Imixtiuni maghiare în Franța


Franțuzoaica Marine Le Pen a obținut un credit de la o bancă maghiară apropiată de Orban

Candidata Marine Le Pen, a primit un credit de 10,7 milioane de euro (11,8 milioane de dolari) pentru campania sa de la MKB Bank din Ungaria, printre ai cărei acționari principali se numără oameni de afaceri apropiați de premierul Viktor Orban.
Despre credit s-a aflat din formularul pe care candidații la președinție trebuie să îl prezinte autorităților de reglementare cu privire la activele și datoriile lor personale și a fost făcut public săptămâna aceasta.
Le Pen și partidul său, Rassemblement National (RN), încearcă de ani de zile să obțină împrumuturi de la băncile franceze, chiar dacă ea a încercat să de-demonizeze un partid considerat în timpul conducerii tatălui său, Jean-Marie Le Pen, ca fiind xenofob.
“Acest împrumut a fost obținut într-un context foarte dificil de înăsprire a regulilor de finanțare a campaniilor electorale și de reticență a băncilor de a finanța viața democratică a țării noastre”, scria președintele RN, Jordan Bardella, reprezentanților partidului atunci când luna trecută au ieșit la iveală detalii despre un credit de la o bancă europeană, pe atunci nedezvaluită.
MKB, Budapest Bank și grupul de economii Takarekbank au semnat o fuziune în 2020 pentru a forma al doilea mare grup bancar din Ungaria.
MKB și guvernul ungar nu au răspuns la solicitările de comentarii trimise prin e-mail. Apelurile către purtătorul de cuvânt al lui Le Pen au rămas fără răspuns.
În 2017, Le Pen a declarat că a fost victima unei “fatwa bancare” în Franța, după ce două bănci, Societe Generale și Credit du Nord, au închis conturi aparținând ei și partidului său.
La momentul respectiv, băncile au declarat că au acționat în conformitate cu reglementările în vigoare, dar nu au oferit alte detalii.
Partidul lui Marine Le Pen a fost cercetat în timpul campaniei prezidențiale din 2017 pentru un împrumut de 9 milioane de euro (9,95 milioane dolari) pe care l-a primit în 2014 de la o bancă rusă acum dispărută. La acea vreme, partidul se numea Front Nationale (Frontul Național).
Marine Le Pen se află pe locul al doilea în sondaje și este favorită pentru a se confrunta cu președintele în exercițiu Emmanuel Macron, în turul al doilea al alegerilor.

Sursa:  https://bywire.news/articles/frances-le-pen-got-loan-from-hungarian-bank-close-to-orban-filing
__________________________________________________

România și revizionismul maghiar – Aurel Gociman (1934)

Acest articol a fost publicat în Europa și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Imixtiuni maghiare în Franța

  1. Bendis zice:

    Vuvuzeaua a primit 20 milioane euroi de la rusi in total.. Si cu aproape 11 ai bozgorilor.. Putea sa mearga doar la o banca ruseasca dar ea s-a dus direct la Putin!.. fiindca a facut niste promisiuni: adica a recunoscut Crimea ca fiind a rusilor si va recunoaste fara indoiala orice ii vor cere sponsorii sa spuna ca e a lor. Cum ar fi Ardealul si Basarabia..

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.