+ 18 Material accesibil persoanelor cu vârsta mai mare de 18 ani din cauza violenței extreme


Y_N

În ultimele luni, reprezentanți ai Grupului Wagner, o notorie companie militară privată despre care se stie că e finanțată de oligarhul Evgeny Prigozhin, legat de Kremlin, au vizitat cel puțin 20 de închisori din Rusia în cadrul unei campanii de recrutare a deținuților pentru a lupta în Ucraina.
La 15 septembrie, jurnalistul ucrainean Iury Butusov a postat o înregistrare video, un interviu cu un bărbat pe nume Yevgeny Nuzhin.
În interviu, Nuzhin povestește călătoria sa de la o închisoare din regiunea rusă Ryazan la o tabără de instrucție Wagner din regiunea Luhansk și, în cele din urmă, la câmpul de luptă, unde a fost capturat de forțele ucrainene. Nuzhin i-a spus lui Butusov că a intrat prima dată în închisoare în 1999. “A avut loc o încăierare și a trebuit să trag”, a spus el. “Am ucis un tip și l-am rănit pe altul”. A fost condamnat inițial la 24 de ani de închisoare, dar i s-au adăugat patru ani după ce a încercat să evadeze. Conform declarațiilor lui Nuzhin, în iulie, oligarhul Evgeny Prigozhin, a sosit la închisoare cu un elicopter. După ce prizonierii au fost adunați, Prigozhin le-a oferit șansa de a participa la război în schimbul clemenței.
92 de deținuți au acceptat oferta, inclusiv Nuzhin însuși. În august, Prigozhin s-a întors la închisoare; atunci Nuzhin a aflat că se vor alătura PMC Wagner și nu Forțelor Armate Ruse. La sfârșitul lunii august și au fost duși cu elicopterul în regiunea Luhansk din Ucraina, unde au trecut printr-o tabără de instrucție de o săptămână, care s-a încheiat la 2 septembrie. Deținuții au fost organizați într-un detașament de asalt. La 4 septembrie, Nuzhin a fost capturat de forțele ucrainene. “Mă hotărâsem să mă predau cu mult înainte de asta”.
Integral aici: https://meduza.io/en/feature/2022/09/16/if-you-didn-t-follow-instructions-they-shot-you

Nu e clar cum, însă Yevgeny Nuzhin a ajuns în mâine rușilor. La data de 13 Noiembrie 2022 a devenit publică filmarea execuției.

Yahoo News informează:
Canalele rusești de pe Telegram au postat o înregistrare video cu execuția lui Evgeniy Nuzhin, un fost deținut al Coloniei Penale Ryazan-3 și membru PMC Wagner, care s-a predat forțelor ucrainene; capul bărbatului a fost zdrobit cu un baros.
Sursa: Canale Telegram rusești Baza and Medusa
Social-media ruseasca a publicat, de asemenea, un comentariu despre care se presupune ca e lui Evgheni Prigozhin, șeful PMC Wagner, în care acesta a recunoscut că masacrul a fost comis de mercenarii săi.
Citat din Prigozhin: Prefer să văd această poveste la teatru. În ceea ce-l privește pe cel executat, în acest video se vede clar că nu și-a găsit fericirea în Ucraina, ci s-a întâlnit cu oameni răi, dar corecți. Cred că ar trebui să se numească “Moartea unui câine”. O lucrare excelentă a regizorului, pe care o poți viziona dintr-o dată. Sper că nici un animal nu a fost rănit în timpul filmărilor.
Grupurile social-media scriu, de asemenea, că Nuzhin ar fi fost returnat în Rusia în contextul unui schimb de prizonieri de război.

Cumva e de înțeles că rușii își pedepsesc dezertorii. Totuși, prin pedeapsă în țările civilizate, sau cât de cât civilizate, se înțelege aducerea dezertorului în fața instanței militare, proces și detenție în funcție de legislația țării. Într-adevăr, mai ales în vreme de război se poate aplica și pedeapsa capitală. Totuși, execuția barbară a lui Evgeny Nuzhin nu are nici un fel de legătură cu ideea de justiție și dreptate. Evgeny Nuzhin a fost lichidat într-un mod teribil, cel mai probabil e folosit ca exemplu. Credem că cei care au ordonat execuția și cei care i-au zdrobit capul cu barosul se situează în zona patologicului. Bineînțeles, filmarea a fost restricționată de majoritatea publicațiilor. Totuși, pentru a înțelege până unde merge demența criminală a unora care slujesc interesele Kremlinului, filmarea poate fi văzută aici.
MINORII ȘI PERSOANELE SENSIBILE SUNT RUGATE INSISTENT SĂ NU ACCESEZE LINKUL!

 

Acest articol a fost publicat în Rusia și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la + 18 Material accesibil persoanelor cu vârsta mai mare de 18 ani din cauza violenței extreme

 1. ioansperling zice:

  Nu am privit video dar ma indoiesc că e mult mai uman sa-ti explodeze un glonț în cap indiferent ca-i tras de „cei buni” sau de „cei rai”! Razboiul e ingrozitor si naste monstrii, oamenii devin fiare sadice indiferent ca vin de”civilizata” Americă, din Rusia „inapoiată” sau Ucraina „eroică”! Fiare!

 2. mihailandrei zice:

  Daca imi amintesc bine, lichidarea indezirabililor prin zdrobirea capului cu barosul se practica in arenele antice. Presupun ca Nero e mandru de rusnacii care isi dau silinta sa redea executiilor de acuma „stralucirea” de odinioara. Razboiul e ingrozitor, insa dupa cum spunea un alt antic: „razboiul e o problema de o importanta vitala pentru Stat, domeniu al vietii si al mortii, calea care duce spre supravietuire sau spre nimicire”.
  Revenind la razboiul ruso-ucrainean, e normal ca ambele tabere sa vizeze tehnica si trupele celuilalt. Tot ce se intampla intr-o batalie tine de logica confruntarii. Problema intervine la sfarsitul luptei, atunci se vede umanitatea sau lipsa umanitatii. Tratamentul ranitilor sau al prizonierilor e un indicator serios. Lupta, oricat de sangeroasa e una, lichidarea ranitilor si prizonierilor e alta. Cazul particular al lui Nuzhin e un act de atrocitate. Grupul Wagner l-a folosit drept exemplu. Daca se confirma ca omul a ajuns in maninle rusilor in cadrul unui schimb de prizoieri, e clar ca partea ucraineana l-a abandonat. Poate ca Nuzhin incerca sa traga clapa tuturor, dar e prea mult ce a patit. Trebuia tratat cu strictete ca orice dezertor, trimis inapoi la locul de detentie. Ca opinie personala, cred ca era mai de folos intr-o campanie de PR. Tot ca opinie personala, daca chiar aveau nevoie de un exemplu atroce, nu era mai interesant sa pedepseasdca un smecher din nomenclatura care fenta participarea la „operatiunea speciala”?
  p.s
  https://www.cuvantul-liber.ro/436026/masacrul-prizonierilor-romani-din-lagarul-de-la-balti/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.