Insolență rusească


Petre Țuțea:
“A încercat să-mi explice mie un diplomat rus precum că Moscova își trage rădăcinile
de la Roma. I-am spus că nu se poate, pentru că toți romanii ar fi înghețat de frig
la Moscova. Am fost întotdeauna foarte ostil rușilor, pentru că și ei ne-au fost nouă.
Îmi aduc aminte că, într-o societate de diplomați, mi s-a spus că rușii sunt un popor
mesianic. Le-am răspuns că nu: rușii sunt un popor numeros cu o obrăznicie mesianică
și care au preluat Bizanțul, considerându-se continuatorii strălucirii bizantine.”

Cu deplină ipocrizie, atât de specifică mujicului rus, grangurii de la Moscova încearcă răstălmăcirea faptelor pentru a rescrie istoria în conformitate cu dogma Kremlinului.
Flux 24.ro informează:

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a adoptat o lege ce interzice să fie aliniate, public, rolurile Uniunii Sovietice și al Germaniei fasciste din cel de-al Doilea Război Mondial, informează agenția TASS.
Proiectul de document a fost depus de șeful Comitetul pentru Cultură din Duma de Stat, Elena Iampolskaia, prim-vice-speakerul Dumei, Aleksandr Jukov, precum și de senatorul Aleksei Pușkov. Textul a fost elaborat la solicitarea președintelui Vladimir Putin, în urma ședinței Consiliului prezidențial pentru Cultură și Artă.
În nota explicativă la document se arată că, în ultimul timp, în mass-media, inclusiv în cele ruse, se publică în mod regulat și se difuzează în direct afirmații disprețuitoare, generalizante și neîntemeiate, unde acțiunile conducerii și armatei sovietice sunt puse pe picior de egalitate cu crimele nazismului și ale soldaților Wehrmacht-ului.
Considerăm absolut inadmisibil să amestecăm (sau) să punem semnul egalității între acțiunile apărătorilor Patriei, ale celor care și-au dat viața în lupta pentru libertatea și independența ei, acțiunile soldaților-eliberatori și acțiunile îndreptate spre distrugerea popoarelor ale soldaților-ocupanți, ale indivizilor recunoscuți drept vinovați de comiterea de infracțiuni, în conformitate cu verdictul Tribunalului Militar pentru judecarea și pedepsirea principalilor criminali de război ai țărilor europene ale Axei (Tribunalul de la Nurnberg), arată autorii inițiativei.
Sursa:  https://flux24.ro/duma-de-stat-rusa-a-adoptat-o-lege-ce-interzice-sa-fie-aliniate-public-rolurile-urss-si-al-germaniei-fasciste-din-cel-de-al-doilea-razboi-mondial/

Sigur că Moscova, care se crede a treia Roma, vrea rescrierea istoriei despre crimele sale în cel de-al doilea război mondial. Nu-i place asocierea Rusiei sovietice cu Germania “fascistă”, (care de fapt era nazistă), asociere de netăgăduit. Dovada, Brest-Litovsk, 1939.

Victory Arches 22_09_1939_Brzesc

Că s-au încăierat ulterior, e o altă poveste ce ține de neîncrederea reciprocă. Legat de “fascismul” Germaniei, e o simplă etichetă peiorativă, propagandistică. Chiar crede cineva că bolșevicii mancurtizați citiseră la kolhozul sovietic ceva despre ideologia fascistă, sau analizaseră discursurile lui Mussolini?
Disidentul și scriitorul Paul Goma, bun cunoscător a metehnelor rusești, lămurește chestiunea (Săptămâna Roșie):

“Fașist” este forma (sic) rusificată a italianului fascismo, de la fascia: mănunchi de nuiele cu secure, însemn al lictorilor romani și devenit emblema PNF al lui Mussolini. Fascist a fost falsificat în franceză de propagandiștii kominformiști, printre autori: inevitabilul Ilia Ehrenburg și lipit … franchiștilor in 1936. Intrat în rusă ca neologism, a devenit în limba-sovietică un calificativ generic, injurios și comod: nu cerea eforturi intelectuale mai susținute decât un râgâit, decât un scuipat. Întors în Occident, sub forma unui monstru de limbă și de logică; rămas în URSS și în țările ocupate de ruși, unde a devenit, nu doar o etichetă facilă – din lene – ci și acuzație gravă”.

În mintea țaristo-sovieto-eurasianistă a celor de la Kremlin, nu se poate alinia public rolul Rusiei cu cel al Germaniei. Să înțelegem că parada sovieto-nazistă de la Brest-Litovsk a fost un eveniment privat fără relevanță publică?
Generalii Mauritz von Wiktorin, Heinz Guderian și Semyon Moiseevich Krivoshein participau la o pașnică petrecere câmpenească?

Wiktorin; Guderian; Krivoshein

Cum rămâne cu pactul Ribbentrop – Molotov? Până când Rusia aplică metoda “ ba pe-a mă-tii”, aruncând vina proprie în spinarea altora prezentând cotropirea, raptul teritorial, jaful instituționalizat, deportările și genocidul drept acte “eliberatorii”?

__________________________________________

Sursa foto:  https://historice.ro/pactul-ribbentrop-molotov-si-parada-comuna-sovieto-nazista-din-brest-litovsk/

Acest articol a fost publicat în Rusia și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Insolență rusească

  1. Septimiu zice:

    Obraznicia rusilor e la fel de mare ca si a ungurilor.

  2. mihailandrei zice:

    Marlanie de stepa transformata in politica de stat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.