Matrioska Transnistria


stop russia

Dl Ovidiu Hurduzeu îmi scrie:
“De ce nu renuntati DEFINITIV la Transnistria in schimbul reunificarii cu Romania? Este mai importanta ptr voi acea fasie de pamant care nu a fost parte din Romania Mare si nici din Romania lui Eminescu, de la Tisa pana la Nistru?”

Renunțarea oficială, acum, la “Transnistria” înseamnă legalizarea prezenței, mai ales militare, a Rusiei în această zonă, Rusia care, consolidată pe Nistru, nu va admite niciodată “reunificarea” noastră!
De fapt, ținta lui Putin nu este Transnistria în sine, ci teritoriul românesc până la (și dincolo de!) Prut și neadmiterea cu orice preț a “reunificării” lui.

Din contră, scopul suprem al lui Putin, al Rusiei dintotdeauna, a fost și a rămas dezmembrarea României, și în primul rând ruperea întregii Moldove istorice de ea!
Trebuie să fii orb sau surd ca să nu vezi și să nu auzi care este mesajul trâmbițat de 30 de ani de batalioanele politice ale Rusiei de la Chișinău: moldovenismul și antiromânismul de factură stalinistă!

Cei care îl așteaptă, acum, pe Putin s-ajungă la Nistru ca un “eliberator” sau ca un mare “binefăcător” al reîntregirii teritoriilor românești, jinduite de secole de Rusia, ori sunt inconștienti, ori reprezintă unelte conștiente ale Rusiei!
Sursa:  https://secareanu.wordpress.com/2022/06/14/tinta-lui-putin-nu-este-transnistria-in-sine-ci-teritoriul-romanesc-pana-la-si-dincolo-de-prut-si-neadmiterea-cu-orice-pret-a-reunificarii-lui/

Dl Secăreanu explică foarte bine de ce există Transnistria. În sensul celor afirmate de domnia sa, amintim de imfamul plan Kozak în care matrioska Transnistria e folosită pentru federalizarea Basarabiei, implicit pentru oficializarea intereselor antiromânești și consolidarea prezenței rusești în zonă.
Istoricul relațiilor româno-ruse ne îndreptățește să afirmăm ca Rusia înțelege doar politica pumnului. Moskalul e precum câinele pripășit la măcelărie, nu pleacă de bună voie! Dar e cam greu de explicat asta cuplului corect politic franco-german care defilează cu drapelul curcubeu înfipt în dos și care face sluj în fata “resetatorilor” anarho-comunistoizi și pseudoecologiști camuflați în culorile pactului verde.
Toată considerația pentru preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, și pentru vicepremierul Jarosław Kaczyński, pentru criticile curajoase la adresa cuplului slugarnic Macron-Scholz, rușinea Europei.
Doar dispreț pentru obedienta clică politicianistă de la Bucureşti care sabotează naționalismul și nu face nimic serios pentru readucerea Basarabiei la trupul țării.

Mici încrestări privind raporturile dintre România şi Rusia de totdeauna
Rădăcinile imperialismului rusesc
Ortodoxie vs slavofilie şi panslavism
Basarabia furată de ruși
„Omenia” comunistă
Răspuns la articolul “Geopolitica românească și Rusia”

 

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.