Destin eurasianist


Manuel Ochsenreiter & Alexandr Dugin

Manuel Ochsenreiter a fost un idiot util cu ifose eurasianiste în slujba Moskovei … până când nu a mai fost util pentru că a intrat în colimatorul diverselor autorități din Europa. Ochsenreiter nefiind de un calibru asemănător, să zicem, cu cel al lui Edward Snowden, normal că în Rusia atacul de cord a reprezentat un risc maxim în cazul său. Sigur, se poate specula ideea că ruși nu l-au încadrat la pierderi colaterale de covid pentru ca îi inoculaseră Sputnik V, și era reclamă proastă pentru programul lor eugenic. Noviciok, nici vorba, nu stricau stăpânii săi orzul pe gâște. Totuși, să-i dam o moarte mai frumoasă, să ne prefacem presupunând că a murit fericit în bratele Mariei Katasonova.
În orice caz, aviz amatorilor care umblă cu eurasianismul în gura având impresia că Putin e salvatorul planetei și că el împreună cu târla de moskali altă treabă nu au decât să salveze creștinismul, tradiționalismul și orice altceva credeți voi că trebuie salvat.

Manuel Ochsenreiter (1976 – 2021) editor german de extremă dreaptă cunoscut pentru apropierea de ideologul rus Alaxandr Gelyevich Dughin.

De timpuriu a activat politic în organizația de tineret a CDU ( Christlich Demokratische Union Deutschlands ) Uniunea Creștin Democrată (partid politic din Germania), a devenit colaborator frecvent al săptămânalului Junge Freiheit.
Din 2004 până în 2011 a fost redactor șef al Deutsche Militärzeitschrift (Revista Germană Militară). Din 2009, Ochsenreiter e redactor șef al revistei Zuerst succesoare a publicației Națiunea Europa (1951-2009) organ central al diasporei naziste după cel de-al Doilea Război Mondial. Între 2017 și 2018 Ochsenreiter a colaborat și la săptămânalul suedez de extremă dreapta Nyd Tider editat de Vávra Suk, născut în fosta Cehoslovacia.
Nu e destul de clar cum s-a cunoscut Ochsenreiter cu Dughin, însă din perioada 2010 apare alături de personaje asociate lui Dughin. Contactele s-au intensificat ca urmare a crizei din Crimeea. De atunci, Ochsenreiter a publicat și articole pentru think tank-ul Katehon al oligarhului pseudo-ortodox Konstantin Malofeev (2015 – 2017). A fost invitat frecvent la emisiunile RT (Russia Today) și Sputnik,
predominant în versiunile internaționale.

Ochsenreiter a apărut și pe orbita partidului Alternative für Deutschland / AfD (Alternativa pentru Germania). A luat cuvantul la mai multe evenimente de partid și a fost consilier al parlamentarului AfD Markus Frohnmaier din Septembrie 2018 până în Ianuarie 2019. Și-a pierdut postul când, în 2019, a fost stabilită implicarea sa într-o operațiune false-flag din vestul Ucrainei: atac incendiar asupra unui centru cultural maghiar care trebuia să fie pus pe seama naționaliștilor ucraineni. Numele său a apărut și într-o anchetă BBC, și a altor publicații, cu privire la documente care îl leagă de campaniile rusești de influențare / manipulare.

1990

Manuel Ochsenreiter s-a născut în 1976 în sudul Germaniei regiunea Allgäu. În 1994, când era licean publica frecvent articole la săptămânalul Junge Freiheit, pentru care avea să scrie peste un deceniu.
În 1995, a fost unul dintre autorii antologiei Wir 89er, editată de Roland Bubik, în care doisprezece reprezentanți ai generației de susținători pentru Noua Dreaptă au prezentat obiectivele politice în opoziție cu cele ale mișcării din ‘68. Drept urmare, în același an, Ochsenreiter a fost intervievat de radiodioteleviziunea publică Bayerischer Rundfunk și a fost prezentat în publicația Focus.


Manuel Ochsenreiter vorbește despre căderea zidului din Berlin și grupul Wir 89er

În primii ani, Ochsenreiter a fost un membru activ al Witikobund (Uniunea Witiko), o asociație populară a germanilor din regiunea Sudetă / Sudetenland, care e considerată de extremă de dreapta de ministerul de interne german.

De tânăr a aderat la Junge Union, organizația de tineret a CDU. În cadrul organizației de tineret, a fondat în 1995 facțiunea “Deșteptarea/Trezirea conservatoare” (Konservativer Aufbruch). Poziționându-se strategic în tabăra de dreapta, a devenit, de asemenea, membru al “Forumului creștin conservator din Germania” (Christlich-Konservatives Deutschland-Forum, CKDF), apropiat de CDU, pentru care a ocupat funcția de vicepreședinte al landurilor Baden-Württemberg și Bavaria.
După absolvirea liceului în 1996, a urmat serviciul militar, din 1999 a studiat comunicarea și marketingul la Berlin, la Institutul de Marketing și Comunicare (IMK), unde a absolvit ca specialist în comunicare. În timpul studiilor s-a alăturat unei asociații a dueliștilor Burschenschaft der Märker (Frăția Mărgăritarelor). Asociația a avut legături strânse cu Junge Freiheit, de exemplu, a găzduit festivalul de vară al săptămânalului în 2003.

2000

Ochsenreiter a fost unul dintre cei mai tineri redactori ai săptămânalului Junge Freiheit și a condus departamentul “Zeitgeist & Lebensart”. Din cauza măsurilor de austeritate, a părăsit prima dată publicația în 1998, dar ulterior a revenit.
Thorsten Thaler, redactor șef adjunct al Junge Freiheit, vede meritele lui Ochsenreiter în contribuțiile sale privind islamismul și radicalismul de stânga. În volumul jubiliar al publicației Junge Freiheit, Ochsenreiter a fost descris de Götz Kubitschek ca fiind o “piatră de temelie” a săptămânalului. Ochsenreiter a colaborat și cu alte reviste germane de dreapta, cum ar fi Sezession, care e, de asemenea, atribuită Noii Drepte, precum și eigentümlich frei.
Din 2004 până în februarie 2011, Ochsenreiter a editat revista Deutsche Militärzeitschrift (DMZ) a lui Dietmar Munier, care glorifică Wehrmacht-ul și Waffen SS. Dietmar Munier e proprietarul unui imperiu media de dreapta. Este CEO și coproprietar al editurii Lesen & Schenken, care cuprinde alte edituri precum ARNDT, Orion-Heimreiter, Bonus și Pour le Mérite. Potrivit estimărilor autorității din Schleswig-Holstein și ale guvernului federal, Arndt Verlag și filialele sale reprezintă una dintre cele mai cunoscute edituri din spectrul de extremă dreapta.

Subsidiara Bonus a Arndt a publicat una dintre cărțile lui Alexander Dughin, “Conflictele Viitorului – Întoarcerea Geopoliticii” [Alexander Dugin, Konflikte der Zukunft: Die Rückkehr der Geopolitik (Bonus-Verlag, 2015), ISBN: 9783887412913 ].
Anexa conține mai multe interviuri între Ochsenreiter și Alexandr Dughin, în care au fost abordate subiecte precum criza siriană, confruntarea dintre Putin și Occident, războiul civil ucrainean și scandalul NSA. Manuel Ochsenreiter il numea pe Dughin “prieten vechi și părintesc”.

2009

Din Decembrie 2009, Ochsenreiter e redactor șef al revistei Zuerst percepută ca fiind de extremă dreapta, publicație succesoare a revistei Nation Europa (fondată de maiorul Waffen SS Arthur Ehrhardt și poetul cu grad de locotenent Herbert Böhme), publicată din 1951 până la sfârșitul lui 2009. Harald Neubauer fostul redactor șef a publicației Nation Europa, a a publicat cu regularitate editoriale la Zuerst.

2010

În 2011, Ochsenreiter putea fi văzut alături de un oficial Hezbollah.

2012

În 2012, Ochsenreiter apare la conferința New Horizon din Teheran, Iran.
Alți participanți au fost Issa Chaer, membru al comitetului de conducere al Coaliției “Jos mâinile din Siria”, Thierry Meyssan, Caleb Maupin, membru al “Partidului Muncitoresc Mondial”, jurnalistul de alternativă dreapta Tim Pool, Kevin Barrett, și “dughiniști” precum Mateusz Piskorski asociat al Rețelei Voltaire, editorul german Manuel Ochsenreiter, Leonid Savin și Claudio Mutti.
Conferința a reunit figuri importante din mediul neo-eurasianist vopsit în culori de extremă dreapta. Invitatul rus al conferinței, Leonid Savin, e redactor șef al think tank-ului Katehon al lui Konstantin Malofeev. În perioada 2013-2016, Savin a editat Journal of Eurasian Affairs, în al cărui consiliu consultativ figurau Piskorski și Dughin, Ochsenreiter, precum și Claudio Mutti.

2014

În martie 2014, Ochsenreiter a făcut parte dintr-o delegație de observatori electorali în Crimeea, anexată de Rusia. Printre aceștia se numărau Hikmat Al-Sabty, Torsten Koplin (informator STASI), Piotr Luczak și Monika Merk din partea stângii, împreună cu activistul german de extremă dreapta și vedeta RT – Russia Today, Manuel Ochsenreiter. La 17 martie 2014, Ochsenreiter a apărut în ediția emisiunii Cross Talk de la RT intitulată “Welcome Crimea!”, unde a comparat invazia Crimeei cu reunificarea Germaniei.
22 iunie 2014, Ochsenreiter a participat la o conferința “Idei Identitare VI” organizată de think-tank-ul suedez de extremă dreapta Motpol (Antithesis) și de publicația suedeză Nationell Idag. În octombrie 2014, Ochsenreiter a apărut la (a doua) Conferința New Horizon din Teheran, alături de Mateusz Piskorski, Claudio Mutti și Leonid Savin. Conferința a fost găzduită de șeicul Imran Nazar Hosein, care poate fi văzut, de asemenea, alături de Ochsenreiter într-o transmisiune TV iraniană.

Sunt disponibile mai multe fotografii de la eveniment. Una dintre ele îl arată pe Ochsenreiter alături de Mateusz Piskorski.

O altă fotografie din Teheran îl arată pe Ochsenreiter alături de Leonid Savin ținând în mână un steag cu simbolul eurasianist.

O altă fotografie de la Teheran a fost postată de “Asociația Artiștilor Eurasiatici”, îi include pe Ochsenreiter, Mutti și Savin.

Mutti, Ochsenreiter and Savin
Mutti and Ochsenreiter

La 4 noiembrie 2014, “Asociația Artiștilor Euroasiatici” publică o fotografie cu Ochsenreiter și Dragana Trifkovic alături de membri din “Brigada Continentală Unită”.

În Noiembrie 2014, Martin Sellner și Alexander Markovics prezentau Mișcarea Identitară Austriacă într-un interviu acordat publicației Zuerst, editată de Ochsenreiter. [Julian Bruns, Kathrin Glösel, Natascha Strobl et al., Die Identitären: Handbuch zur Jugendbewegung der Neuen Rechten in Europa, 2017, p. 187 ]
Pe 28 noiembrie 2014, “Asociația Artiștilor Eurasiatici” a postat o fotografie cu Ochsenreiter și Gabor Vona, liderul Jobbik, la Budapesta.

Manuel Ochsenreiter and Gabor Vona

În aceeași zi, în pagina de Facebook a fost postată și o fotografie cu Ochsenreiter alături de Roberto Quaglia și Leonid Savin în Piața Roșie din Moscova.

2015

În timpul unei emisiuni la RT din 20 ianuarie 2015, reporterul Tim Kirby, entuziasmat de Ochsenreiter, îl chestiona cu umor în legătură cu preocupările oficiale ale guvernului german precum că Zuerst făcea lobby pentru abolirea legilor antinaziste ale țării.
În Martie 2015, Alexandr Dughin a fost invitat la o întâlnire cu cititorii de către publicația Zuerst a lui Ochsenreiter.
În Iunie 2015, Ochsenreiter a apărut la Varșovia în cadrul unui discuții numite “Polonia și Germania în era hegemoniei americane: împreună sau unul împotriva celuilalt?”

Left to right- Bartosz Bekier, Mateusz Piskorski, Manuel Ochsenreiter, and Michał Prokopowicz at the “House of Polish-Russian friendship” in Warsaw

14 August 2015, “Asociația Artiștilor Eurasiatici” a postat o fotografie cu Ochsenreiter și artistul rus Alexey Guintovt.

Probabil din timpul aceleiași călătorii, în August 2015, “Asociația Artiștilor Eurasiatici” a postat o fotografie cu Manuel Ochsenreiter și Daria Dughin nimeni alta decât fiica lui Alexandr Dughin.

2016

În primăvara lui 2016, Mateusz Piskorski, Manuel Ochsenreiter, Markus Frohnmaier, președintele organizației de tineret a AfD și purtător de cuvânt al vicepreședintelui AfD Alice Weidel, și deputatul AfD din Turingia Thomas Rudy au înregistrat o filială germană a Centrului European de Analiză Geopolitică al lui Piskorski, Deutsches Zentrum für Eurasische Studien (Centrul German de Studii Eurasiatice, GCES), la tribunalul districtual Berlin-Charlottenburg.
În ciuda reținerii lui Piskorski în Mai 2016 de către Agenția de Securitate Internă din Polonia, filiala din Berlin, sub conducerea lui Ochsenreiter, și-a început activitatea. În acea perioadă, “Asociația Artiștilor Eurasiatici” ar fi postat o fotografie cu Alexander Dughin și Ochsenreiter. Dughin ține în mână o traducere germană a uneia dintre cărțile sale.

În Iulie și Septembrie 2016, Ochsenreiter a fost trimis în “misiuni de observare” în Donețk și Lugansk, confimând faptul că alegerile nu încălcau nici o prevedere a Acordului de la Minsk. Alături de el se aflau deputații AfD Thomas Rudy și Udo Stein. Evenimentul a fost relatat și pe site-ul Katehon.

2017

În Februarie 2017, Ochsenreiter a apărut la Isticharia (Comitetul Consultativ pentru Studii Strategice și Comunicare fondat de libanezul Iman Rizk) sub titlul “Politica lui Donald Trump în Orientul Mijlociu”.
În 2 Februarie, el a apărut la un eveniment al AfD în Gotha, împreună cu deputatul AfD Robby Schlund, unde cei doi afișează un steag al Novorusiei. Evenimentul a fost relatat și pe site-ul think tank-ului Katehon al lui Konstantin Malofeev.

Anne Applebaum, în studiul “Make Germany Great Again”, a menționat o întâlnire la nivel înalt între reprezentanți ai partidelor europene de extremă dreapta, la care a participat un membru de rang înalt al Partidului Comunist Rus, precum și Manuel Ochsenreiter:

“În Aprilie 2017, un membru al Partidului Comunist al Federației Ruse, Alexandr Yushchenko, a participat la o conferință anti-sancțiuni organizată de AfD în Freiberg.
A fost o adunare a extremei drepte europene, la care au fost prezenți membri ai următoarelor partide FPÖ austriac, Vlaams Belang belgian, Libertate și Democrație Directă (Svoboda) din Cehia, Liga Nordului din Italia. AfD a fost reprezent la nivel înalt de Alexander Gauland. A fost prezent, de asemenea, influentul jurnalist de dreapta Manuel Ochsenreiter, editor al revistei germane Zuerst”.

În Aprilie 2017, Ochsenreiter poate fi văzut alaturi de fiica ideologului rus Alexandr Dughin, Daria Dughin, și de Andrew Kovalenko. La 25 aprilie 2017 Igor Starkov a postat pe Facebook o fotografie în care scria: “Manuel a venit în vizită” (Мануэль в гости заходил). În încăpere au fost afișate bannere cu cranii însoțite de sloganul “Ortodoxie sau Moarte”.

2018

Altfel, continuă să țină prelegeri pe platformele de dreapta, în Februarie pentru AfD Niedersachsen, de exemplu în data 6 Februarie 2018.

În Aprilie 2018, Ochsenreiter a luat cuvântul la o conferință organizată de think tank-ul de extremă dreapta Institut für Staatspolitik (Institutul pentru Politici de Stat), important instrument ideologic al extremei drepte germane. Tema discuției a fost “Rusia, SUA, Europa. Despre suveranitate și hegemonie”.

Agenta rusă, cu rol de provocatoare de extremă dreapta, Maria Katasonova, s-a întâlnit cu Manuel Ochsenreiter și Andrew Kovalenko, potrivit postării sale de pe Facebook din 24 Aprilie 2018.

Katasonova a intreținut prima pagină a ziarelor în 2016, când, în timpul unei conferințe de presă, a ținut în mână celebrul triptic cu Putin, Marine Le Pen și Donald Trump.
În Martie 2017 ea s-a întâlnit cu Marine Le Pen pentru a-i înmâna personal o copie a tripticului. Acolo a scăpat replica:
“Facem tot ce ne stă în putință pentru a vă sprijini pe internet”.
Katasonova, este asistenta lui Evgheni Fiodorov din partea partidului Rusia Unită, membră a partidului Rodina și e implicată în “Mișcarea de Eliberare Națională”, pentru care servește ca imagine.
De asemenea, ea colaborează în mod activ cu Konstantin Rykov, despre care se spune că este eminența din spatele campaniilor social media în favoarea lui Donald Trump și Marine Le Pen.

În mai 2018, Ochsenreiter a apărut la o ceremonie comemorativă în Donețk împreună cu politicianul stângist de la Die Linke, Andreas Maurer.

În Septembrie 2018, Ochsenreiter a intervievat pe avocatul francez de extremă dreapta Élie Hatem, sub titlul “Proiectul haosului mondial”.

2019

La începutul anului 2019 au apărut rapoarte care făceau legătura între Ochsenreiter și o operatiune false-flag, un atac incendiar asupra unui centru cultural maghiar din vestul Ucrainei, care urma să fie pus pe seama naționaliștilor ucraineni. Potrivit unui articol al postului public german de televiziune tagesschau.de:

“La primele ore ale zilei de 4 februarie 2018, doi bărbați cu cagule au incendiat fațada unui centru cultural maghiar din orașul ucrainean Uzhgorod și au desenat simboluri naziste pe clădire. Actul, înregistrat de o cameră de supraveghere, aparent a avut menirea de a lăsa impresia că neonaziștii ucraineni ar fi atacat minoritatea maghiară din țară.
E de presupus că a avut menirea de a tensiona relațiile dintre Ungaria și Ucraina …
În scurt timp presupușii făptași au fost identificați: polonezii Adrian M. și Tomasz S. intraseră în Ucraina cu puțin timp înainte, sub numele lor real. M. și S. au mărturisit și l-au numit pe extremistul de dreapta Michal P. drept clientul lor. P. este membru al grupului polonez de extremă dreapta “Falanga”. P. e de asemenea inculpat în Cracovia – și a mărturisit. El a declarat în instanță că Ochsenreiter l-a incitat să comită actul și i-a plătit în total 1.500 de euro. Ochsenreiter dăduse instrucțiuni detaliate cu privire la modul în care urma să se desfășoare atacul incendiar, care e considerat atac terorist în Polonia. Potrivit raportului, pentru Ochsenreiter era deosebit de important ca urmele incendiului să fie vizibile pe fațadă. În plus, el a cerut să i se trimită o înregistrare video cu fațada incendiată prin intermediul serviciului de mesagerie Telegram, susține Michal P. Când a văzut efectele atacului, Ochsenreiter i-ar fi scris lui P.: “mai mult decât suficient”, potrivit documentelor. La trei zile după atac, Michal P. susține că l-a întâlnit pe Ochsenreiter într-un restaurant de pe aeroportul Tegel din Berlin. Ochsenreiter i-a dat 1.000 de euro în cinci bancnote de 200 de euro într-o carte, după ce îi trimisese deja 500 de euro în Polonia în interiorul unei cărți”.

În scurt timp, Ochsenreiter a ajuns din nou pe prima pagină a ziarelor când la BBC a fost divulgat un document, al cărui autor se pare că ar fi fost, și care l-a plasat în contextul unei campanii de influență rusească. Conform BBC, documentul e numit “Frohnmaier election campaign – Action plan (Draft)”, și se referă la deputatul AfD, Markus Frohnmaier.

“Pentru campania electorală am avea nevoie urgentă de sprijin”, afirmă acesta, și continuă: “Pe lângă sprijinul material, am avea nevoie și de suport mediatic. Orice tip de interviuri, reportaje și oportunități de a apărea în presa rusă este de ajutor”, se arată în document”.

O fotografie nedatată prezentată în documentar îl arată pe Ochsenreiter cu Sargis Mirzakhanian, presupusa legătură rusă cu politicianul AfD Markus Frohnmaier.

Manuel Ochsenreiter (highlighted) and Sargis Mirzakhanian (very right). Screenshot from BBC documentary

Probabil că după interviul de la BBC, Ochsenreiter a părăsit Germania. A făcut obiectul unei cereri de extrădare din partea procuraturii poloneze, fiind acuzat de implicare în organizarea atacului terorist din Ucraina.
În perioada 20-26 Septembrie 2019, Ochsenreiter a participat la New Horizon Conference (NHC) de la Beirut, Teheran, care a reunit un grup de ideologi, printre care Alexandr Dughin, Tobias Pfennig, Emmanuel Leroy și Leonid Savin. Cele mai multe dintre discursuri sunt disponibile pe canalul YouTube New Horizon.

2020

Din Aprilie 2020, nu se știe locul unde se afla Ochsenreiter, dar el își continua activitatea ca redactor șef al publicației Zuerst.
A făcut un podcast, “The Good People” (Die Guten Menschen), împreună cu polonezul Mateusz Piskorski, care a fost eliberat pe cauțiune în Mai 2019, după ce a fost încarcerat în 2016 pentru spionaj în favoarea Rusiei.

În Mai 2021, Ochsenreiter a apărut ca partener de interviu în cadrul emisiunii MidEaStream, difuzată de postul iranian PressTV, discutând despre conflictul israeliano-palestinian. La începutul interviului, gazda, Marwa Osman, a declarat că Ochsenreiter s-a întors la Berlin. El a adoptat în mod evident o poziție pro-palestiniană, un fenomen larg răspândit în rândul extremiștilor ca Ochsenreiter. Ar fi eronat să presupunem că a făcut acest lucru din simpatii cu adevărat pro-palestiniene.

Last Stand of Settler Colonialism–MES EP.108 from Marwa Osman on Vimeo

S-a anunțat că Manuel Ochsenreiter a murit în mod neașteptat în urma unui atac de cord la data de 18 August 2021, la Moscova, unde și-a petrecut cea mai mare parte a timpului din 2019 încoace, conform Zuerst.

Sursa https://www.foiaresearch.net/person/manuel-ochsenreiter

Acest articol a fost publicat în Rusia și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Destin eurasianist

 1. Nicu zice:

  Excelent articol.

 2. mihailandrei zice:

  Multumesc.
  Practic rusnacii sponsorizeaza stanga si dreapta.

 3. Transilvania zice:

  Nu-i o intamplare ca Rusia sponsoreaza si stanga si dreapta: Dugin este de fapt National Bolsevic, adica tot globalist dar cu aroma ruseasca. De asta suporterii lor de dreapta din intreaga lume apar ca niste ciudati, cum e de exemplu Alt Right in America. Unul dintre ei, Matthew Heimbach (fost dreptac si mare admirator al ortodoxiei romane) acum a devenit comunist.
  Nu se poate sa fie slugi la doi stapani, adica si la Dumnezeu si la comunisti, fiindca pe unul il vor trada si se stie bine pe care. Rusii au si cateva grupuri asazise de dreapta care pretind ca il admira pe Corneliu Codreanu, ceea ce este o mare minciuna fiindca ei urasc pe oricine a luptat contra lor in orice forma – dovada Pitestiul si torturile diabolice de acolo.
  Iar pretentia lui Dugin de a-l avea ca „mentor” pe Jean Parvulescu este doar maskirovka: eurasianismul se trage din panslavism si national-bolsevism. Teoria lui Mackinder este si ea folosita doar ca acoperire pentru acelasi lucru: rusii sint lasi, dovada ca o tara atat de mare foloseste subversiune si nu ataca decat pe cei mai slabi.

 4. mihailandrei zice:

  Ifosele lui Heimbach nu au functionat, oricat s-a scremut. Duhnea a filorusism, nu avea cum sa aiba succes.
  Uite ce mandru e in poza asta. Tricou Hezbollah si steag rusesc :))
  https://i2.wp.com/www.thefuldagap.com/wp-content/uploads/2017/05/Matthew-Al-Heimbach.jpg?w=720&ssl=1
  Dughin incearca sa contamineze prin asociere tot ce poate. Asa se explica „admiratia” lui pt diverse figuri romanesti, de pilda Mircea Eliade (pe Vasile Lovinescu si elucubratiile lui sufi, moskalul le poate pastra).
  Tinand cont ca eurasianismul are si o dimensiune care emuleaza religia, adauga si slavofilia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.