Dualism ruso-maghiar


vp_vo

Transnistria intenționează să-și obțină independența și apoi să se alăture Rusiei, a declarat Vitali Ignatiev, așa-zisul ministru de externe al republicii nerecunoscute. Potrivit acestuia, Tiraspolul a aderat la aceste sarcini încă de la apariția republicii “PMR”. “Vectorul Transnistriei a rămas neschimbat de-a lungul anilor de existență a republicii, ceea ce se reflectă în rezultatele referendumului din 17 septembrie 2006, unde se indică clar: independență cu aderarea liberă ulterioară la Federația Rusă”.
Sursa: https://www.activenews.ro/externe/Transnistria-isi-reafirma-dorinta-de-a-se-uni-cu-Rusia-la-30-de-ani-de-la-incheierea-razboiului-de-secesiune-de-la-Nistru-175272

Ultima mișcare a rușilor din Transnistria o considerăm ca fiind o reacție la lobby-ul românesc din SUA privind revenirea Basarabiei la țara mamă, România.

Într-o Scrisoare trimisă la Casa Albă și Departamentul de Stat cât și la Consiliul European, Comitetul Ad-Hoc Româno-American din New York cere reprezentanților SUA și UE să dispună anularea consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov referitoare la România. ( … ) În calitate de cetățeni americani de origine română dorim să aducem la cunoștința forurilor de resort poziția și situația României și a Republicii Moldova în lumina conflctului din Ucraina. România este un membru activ al Alianței Nord Atlantice și al Uniunii Europene și totodata un aliat loial al Statelor Unite. Republica Moldova este ruptă din Basarabia, o provincie românească invadată și anexată de USSR împreună cu Bucovina de Nord în 1940 în urma pactului Ribbentrop-Molotov”.
Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Comitetul-Ad-Hoc-Romano-American-cere-reprezentantilor-SUA-si-UE-sa-dispuna-anularea-consecintelor-Pactului-Ribbentrop-Molotov-Hitler-Stalin-referitoare-la-Romania.-Basarabia-se-poate-intoarce-la-patrie-printr-un-conflict-international-VIDEO-din-20-175247

Bineînțeles macaristanezii se joacă cu turanismul în nisip visând anularea Tratatului de la Trianon. Între timp țin partea rușilor pentru ca sunt partenerii lor de dualism neo K.u.K (kaiserlich und königlich) eurasiatic.

Ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, a lansat joi atacuri la adresa Uniunii Europene într-un discurs la Băile Tuşnad, județul Harghita. Ungaria, cunoscută pentru apropierea sa de Kremlin, nu permite nici acum transportul de armament de la aliați către Ucraina. De asemenea, Budapesta s-a opus unor sancțiuni mai dure la adresa Rusiei.
Sursa: http://stiri.tvr.ro/doi-mini-tri-ai-ungariei-fac-propaganda-pro-rusia-i-anti-ue-in-romania-oficialii-maghiari-critica-sanc-iunile-impuse-rusiei_910165.html#view

E îmbucurător faptul că în presa românească apar semnale de avertizare asupra nocivității Macaristanului:

Ministrul Afacerilor Externe din Ungaria, Peter Szijjarto, a fost însărcinat de către premierul Viktor Orban să refacă imperiul maghiar. Acțiunile revizioniste maghiare sunt bine puse la punct și se acționează prin politica pașilor mărunți cu sprijin de la Moscova. Guvernul maghiar condus de Viktor Orban a înființat zeci de fundații și companii, prin care se fac achiziții și investiții majore în fostele teritorii ale Ungariei Mari.
Ungaria lui Orban merge pe mâna dictatorului Vladimir Putin și utilizează UDMR ca o coloană a cincea a Moscovei în Guvernul României. Vizita președintelui Ungariei, Katalin Novak, în România, reprezintă o marcare a teritoriului. În accepțiunea sa, Katalin Novak a vizitat Transilvania, teritoriu ce aparține Ungariei. Visul conducătorilor maghiari este refacerea Ungariei Mari și nu ezită să facă declarații belicoase la adresa statelor suverane asupra cărora maghiarii pretind teritorii. Premierul Viktor Orban a dat o lege numită Kevka prin care s-a făcut o privatizare ascunsă. Nu este o privatizare clasică deoarece în Ungaria bunurile statului au fost oferite gratuit. Unele fundații chiar au primit bani de la stat cu titlu gratuit, cum este cazul KEEOMA, instituție care cumpăra Transilvania la bucată. În fapt toate bunurile statului, și nu numai, au ajuns pe mâna apropiaților partidului de guvernământ FIDESZ și a oamenilor din cadrul serviciilor secrete maghiare.
Sursa: https://anchetatorii.ro/2022/05/25/ministrul-de-externe-maghiar-peter-szijjarto-reface-ungaria-mare-viktor-orban-a-infiintat-zeci-de-fundatii-prin-care-cumpara-transilvania/

Răspuns la articolul “Geopolitica românească și Rusia”
Centenar Trianon

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Dualism ruso-maghiar

 1. Zsolt B. zice:

  Viktor, Viktor, tu tot la femei..

 2. Bendis zice:

  Broscoiul si-a pus amanta prezidenta.. ce onoare!

 3. mihailandrei zice:

  Daca seful mare stie cu Kabaeva, asta mic de ce sa fie mai prejos?

 4. gigel zice:

  io nu cred că ăștia mai fac față la muieri tinere

 5. mihailandrei zice:

  Ei sunt autonomi, in relitate nu au nevoie de femei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.