Reverberația Davosului


Aroganța malthusianistă a Davosul reverberează în România și prin vocea dl. Valentin Lazea economist șef la BNR, komisar “great reset” și “green new deal” de rit antic și acceptat prin grația Clubului de la Roma

Dincolo de aceste elemente conjuncturale, prețurile la energie nu vor mai reveni niciodată la nivelurile scăzute la care au fost înainte de pandemie. Și nici nu trebuie să mai revină, dacă vrem ca planeta să mai fie locuibilă peste 30 sau 50 de ani”, spune Lazea și adaugă că “ar fi o greșeală să dăm înapoi la nivel european”, și că, mai mult, prețurile certificatelor vor trebui să crească la 100 de euro/tonă pentru a avea impact ( … )
Sacrificii va trebui să facem cu toții, individual și ca grup, și la nivel de întreprinderi și ca state”, adaugă Lazea. Aceste sacrificii la care suntem obligați sunt impuse de simulările specialiștilor, care arată că temperatura medie a aerului planetar ar urma să crească în deceniile următoare, efect al activității umane.
În ultimii 50 de ani, în loc să avem o răcire climatică, așa cum ar fi sugerat activitatea solară mai redusă, cea vulcanică în creștere și modificarea orbitei Pământului, “am avut o încălzire foarte accentuată, care este clar cauzată de emisiunile de carbon și metan. Aceștia sunt cei doi dușmani ai planetei”.
Sâmbătă s-au întâlnit, la un summit pe teme climatice, liderii celor mai importante țări din lume. “Scopul conferinței de la Glasgow este de a evita încălzirea până în 2050 cu mai mult de 2 grade Celsius față de perioada pre-industrială.
Noi suntem deja la 1,2 grade Celsius în plus. Avem o fereastră foarte mică în următorii ani 30 de ani ca încălzirea să nu depășească 2 grade. Ținta de 1,5 grade e imposibil de atins, cea de 2 grade e încă fezabilă, dar foarte ambițioasă”, adaugă Lazea.
Cel mai recent raport al guvernelor, emis sub egida ONU, și care a fost suportul summit-ului, arată cinci scenarii de creștere a temperaturilor în următoarele decenii – cel mai benign, în care sunt luate măsuri puternice de diminuare a emisiilor, ar duce la o creștere a temperaturii medii de 1,6 grade Celsius pe termen mediu (2041-2060) față de perioada de referință (a doua jumătate a secolului XIX), scenariul de mijloc înaintează o creștere de 2 grade, iar cel extrem de 2,4 grade.
În urma măsurilor de restrângere a emisiilor de carbon și metan, avertizează Lazea, viața pe Terra ar căpăta accente distopice. “Ce se întâmplă dacă nu facem sacrificii și continuăm să trăim business as usual.
În primul rând, foamete, la 4 grade, zonele cu secetă ar crește de la 15% la 45%. Ar afecta jumătate din populația globului, nici în România nu suntem complet feriți.
Va crea mișcări mari de populație, războaie pentru hrană, ca în evul mediu.
Pentru că o mare parte din căldură e stocată de apa oceanului, ceea ce duce la acidificare, până la 90% din viața marină ar putea să dispară, care e hrană pentru miliarde de oameni”, spune economistul, care mai adaugă și că viața umană ar fi afectată direct de fenomenele meteo extreme de 3-7 ori mai frecvente sau de căldura insuportabilă, care va duce la o scădere a productivității.
“La încălzire de 6 grade, un scenariu extrem, stresul de căldură la NY ar fi mai mare ca în Bahrain azi”, spune Lazea. “După 40 de grade, productivitatea se prăbușește complet”, adaugă acesta. Apele oceanelor ar urma să crească că 6 metri dacă se topește gheața care acoperă Groenlanda și cu 60 de metri dacă se topește cea de la Polul Sud.
“Nu e nevoie de scenarii extreme, să ne gândim cum ar arăta litoralul românesc sau Delta Dunării și într-un scenariu mai puțin grav”, avertizează Lazea.
O altă recomandare a lui Lazea este aceea de a mânca mai puțină carne roșie, mai ales carne de vită, pentru că vacile emit gaz metan și se consumă multă apă cu creșterea lor.
De altfel, există propuneri de mai multă vreme pentru taxarea cărnii, astfel încât să scadă consumul.
“La fel ca și în cazul COVID, cei care cred în știință și în argumentele furnizate de experți vor fi de partea câștigătoare, cei care merg la ghicitori și vrăjitori și la practici obscurantiste vor avea de suferit”, crede Lazea.
Sursa:https://www.mesajul.ro/economist-sef-al-bnr-mancati-mai-putina-carne-de-vita-vacile-emit-gaz-metan/

Ultima frază e elocventă. Ne cere să credem în ce îndrugă experții plandemiei și a ingineriei sociale, apostoli de carton ai “religiei științifice” care s-a revelat la Davos. Ca un veritabil komisar al “resetării”, dl Lazea avertizează că au de suferit cei care apelează la “practici obscurantiste”.
Nu spune direct, însă foarte probabil e o aluzie la Creștinism care e etichetat de noii iluminiști drept “practică obscurantistă” aflată în vădită opoziție cu “cultul rațiunii și al științei” din cadrul “religiei de la Davos”.

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Reverberația Davosului

 1. Tanase Damian zice:

  Aceştia însă defaimă cele ce nu cunosc, iar cele ce, – ca dobitoacele necuvântătoare, – ştiu din fire, într-acestea îşi găsesc pieirea.
  Vai lor! Că au umblat în calea lui Cain şi, pentru plată, s-au dat cu totul în rătăcirea lui Balaam şi au pierit ca în răzvrătirea lui Core.

 2. mihailandrei zice:

  2 Petru 2
  2. Şi mulţi se vor lua după învăţăturile lor rătăcite şi, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită

 3. Cmr zice:

  Nu se spune nimic de faptul ca planeta noastră a devenit cuptor de microunde încât ne pregătim sa ne coacem ca niste floricele?

  Sa umplut lumea de antene telefonice iar de zecile de mii de sateliți ce sa mai spunem.

  Dar sutele de milioane de mașini cu emisie pe gaze, asta nu afectează?
  Că li sa lipit fundul unora încât nici 50 de metri ca sa își cumpere pâinea fara de mașină nu poate!

  Și atunci este mai lesne sa înghițim cămila iar fățarnicii nenorociți sa ne strecoare ca pe țânțari…

  Pana si vaca aceea este nedreptățită că râgâie!
  Sa stricat lumea la cap și nu ii mai este ei mântuire!

 4. Cmr zice:

  Demonicii vor sa ne puna sa mancam spurcaciuni care sant oprite prin legea Divina si prin canoanele bunului simț. Progresul umanității va duce spre îndobitocirea ei. Rătăciții aceștia au luat drept tipare triburile păgâne care nu iL au pe Dumnezeu.

 5. Cmr zice:

  Btw, cum poate fi o viață sănătoasă fără un spirit sănătos? Sănătatea incepe de la suflet. Nu sant decat sloganuri seci! O alta față a comunismului…

 6. mihailandrei zice:

  Din pacate, prin interventii lipsite de buna intentie se forteaza nota, inclusiv in sfera alimentatiei.
  Uite ce „paine” e deja lansata pe piata

 7. Cmr zice:

  Ohhh… Ma lasat perplex! Mare cutezanță frate!
  O inebunit dracul! Nu m-am așteptat la așa ceva!

 8. mihailandrei zice:

  De gustibus non disputandum, spuneau stramosii latini. Insa dincolo de preferinta alimentara, e si un aspect religios. Nu sunt sigur ca produsele de post nu contin, fie si din „greseala”, componente nonvegetale care lezeaza postul.

 9. Cmr zice:

  Problema pusa de un creștin este cam așa:
  cum pot eu sa mă împărtășesc cu Prea Curatele Lui Hristos Taine din moment ce am mâncat spurcăciunile acelea…

  Vedeți dumneavoastră, ei voiesc sa anuleze aceasta părtășie.

  Caci este împărtășire cu Dumnezeu dar este împărtășire si cu spurcăciunea vrăjmașului, și cate nu vor face spurcații aceștia pentru a ne rupe pe noi de la Dumnezeu!

  Iulian paravatul (lepădatul) vroia sa spurce credincioșii din cetatea Constantinopol spurcând mâncărurile de la piață amestecandu-le cu jertfe idolești.

  Mă indoiesc că nu ar face acestea și ticăloșiții ăștia.
  Însă una este când mănânci cu bună știință, și alta este cand nu stii ce mănânci.
  In cazul al doilea, păcat nu mai ai.
  Ei, se pare ca îndrăciții aceștia mizează pe prima variantă!

 10. mihailandrei zice:

  Asa e, daca omul care doreste sa tina post e pacalit, nu are vina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.