Dl. Mihai Tîrnoveanu la CNCD


Am un crez ce izvorăște din țară și din strămoși. Nu voi renunța nicicând la el!

Într-o țară năpădită de străini, sunt judecat…

Marți, 20 aprilie, ora 12,30 sunt citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării să dau socoteală pentru organizarea Zilei Naționale la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și afișarea portretelor cu Sfinții Închisorilor de la Târgu-Ocna.
Nu mă voi justifica în niciun fel în fața CNCD și a fundației maghiare care m-a reclamat, ci voi reafirma lupta mea pentru identitatea națională, pentru libertatea de a fi român.
Nu voi da înapoi, în ciuda ștergerii a 3 conturi de Fb, a celor 5 dosare de la CNCD, unele aflându-se pe rolul justiției; nu voi da înapoi, în ciuda tuturor opreliștilor puse în calea afirmării crezului meu.
Am nădejde în Dumnezeu și am încredere în acest minunat popor român.
Avem în piepturile noastre ca moștenire națională, o întreagă luptă, îi avem în inimi pe Sfinții, Martirii si Luptătorii acestui pământ. Si-i vom cinsti așa cum se cuvine, mai ales acolo unde memoria acestora se vrea a fi ștearsă.
De aceea am mers împreună cu sute de frați si de surori de sânge și credință la Valea Uzului de 1 Decembrie anul trecut. Pentru că acolo, Crucile Eroilor Armatei Române din Primul Război Mondial, ridicate de Primăria Orașului Dărmănești, se vor a fi dărâmate. Acolo, se vrea ca sângele jertfei pentru România, să fie acoperit de uitare și de intoleranța unor lideri politici maghiari.
Eroii de pe Valea Uzului căzuți în cruntele bătălii ce au ținut Trecătorile Carpaților pentru înfăptuirea Marii Uniri sunt în comunitatea ancestrală a Neamului, sunt împreună în Cerul Strămoșilor, laolaltă cu Horea, Cloșca, Crișan și Avram Iancu și împreună deopotrivă cu Sfinții Închisorilor comuniste, căci împreună în Istorie au mărturisit pe Hristos și Neamul Românesc.
Dar cine să înțeleagă asta? Doar noi putem avea înțelegerea firelor de sânge și credință care leagă mormintele de Cer, Firele Scării și ale Coloanei Infinitului Național.
Avem un CER, Cerul Eroilor Români. Spre el privim pentru a vedea zorii României de mâine. Și nici o piedică și nici o piatră aruncată asupra noastră nu ne va opri să creștem acei Zori în noi, în inimile si sufletele noastre.

Lupta pentru Libertatea de a fi Români continuă!

Sursa: https://mihaitirnoveanu.ro/2021/04/20/am-un-crez-ce-izvoraste-din-tara-si-din-stramosi-nu-voi-renunta-nicicand-la-el/

Primele declarații ale lui Mihai Tîrnoveanu după audierea de la CNCD:
“Am vrut să arătăm că jertfa tuturor înaintașilor noștri este cinstită așa cum se cuvine, în cea mai firească zi din an, Ziua Națională a României”!

Video disponibil aici

La ieșirea din sediul CNCD, unde a fost audiat pentru organizarea Zilei Naționale la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, Mihai Tîrnoveanu a ținut o scurtă lecție de istorie:

Am fost citat la CNDC în urma reclamației unei fundații maghiare din Harghita care
m-a acuzat de discriminare, incitare la ură, propagandă naționalist-șovină pentru că am organizat și sărbătorit ziua națională în cimitirul internațional al eroilor, în Valea Uzului și pentru faptul că am avut cu noi portretul sfântului închisorilor comuniste, Valeriu Gafencu.

La Valea Uzului și-au dat viața sute de militari ai Armatei Române în Primul Război Mondial pentru înfăptuirea Marii Uniri.

Primăria Dărmănești a reinstaurat caracterul internațional al cimitirului eroilor de la Valea Uzului, amplasând 52 de cruci și un monument în memoria ostașilor români care au căzut acolo în 1916.

Cimitirul a fost înființat în 1927 de societatea “Cultul Eroilor”, ca cimitir internațional, acolo fiind înhumați militarii de diverse naționalități, inclusiv militari români.

În 1994, în stilul caracteristic, UDMR-ul a maghiarizat complet acel cimitir, în sensul că, a dărâmat toate crucile ridicate în memoria ostașilor români și a amplasat ilegal 600 de cruci cu însemne ale statului ungar.

Cele 52 de cruci ridicate în memoria ostașilor români se vor a fi dărâmate, cu atât mai mult, prezența noastră în Valea Uzului este necesară, să apărăm acele cruci, să apărăm acel monument , să apărăm memoria ostașilor armatei române care și-au dat viața pentru România Mare. Sunt acuzat de ce am avut portretul lui Valeriu Gafencu!

Am vrut să arătăm, din punct de vedere simbolic că, jertfa tuturor înaintașilor noștri este cinstită așa cum se cuvine, în cea mai firească zi din an, ziua națională a României, a declarat Tîrnoveanu.

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Primele-declaratii-ale-lui-Mihai-Tirnoveanu-dupa-audierea-de-la-CNCD-Am-vrut-sa-aratam-ca-jertfa-tuturor-inaintasilor-nostri-este-cinstita-asa-cum-se-cuvine-in-cea-mai-fireasca-zi-din-an-Ziua-Nationala-a-Romaniei-166435

________________________________________

Ungaria revizionistă – Samu Fényes
Rusia și Ungaria … două vipere
Rusia și Ungaria … două vipere II
Ifose maghiare
Iuliu Maniu vs Ștefan Tisza
România și revizionismul maghiar – Aurel Gociman (1934)
Bolșevismul unguresc din căldarea lui Macbeth
Strălucirea transilvană a sufletului românesc
Promovare hotel
TRATATUL DE LA TRIANON – un act reparatoriu
CONTRA PROPAGANDEI MAGHIARE
Tropote de ponei în pustă
Şi azi ca ieri …
Macaristanul se întoarce la origini
Patronul Hell Energy e cel care l-a mutilat pe viață pe Mihăilă Cofar, linșat în 1990 la Tg. Mureș

 

 

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dl. Mihai Tîrnoveanu la CNCD

  1. Bendis zice:

    Ungurii si rusii vor o Romanie fara romani!..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.