente in urma cu vreo treizeci si ceva de ani . Si-n puscariile romanesti existau oameni care isi dadeau tot interesul ca acei tipi cazati acolo sa laude partidul care-i educa …si secretarul sau general care-i conducea spre viitor . Inca odata : RESPECT MIHAILANDREI !

 8. mihailandrei zice:

  Sarmanului Dostoievski i-au facut o faza urata, a fost pus in fata plutonului de executie, dar au in ultima clipa s-a anulat ordinul de foc. Experienta nu e deloc incantatoare. E explicabil de ce lauda pe Tar. Marca tarismului ramane slavofilia si panslavismul. Armata tarista in curs de bolsevizare, ne-a facut necazuri. Unul din momentele emblematice e faptul ca era sa-i incurce pe ai nostri la Marasesti. Bine ca informatiile militare au adulmecat, si decidentii au luat masuri. Si in temnitele rosii de la noi, clar ca a fost oribil, sunt marturii care atesta din plin. Reeducarea prin tortura si batjocura s-a sfarsit din cauza ca nu s-a putut mentine secretul. Si pentru asta au fost necesare sacrificii. Revenind la rusi, poftim ceva din zilele noatre. Tragic si comic, astora nu le e clar cu cine trebuie sa se bata.
  https://www.thedailybeast.com/abused-russian-troops-in-donetsk-relocated-after-leaking-beatings-by-ukrainian-allies
  Pe scurt, trupe trimise sa participe la „operatia speciala” au mancat bataie de la separatistii rusi din Donetk. Unul din Tuva, de acolo de unde e ministrul apararii, zice a i-au batut si politia militara :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.