Soldații din Ciuvașia se revoltă


După ce a ascultat “ya russkiy”, tanti Maria Zakharova s-a gândit să bată câmpii cu o declarație despre mercenarii străini de pe frontul ucrainean. Bineînțeles, tanti Maria a nominalizat și România printre principalele țări care ar permite cetățenilor să lupte de partea Kievului. Mai multe aici.
Nu există date precum că România ar trimite mercenari. Oricum, mercenarii nu implică statul de origine, contractele sunt private cu riscurile și beneficiile de rigoare. Nu trebuie să ne creadă pe noi, poate să-l întrebe pe Yevgeny Prigozhin, mare șef la compania rusească de mercenariat Wagner, care din lipsă de mercenari folosește infractori adunați din închisorile Rusiei. Amănunte aici.
Tanti Maria încearcă să abată atenția rușilor de la problemele cu care se confruntă armata roșie care nu își plătește proprii oameni deveniți celebri prin ardoarea cu care jefuiesc electrocasnicele din casele ucrainenilor.

Soldații mobilizați din Ciuvașia se revoltă din cauză că nu au fost plătiți

chuvashia

Peste 100 de soldați mobilizați din Ciuvașia, Rusia, s-au revoltat în centrul de instrucție din Ulyanovsk din cauză că nu au fost plătiți (li se datorează ~3.100 de dolari) și au făcut o înregistrare video cu cererile lor față de comandament și guvern.

Apelul lor către “cetățenii Federației Ruse” a fost publicat de grupul de susținere a drepturilor omului Gulagu.net și de canalul Telegram Angry Chuvashia.

Conform declarației lor, rușii mobilizați refuză să poarte război în Ucraina și “vor căuta dreptate” până când li se va plăti suma datorată. Recruții încearcă, de asemenea, să afle unde se află comandantul lor.

“Dragi cetățeni ai Federației Ruse! Aceasta este o declarație a militarilor mobilizați din Republica Ciuvașia! Ne asumam riscul morții sigure pentru siguranța și viața voastra liniștită! Statul refuză să ne plătească compensațiile financiare în valoare de 195.000 de ruble promise de președintele nostru Vladimir Putin! De ce ar trebui să mergem la război pentru acest guvern, lăsându-ne familiile fără sprijin?”

Într-o filmare, un soldat mobilizat spune că, atunci când s-a înrolat, comisarul militar i-a explicat că i se cuvine o plată forfetară de ~4.800 de dolari. “Da, da! Exact ceea ce ne-au spus”, strigau prietenii lui.
Ca răspuns, li se spune că un proiect de lege a fost luat în considerare, dar a fost abandonat după o audiere/examinare. Mobilizații strigă la deputați că ar trebui “să renunțe la nenorocitele de cartele de partid” și să plece ei înșiși la război în Ucraina. Oamenii se plâng că autoritățile i-au înșelat.

Într-o înregistrare recruții strigă: “Unul pentru toți și toți pentru unul!”

Conform surselor Angry Chuvashia, forțe OMON și Garda Rusa au sosit pentru a stinge revolta.

Rusia are deja o istorie în care mobilizații se plâng de comandanți, echipamente și provizii. Numai în ultima lună, zeci de videoclipuri în acest sens au apărut online.
În octombrie, soldații mobilizați din regiunea Penza au publicat o declarație video în care se plângeau de comandanții lor și de guvernator. Trupele mobilizate din Bashkortostan au înregistrat, de asemenea, un apel video către oficiali, plângându-se de condițiile “foarte proaste” în care îi țin comandanții lor.
Aceștia au susținut că nu au avut mâncare sau apă, iar îndată ce videoclipul a fost publicat, au fost trimiși pe front fără a fi instruiți. Pe 5 octombrie, pe rețelele de socializare rusești a apărut o filmare cu soldați mobilizați furioși în regiunea Belgorod. În filmare au susținut că au primit muniție scoasă din uz și arme de foc din anii 1970, că nu au fost repartizați la nici o unitate militară și că au rămas fără provizii timp de o săptămână.
De când Putin a declarat mobilizarea “parțială”, oficialii ruși reclamau rapoartele privind lipsa de echipament. Cu toate acestea, chiar și sursele publice oficiale recomandau recruților să își aducă propriile cvadricoptere și ochelari de vedere pe timp de noapte, în timp ce anumite unități militare sfătuiau să cumpere în avans veste antiglonț și materiale sanitare.
Sursa: https://theins.ru/en/news/256626

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.