Dl Ștefan Secăreanu despre provocările zilelor noastre


Înaltul reprezentant al UE, Josep Borell – un criminal ca și Putin!

Un mai mare provocator, după Putin, decât Înaltul reprezentant al UE, Josep Borell, nu am mai văzut!
Iată ce îndrugă acesta, deja a nu știu câta oară în ultimele săptămâni:

“UE este solidară cu Republica Moldova și își reiterează sprijinul ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și cu un statut special pentru regiunea transnistreană”.

De unde a luat această fosilă înalt europeană “statutul special pentru regiunea transnistreană” în situația în care această regiune a fost declarată de CEDO, ONU și, recent, de APCE “teritoriu ocupat de Rusia”? Cum poți să-i acorzi “statut special” unei părți din teritoriul constituțional “ocupat de Rusia”?

Cel care sugerează, metodic și cu premeditare, această ilegalitate și acest abuz în raport cu Republica Moldova este un criminal ca și Putin, la ordinul căruia de peste două luni zilnic sunt uciși copii și adulți nevinovați!
Cine i-a permis acestui intrus să promoveze federalizarea RM în situația în care ucrainenii luptă, cu prețul vieții lor, să nu admită așa ceva (așa zisele republici populare Lugansk, Donețk etc.) pe teritoriul lor? Or, o asemenea secătură ca Josep Borell lucrează braț la braț cu Putin împotriva Ucrainei și Republicii Moldova concomitent! Tragedia este că nimeni din actuala guvernare PAS nu-i dă replica!
Iată, deci, cum se explică “neutralitatea” față de invazia Ucrainei și flirtul scârbos cu separatiștii de la Tiraspol ale Maiei Sandu!
În asta de fapt constă “soluționarea pașnică” (pe vreme de război!) a “conflictului transnistrean” despre care ne tot suflă la ureche, metodic și premeditat, de asemenea, precauta noastră președintă!
Eu nu admit “statutul special” pentru un “teritoriu ocupat de Rusia” care aparține Republicii Moldova! De asta sunt întru totul de acord cu colegul meu jurnalist ucrainean, Dmitri Gordon, care îndeamnă armata ucraineană să atace militarii ruși din regiunea separatistă a RM (că tot mulți dintre colegii și prietenii mei jurnaliști mă întreabă care este poziția mea pe marginea declarațiilor lui Gordon)!

“Personal, dacă aș fi în locul militarilor noștri, dacă noi (Ucraina) avem forțe și resurse, aș ataca regiunea transnistreană, anume armata a 14-a rusă care stă în Transnistria. Anume de acolo vine potențiala amenințare pentru Ucraina. Acolo este granița cu regiunea Odesa, iar dacă ceea ce spun eu ar coincide cu planurile armatei noastre, eu aș fi bucuros. Eu aș bombarda fără milă toate forțele militare ruse și tehnica rusă oriunde este posibil și nu aș acorda atenție la nimic”, spune Gordon.

Total de acord! Poate astfel îi vor pieri poftele nepoftitului Borell, și încă multora ca el, de a ne da sfaturi cu “statute speciale” pentru ocupanți.

Europolitrucul Siegfried Mureșan: “Aderarea Republicii Moldova la NATO și UE prin unirea cu România e un scenariu complicat”

Vă mai întrebați cine, alături de propaganda rusă, alimentează neunirea celor două maluri de Prut, adică antiromânismul?
Românul Siegfried Mureșan se tot laudă că susține din toate încheieturile lui Republica Moldova, că intervine, bate la toate ușile acolo, la Buxelles, ca să i se dea bani Republicii Moldova.
Adică, vă dăm bani, dar să nu vă uniți cu România, că vă ia dracu!
Iată de unde vin rădăcinile atacului recent (“îmbrățișării otrăvite”), din partea cercurilor neomarxiste de la București (Armand Goșu, Ioana Dogioiu de la Spotmedia etc.), asupra românilor, inclusiv a basarabenilor, care pledează, în aceste vremuri tragice de război, pentru reunirea Republicii Moldova cu România, aceștia fiind catalogați, culmea, drept putiniști!
Tragedia noastră este că doar aceste voci, ale antiromânismului neomarxist, domină azi sută la sută și TVR Moldova, singura instituție de presă publică din stânga Prutului, revendicată, ani la rând, de basarabenii cu conștiință românească în fața guvernărilor pro-rusești de la Chișinău, pentru a ne sprijini în afirmarea identității noastre românești.
Și tot aceste voci, aflate în spatele actualei guvernări de la Chișinău, au alimentat și continuă să alimenteze moldovenismul civic și atitudinea arogantă, plină de dispreț, a acestei guvernări față de curentul unionist/pro-românesc din Republica Moldova.
Sursa:
https://secareanu.wordpress.com/2022/04/29/inaltul-reprezentant-al-ue-josep-borell-un-criminal-ca-si-putin/
https://secareanu.wordpress.com/2022/05/04/europarlamentarul-roman-siegfried-muresanaderarea-republicii-moldova-la-nato-si-ue-prin-unirea-cu-romania-e-un-scenariu-complicat/
https://www.activenews.ro/opinii/Stefan-Secareanu-Inaltul-reprezentant-al-UE-Josep-Borell-%E2%80%93-un-criminal-ca-si-Putin-Antiromanul-neomarxist-Siegfried-Muresan-si-vocile-dogide-si-gosite-ale-antiunionismului-174185

Mulțumim domnului Ștefan Secăreanu pentru atitudinea tranșantă și pentru că rămâne fidel cauzei naționale.
Destui politruci de pe ambele maluri ale Prutului se tem de reunire, ei știu că există posibilitatea ca lucrurile să le scape de sub control. Dat fiind contextul, se tem de potențialul radical al consecințelor. Dar … nu mor caii când vor câinii!

BASARABIA E ROMÂNIA!

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Dl Ștefan Secăreanu despre provocările zilelor noastre

  1. Transilvania zice:

    Daca Transnistria este teritoriu moldovenesc ocupat de rusi, declaratia lui Dmitri Gordon ca militarii ucrainieni sa atace aceasta zona este iresponsabila. Ar insemna ca Ucraina sa declare razboi oficial moldovenilor si Moldova sa fie atrasa fortat in conflictul ruso-ucrainean iar consecintele ar fi catastrofale. Intelegem dorinta domnului Secareanu de a rezolva odata problema cangrenei din trupul Moldovei, dar nu asta e solutia. Sa nu uitam ca domnul ziarist/politician Gordon este de origine evreiasca si domniile lor sunt mai curajosi in declaratii publice decat restul lumii insa totdeauna trebuie studiata bine situatia pentru a vedea daca o actiune sugerata spre rezolvarea ei este cu adevarat de folos si mai ales cui.

  2. mihailandrei zice:

    Fortele ucrainane s-ar implica in curatarea zonei doar in acord cu RM si desigur cu acordul si sprijinul romanilor cu cetatenie moldoveneasca 🙂 Inteleg ce spui, totusi ideea ar putea sa fie acceptabila pt ca moskalii pot muta primii cu consecintele de rigoare. Si nu vorba doar de Transnnistria, e si Gagauzia care NU trebuie sa primeasca oxigen rusesc. Trebuie plecat de la ideea ca rusnacii si rusofilii trebuiesc trecuti prin foc si alungati fara menajamente. Din pacate pocnitoarea Maia a dat cel mai prost semnal. S-a apucat se decoreze 2 jeguri bolsevice in loc sa le traga un sut in cur ca sa le faca sa zboare si sa explodeze la Cobasna.

  3. mihailandrei zice:

    Nu e clar, insa e posibil sa fi fost lovita fregata Admiral Makarov. Rusnacii nu recunosc lovitura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.