Duminica Floriilor


Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a slujit în Duminica Floriilor la Catedrala Patriarhală și a vorbit la predică despre Intrarea Mântuitorului în Ierusalim unde a fost primit ca un mare împărat.
“Merita cu prisosință această primire triumfală în Ierusalim, deși El a refuzat mereu laudele oamenilor. De această dată, Mântuitorul le-a împlinit pe toate, a intrat blând și smerit așezat pe mânzul asinei, în timp ce oamenii așezau pe cale înaintea Lui ramuri de finic și chiar hainele lor”, a spus ierarhul.
“Este o sărbătoare care ne îndeamnă să-L primim pe Mântuitorul în inimile noastre. Nu știm cărei categorii ne asemănăm în aceste zile: avem bucuria și sinceritatea pruncilor care au strigat: Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului? Sau prăznuim trădări așa cum au făcut cărturarii și fariseii?”, a întrebat PS Timotei Prahoveanul.

“Sărbătoarea Floriilor ne deschide Săptămâna Sfintelor Pătimiri, a unui răstimp deosebit de prețios de rugăciune, de meditație când cele mai frumoase cântări și alcătuiri ale Părinților Bisericii ne vorbesc despre ce s-a întâmplat în Ierusalim”.
“Împreună cu Biserica suntem și noi invitați să privim și să ne primenim cămara inimii. Și dacă această cămară are încă mult întuneric, să lăsăm lumina să o pătrundă”.
“Dacă încă hainele păcatului pe care le-a țesut cel viclean se află pe inimile și pe ochii noștri, să le lăsăm de-o parte și să cântăm împreună cu toți fiii Bisericii: Cămara Ta, Mântuitorule, o văd împodobită. Eu îmbrăcăminte nu am ca să intru într-însa. Luminează haina sufletului meu, Dătătorule de lumină și mă mântuiește”, a spus ierarhul în finalul predicii sale.

Sursa:  https://basilica.ro/floriile-deschid-un-rastimp-deosebit-de-pretios-de-rugaciune-sa-primenim-camara-inimii-indeamna-ps-timotei-prahoveanul/

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.