O declarație bine-venită


Asociația Calea Neamului, prin vocea dl. Mihai Tîrnoveanu, cu demnitate și-a precizat perspectiva asupra imixtiunilor și tentativelor de confiscare a manifestațiilor anti-plandemie, anti “resetare” și de redeșteptare națională.
Nici un pas în spate în fața clicii politicianiste … mai mult sau mai puțin autohtonă!
Nici un pas în spate în fața agenților de influență rusească și maghiară!

Cu considerație și atașament prezentăm declarația dl.Mihai Tîrnoveanu având ca surse:

https://www.activenews.ro/opinii/Mihai-Tirnoveanu-LIPITORILE-169836
https://mihaitirnoveanu.ro

Am un cuvânt de spus împotriva celor care mă/ ne atacă. Când minciuna și manipularea mușcă din unitate; unghiul de filmare de pe pagina doamnei senator Diana Iovanovici Șoșoacă și ”fratele” Dan Grăjdeanu.

Încep cu o întrebare aproape retorică, societatea civilă mai are voie să organizeze propriile proteste sau ele trebuie obligatoriu puse în subordinea unor politicieni și confiscate din punctul de vedere al imaginii în scop electoral, de aceștia?

Protestul din Piața Victoriei care a adunat peste 20 000 de oameni a fost organizat de mai multe asociații civice, le-am menționat în postările anterioare.

Cu câteva zile înainte am aflat cu toții că doamna senator Șoșoacă are intenția de a organiza și ea un protest fix în aceeași zi, în același loc și aproximativ la aceeași oră.
Ne-am întrebat de ce nu a ales o altă zi, sau măcar un alt loc, pentru a nu ne bruia unii pe alții cu stațiile de sonorizare, pentru a nu ieși acolo un balamuc din care nimeni să nu mai înțeleagă nimic. Am sperat că doamna senator nu poate face totuși așa ceva.

Vine ziua de 2 octombrie. Am ajuns în Piața Victoriei cu o oră înainte de miting, în timp ce tocmai se monta scena noastră și instalația de sonorizare. Piața era aproape goală dar s-a animat puțin cu cei peste 100 de români din Covasna și Brașov și steagurile lor tricolore. La câteva minute după sosirea noastră are loc o secvență halucinantă: îl văd pe un prieten de-al meu cum efectiv se pune în fața unui camion care se îndrepta către zona din fața scenei noastre, spunând că nu se dă în ruptul capului din fața utilajului greu. Instinctiv îi sar în ajutor împreună cu câțiva oameni. Pe remorca mașinii erau câteva boxe mari și elementele unei scene. Era angrenajul pentru mitingul doamnei Șoșoacă care ar fi trebuit să fie postat în imediata apropiere a instalației noastre. În jurul mașinii și pe remorcă, vreo 7 indivizi vociferau cu un limbaj violent, doi dintre ei repezindu-se efectiv la noi încercând să ne intimideze. Văzând că nu cedăm, au dat în cele din urmă înapoi camionul, care, trecând prin spatele nostru, s-a oprit undeva mai departe, în stânga clădirii guvernului. I-am lăsat în plata Domnului, văzându-ne de ale noastre. După o vreme, cele două mitinguri au început aproape simultan, între ele formându-se parțial o linie de demarcație. “Doamna Diana” a sperat fără îndoială că oamenii de la mitingul societății civile vor migra, ”vrăjiți” de marele ei talent oratoric, spre mitingul ei. Nu a fost să fie…societatea civilă a avut peste douăzeci de mii de participanți iar doamna senator aproximativ 700 de oameni, fapt lăudabil de altfel, cu această ocazie proclamând acolo congresul poporului, cu numărul XV, mi se pare, căci al XIV-lea a fost prin noiembrie 1989. “Problema” a fost că congresul era la Șoșoacă iar poporul care nu avea nici o legătură cu congresul, la noi.

Remarc două lucruri pe care le consider grave. Conducătoarea “congresului poporului” desfășurat aproape fără popor, nu a avut minimul de bun simț să facă o pauză de bruiaj prin vociferări și muzică, nici măcar când a vorbit Părintele Amfilohie, nici măcar când a vorbit Domnul General Radu Theodoru, nici măcar când a vorbit Starețul Mănăstirii Petru Vodă, Părintele Hariton Negrea. Și-a început mitingul făcându-ne sclavi, pentru că am întreprins demersurile legale pentru organizarea mitingului nostru și a terminat acuzându-ne ca suntem plătiți! Logică beton, am fost plătiți de putere să scoatem câteva zeci de mii de oameni în stradă împotriva puterii! Al doilea lucru se poziționează în zona unei perfide manipulări. Pe pagina doamnei senator, toate filmările se fac dinspre partea stânga, (extrema stângă este oricum poziția ei favorită), astfel încât s-a dat impresia că Șoșoacă vorbește în fața unei mulțimi uriașe, căci din punctul de vedere al imaginii filmate, cei 700 de oameni “ai ei” s-au contopit cu cei douăzeci de mii de la mitingul societății civile. Deci senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă a adunat 700 de fani și s-a filmat cu o mulțime de peste 20 000 de oameni. La fel a filmat și televiziunea care i-a asigurat sonorizarea, scena și camionul (“Romania News”).

Nu este pentru prima dată când respectiva recurge la astfel de manipulări pentru a crea senzația că ea scoate în stradă o mulțime de oameni. Obiceiul ei este de a se „lipi” de diferite proteste la care nu are nici un rol în organizare sau măcar în promovare și de a face de acolo live-uri sau de a da interviuri pe la diferite televiziuni, fără să specifice organizatorii, construind astfel imaginea că domnia sa este miezul la tot și la toate.

La fel a procedat spre exemplu și la Sibiu, la protestul organizat de Calea Neamului împotriva ridicării statuii lui Brukenthal. Nu este vorba aici de orgolii, să nu mă înțelegeți greșit, este vorba de un mod de lucru al unui politician care urmărește cu orice scop prin manipulare să-și facă imagine. Este vorba că degeaba le cerem celorlați politicieni să fie corecți, cinstiți, să spună adevărul, să nu mintă, să aibă onoare, când tu procedezi la fel ca oricare politician pe care îl contești.

Este vorba de credibilitate. Da, avem libera alegere, să nu ne asociem cu Diana Iovanovici Sosoacă care își cere scuze unei ambasade străine, anume cea a Rusiei, atunci când un grup de români se duce acolo pentru a aprinde lumânări în memoria celor 5000 de țărani măcelăriți de trupele sovietice la Fântana Albă. Nu vrem să ne asociem cu un personaj care îndeamnă guvernul să importe vaXXinul Sputnik, nu vrem să ne asociem cu Diana Șoșoacă care a aruncat în trecut vorbe de ocară asupra Sfintelor Moaște și asupra Sfântului Apostol Andrei.

A greșit și s-a îndreptat? Dar nu am auzit nici o scuză în acest sens din partea ei. Nici o declarație publică. Putea să spună, oameni buni, în trecut am avut poziții nefericite, iertați-mă. Nu a spus asta, în schimb a venit cu pretexte copilărești, zicând că cineva i-a spart contul de Fb. și că i-a pus pe pagina ei postări din urmă. A venit cu minciuni! Orice om știe că acest lucru nu este posibil, nu este posibil tehnic vorbind, ca un hacker, oricât de tare ar fi el, să posteze acum pe contul tău texte care să fie din 2018 și 2019. Închei acest subiect spunând că nimeni nu a oprit-o pe Șoșoacă să vină ca simplu participant la mitingurile societății civile, nimeni nu a oprit-o să-și facă transmisiile ei în direct sau să dea interviuri din mijlocul mulțimii la televiziuni.

Spre deosebire de noi, oamenii simpli, stimata doamnă are oricând, la orice oră vrea dânsa, acces pe televiziuni, inclusiv pe cele ale sistemul, pe care le înjură de mama focului, pentru că o primesc în emisiunile lor! Curios lucru!

Al doilea subiect este Dan Grăjdeanu, liderul Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Din capul locului spun, că îi respect și admir pe toți membrii acestei organizații care sunt convins
că nutresc sentimente sincere față de Țară și Neam. Problema pe care o am este cu domnul Grăjdeanu,
care văd că mai nou se înfrățește cu fostul șef al Clubului de la Roma (organizație masonică), Călin Georgescu.

Am tăcut până acum, nu am dezvăluit nimic public, dar după ultimul lui live de pe Fb, nu mai pot să tac. De-a lungul timpului tot ce vă spun aici i-am spus mai întâi lui, în speranța că poate se îndreaptă, în zadar. Apoi am vorbit cu cercul comun de prieteni. Degeaba. Acum vă spun vouă.
În ultima lui filmare de pe Fb. Dan Grăjdeanu spune că este atent la duhuri. Eu îi spun să fie atent la duhul adevărului și să nu mai mintă și să nu mai fie ipocrit. Grăjdeanu spune că este preocupat de dragostea dintre frați, de iubirea creștină și că nu trebuie să judecăm oamenii. Eu îl întreb atunci de ce ne aseamănă pe noi, foștii camarazi, cu niște muște care scormonesc în rahat și care s-au obișnuit cu mirosul rahatului.

Grăjdeanu minte atunci când afirmă că am stat la masa dialogului, apoi că am stat la masă, înainte de mitingul din 2 octombrie, cu cei de la AUR. Grăjdeanu minte atunci când spune că mi-am încălcat cuvântul. Eu personal nu am avut nici un dialog cu AUR. Din tabăra noastră, a organizatorilor mitingului societății civile, au existat într-adevăr mesageri care au discutat cu alți mesageri de la AUR. Nici un om de-al nostru, cu atât mai puțin eu, nu și-a dat cuvântul că mergem în marș cu AUR.
S-a spus că vom vedea la fața locului, nu am exclus nici o variantă. Dar nimeni nu și-a dat cuvântul în acest sens. La fața locului, mie personal, mi s-a părut nepotrivit să spargem un miting aflat în plină desfășurare, care ocupase, inclusiv cu membrii AUR, întreaga Piața a Victoriei. Aceeași opinie au avut-o mai mulți oameni. La fel, am tot respectul pentru simplii membrii AUR care au ieșit în stradă animați de sentimente patriotice. Am prieteni printre ei. Este alegerea lor să facă politică sub conducerea AUR, la fel cum este și alegerea mea să nu fac acest lucru.

În viziunea lui Grăjdeanu însă, cei care nu sunt fani AUR, ba mai mult, își mai permit uneori să aibă o atitudine critică, conform libertății de opinie, față de liderii AUR, sunt muște care scormonesc în rahat. La fel, suntem muște și dacă nu-l considerăm pe Călin Georgescu, salvatorul României.

Oricum preocuparea mea nu este să atac AUR, dar le spun cu tot respectul celor din conducere, că alegerea lor ca Dan Grăjdeanu să le fie purtător de cuvânt, fie și neoficial, este total greșită, pentru că prin atitudinea lui jignitoare antagonizează și mai mult ”taberele”.
Acestui om i-am trecut nenumărate lucruri cu vederea, pe tot parcursul colaborărilor noastre din trecut, tocmai pentru a rămâne în ideea de unitate. Am trecut cu vederea că a mințit, atunci când într-un interviu din Formula As, a spus că Ziua Națională a României din 2017, de la Târgu-Secuiesc, a fost organizată de Frăția Ortodoxă și că românii din Târgu au stat ascunși pe după perdele. Calea Neamului, organizatoarea Marșului prin centrul orașului, lipsea cu desăvârșire din relatări. Mai grav este că lipseau din acestea și bravii români din Târgu-Secuiesc care au fost prezenți la manifestări, alături de frații lor din întreg județul Covasna și din întreaga tară. Am fost în total 1000 de oameni cu 1000 de steaguri tricolore, mobilizarea și strângerea celor 1000 de oameni revenind în mare parte Asociației Calea Neamului. În viziunea lui Dan Grăjdeanu a existat însă doar Frăția Ortodoxă, care într-adevăr, a avut un rol important, venind cu două autocare pline de la Ploiești, rol evidențiat la acel moment în postările de pe contul meu de Fb. Dan Grăjdeanu mi-a spus mai apoi că interviul pe care i l-a dat lui Claudiu Târziu, i-ar fi fost cenzurat. Varianta originală pomenea în trecere și de Calea Neamului, într-adevăr, dar doar în trecere.

La fel a procedat și cu Marșul pentru Limba Română din 2018, prin care am stopat Codul Administrativ conform căruia limba maghiară ar fi devenit a două limbă oficială în stat. Organizarea a aparținut Asociației Calea Neamului (care a și inițiat protestul) și Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș. Alături de noi au venit zeci de organizații din țară și peste 2000 de români, care au făcut un marș pe o ploaie torențială, 7 km, de la Parlament până la Cotroceni.

Într-un film de promovare al Frăției Ortodoxe, Dan Grăjdeanu afirmă în schimb, că Frăția a făcut totul. Ceilalți pur și simplu nu au existat.

De Ziua Armatei la Valea Uzului, 2020, Grăjdeanu în postările sale, procedează la fel. Aceeași schemă o aplică și în relatările despre mitingul din fata Palatului Cotroceni din 1 martie 2020. Există exclusiv Frăția, ceilalți sunt pur și simplu rași.

În campania prezidențială, o susține pe Viorica Dăncilă; nu am obiecții față de acest lucru, a fost treaba lui, dar am obiecții atunci când din nou a mințit, spunând că PSD ne-a susținut cu Codul Administrativ! Păi cum să ne susțină când chiar PSD împreună cu UDMR, l-a făcut? A uitat că am protestat tocmai împotriva acestui lucru?

După 2020, 1 martie, am decis să rup colaborarea cu acest om, nu din orgoliu, ci pentru că am ajuns la concluzia că nu respectă anumite principii de corectitudine și onestitate. Nu neg faptul că Frăția a avut un rol bun de-a lungul acțiunilor, am primit sprijin atât uman cât și material în câteva dintre ele, asa cum am avut sprijin și din partea altor organizații, dar mai ales din partea oamenilor neafiliați niciunei asociații. Toate acestea au fost un efort comun. Nici o entitate, nici un om, nu a avut însă îndrăzneala să șteargă cu buretele acest efort comun și să-l canalizeze exclusiv pentru propria organizație sau persoană.

De fiecare dată am evidențiat cu majuscule rolul Frăției, de au ajuns unii oameni să mă întrebe dacă fac parte din această organizație. Am trecut și peste faptul că la unele ședințe ale Frăției, Dan Grăjdeanu le spunea membrilor săi că e bine să participe la acțiunile Calea Neamului, pentru că vine multă lume la ele și își pot recruta membri.

“Să-l lăsăm în pace deocamdată pe Tîrnoveanu, că mai avem nevoie de el”… îți sună cunoscută această expresie, “frate” Dan?

Am trecut peste toate, ne-am mai intersectat la diferite mitinguri odată cu începerea “pandemiei”, ne-am salutat, nu i-am purtat pică.
Acum domnul Grăjdeanu a ales să înscrie Frăția în AUR.
Nimic deosebit în asta, este dreptul lui. Dar de aici și până a-i condamna pe cei care nu fac la fel, este mare distanță. Ne acuză cu prilejul ultimului miting că foștii camarazi i-au întors spatele. Nu cumva tu ne-ai întors spatele, când de-a lungul înregistrărilor tale filmate ne faci , “așa-ziși naționaliști”, ne ții lumânarea dacă ne spovedim sau nu, când și unde fumăm (asta este de clasa a II-a, curtea școlii), ajungând până a ne face “muște care scormonesc în rahat”?

Culmea, ne judeci pe noi în live-uri, cu pieptul scos în față, dar nu ai nimic de spus despre Călin Georgescu care-l consideră pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos un… “iluminat”? Faci fraze “dibace” în care ai îndrăzneala să-l compari pe Georgescu, fie si indirect, cu Sfântul Apostol Pavel? Dai “lecții dibace” de teologie afirmând că noi am fi fost în stare să-l judecăm până și pe Iisus Hristos? Adică dacă ne permitem să avem o opinie negativă despre Călin Georgescu, asta înseamnă că l-am fi judecat și pe Sfântul Apostol Pavel și pe Hristos? Măi omule, tu realizezi până unde ai ajuns? Și culmea, tot tu ești supărat și nervos și cu pieptul umflat? Cum poți să faci astfel de comparații? Astfel de blasfemii?
Curios este faptul că între tine și Șoșoacă elementul comun este Călin Georgescu. Curios este faptul că deși senatoarea atacă frecvent AUR, tu, DE FAPT, o lauzi de fiecare dată, afirmând că are un duh de luptătoare, de voievozi! Care o fi Dane, duhul ce te animă în luptă?

Nu poți nega că nu știi cine este Georgescu, personal ți-am povestit despre el, împreună cu cel mai bun prieten al meu. Ți-am povestit lucrurile astea demult, pe vremea când nu eram un , “așa-zis naționalist”. Nu duce o întreagă organizație pe un drum greșit, ai milă de toți oamenii bravi din Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, de toți oamenii tăi care au palmele crăpate de muncă și nu întina un Ideal. Nu-i pune remorcă la mașina de lux a masoneriei, nu-i sminti, întoarce-te pe drumul cel vechi. Nu mai arunca cu pietre în foștii camarazi, avem păcate multe, nu ne-am fălit niciodată că suntem fără de păcat și tocmai de aceea îți voi răspunde la aceste atacuri de acum încolo. Dacă vrei să facem “jocul” ăsta, îl vom face.

Închei, spunând așa, respect pentru toți membrii Frăției Ortodoxe, frați și surori care au fost umăr lângă umăr cu mine pe toate câmpurile de luptă. Împreună am dat piept cu inamicul, împreună am biruit în atâtea și atâtea bătălii, împreună am luat pe obrazul nostru vorbele de ocară ale dușmanului și le-am întors împotriva lor înzecit prin demnitatea noastră. Nu v-am dezamăgit niciodată, am fost cinstit întotdeauna față de voi. Am considerat că în lupta pentru această țară, primează în primul rând ridicarea Demnității Naționale.

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.