Manifestări de Ziua Națională


cernauti_ziua nationala

De Ziua Națională a României, la Cernăuți, Consulatul General al României în colaborare cu Societatea pentru Cultură și Literatură Română “Mihai Eminescu” din Cernăuți, au organizat o serie de manifestări culturale.
Deși, mai modeste din cauza războiului teribil adus de invadatorii ruși în Ucraina,manifestările au început cu depuneri de flori la monumentul Luceafărului poeziei românești Mihai Eminescu și Cobzarului poeziei ucrainene Taras Șevcenko din centrul vechei urbe cernăuțene. Apoi, cei prezenți au fost invitați la sediul Societății pentru Cultură și Literatură Română ”Mihai Eminescu”.
La recepția organizată de Consulatul General al României la Cernăuți au fost prezenți membri ai mediului asociativ din regiunea Cernăuți, reprezentanți ai autorităților locale, ai Consiliului orășenesc și Administrației militare regionale Cernăuți, ai comunelor românești din regiune, reprezentanți ai instituțiilor culturale, de învățâmânt și mass-media din regiune, oaspeți din România.
Sursa: https://bucpress.eu/ziua-nationala-a-romaniei-sarbatorita-la-cernauti/

Mulțumim greu încercaților români bucovineni pentru că păstrează vie în inimi, flacăra credinței creștine și a românismului. Un gând pios pentru conaționalii noștri din Bucovina de Nord și Ținutul Herța răpuși în luptele cu armata roșie a lui Putin.

La acest 1 Decembrie, mai profund decât oricând am simţit ce înseamnă pentru noi România. De ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI, Ziua MARII UNIRI, Ziua Mamei noastre, România, la Cernăuţi, inimile noastre, ale celor în suflet cu dor românesc, au bătut în unison cu inima PATRIEI noastre istorice. Mai bine zis, în acest an de grele încercări pentru noi, pentru ţara în care trăim, inima Patriei noastre istorice a bătut mai puternic pentru copiii săi înstrăinaţi, cu multă grijă, atenţie şi iubire prin sprijin concret, ajutor românilor defavorizaţi, sprijinirea prin proiecte a comunităţii româneşti, prin ajutorul acordat ţării prietene – Ucraina, în războiul cu invadatorul rus. Or, România, ca un sincer şi adevărat prieten, susţine Ucraina pe toate căile posibile. Sperăm ca aceasta să fie reciproc şi din partea Ucrainei, să se termine odată cu îngrozitorul război. Să avem şi noi, etnicii români, dreptul la libertate, la educaţie în limba maternă ( … ) Sperăm că şi după terminarea acestui îngrozitor război autorităţile ucrainene nu vor uita de sprijinul, binele făcut de ţara vecină, vor anula sau modifica distrugătorul art. nr.7 al Legii educaţiei ce ne exclude limba română din şcoli, ca şi românii autohtoni să-şi poată instrui copiii în limba lor maternă – Româna, fiindcă, aşa e creştineşte şi omeneşte, ţara care cu preţul vieţii şi jertfei eroilor săi îşi apără libertatea, dreptul la viaţă, continuitate, nu poate, oprima, îi lipsi de acest drept pe cetăţenii săi, pe etnicii români, ajunşi minoritari la ei Acasă.
Sursa: http://zorilebucovinei.com/news/show/4237/

Cântecele patriotice și mesajele de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României au deschis ședința de pe 1 decembrie a Parlamentului de la Chișinău.

“Astăzi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune făcute și pe care le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne arată cine ne este prieten adevărat și cine nu și noi o spunem de fiecare dată, nu în șoaptă: Mulțumesc, România, pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în special în această perioadă complicată. Pentru că putem, în mod practic, să ne conectăm la Europa. Vom munci în continuare, împreună, pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și în bunăstare. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a fost mesajul președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

În fața deputaților a venit un grup de elevi ai Liceului Teoretic “Gheorghe Asachi”, “bastionul românesc din toate timpurile”, care au cântat “România mea” – “România mea e România ta, e România noastră și suntem stăpâni în ea” – și au scandat: “Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească/ Moldova, Ardealul și Țara Românească”, dar și “Jos vama de pe Prut!”

Deputații majorității parlamentare i-au aplaudat în picioare și i-au răsplătit cu bomboane, flori și colaci. Socialiștii și comuniștii, însă, au ignorat acest moment, preferând să nu se afle în sala de ședințe.
Sursa: https://www.ziarulnational.md/video-inceput-emotionant-de-sedinta-in-parlamentul-de-la-chisinau-de-ziua-nationala-a-romaniei-romania-mea-e-romania-ta-e-romania-noastra-jos-vama-de-la-prut-sau-traiasca-si-nfloreasca-moldova-ardealul-si-tara-romaneasca/
Respect pentru profesorii și elevii liceului “Gheorghe Asachi”! Respect Basarabia!
E de presupus că socialiștii și a comuniștii au lipsit de la ședința parlamentului pentru că nu doreau să serbeze ziua națională a burjuilor valahi și pentru că erau ocupați cu făcutul bagajelor și cu actele necesare emigrării în paradisul roșu – Rusia.

Inimoșii elevi de la Gimnaziul “Alexandru Lupașcu” din Volovița, raionul Soroca:
(video, aici)

gimnaziul alaxandreu lupascu_soroca

Astăzi, de Ziua României, un mare salut pentru prietenii, frații noștri din România!

Și am venit
Să te salut
Fratele meu
De peste Prut.

În Romania, la târgu secuiesc, flamura românilor s-a ridicat cu ajutorul:

“Asociatiei Calea Neamului împreună cu Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Corul Resurrectio, Comunitatea Identitară și Legitimă Apărare. Vom afirma strict propriile noastre repere naționale și-i vom omagia pe Eroii Armatei Române care au făcut Marea Unire din 1 Decembrie 1918. Milităm pentru Libertatea de a fi Român, de la Nistru până la Tisa, așa cum spunea Mihai Eminescu”.
Sursa: https://www.activenews.ro/opinii/Mihai-Tirnoveanu-La-multi-ani-frati-si-surori-de-sange-si-credinta-Pe-Calea-Neamului-intodeauna-pentru-Romania-VIDEO-de-la-Targu-Secuiesc-si-Drept-la-replica-dat-postului-Antena-3-CNN-care-raspandeste-propaganda-extremista-maghiara-177879

Îl asigurăm pe laszlo tokes de reciprocitatea sentimentelor …

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Manifestări de Ziua Națională

  1. Gerula zice:

  2. Gerula zice:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.