Alungat din spital!


Articolul de mai jos poate sa fie un exemplu despre cum se maximizează “pagubele colaterale” în acest veac. Se pare că sub pretextul covidului, pacienții, în special cei fără situație materială solidă, cu afecțiuni cronice sunt lipsiți de asistența medicală adecvată.
Asta e “noua normalitate”. Credeați că după infamia de la Spitalul Județean Sibiu și spitalul Foișor din București lucrurile se vor îndrepta? Nici vorbă. Spectacolul răului cu damf eugenic e abia la început.

Dumnezeu să ajute România
Dumnezeu să ajute neamul românesc
______________________________________________________

Deși este în comă, un copil din Sălaj nu poate fi tratat din cauza COVID-19

Un copil aflat de peste zeci luni în comă indusă nu are loc să fie tratat în spitalele din România pe motiv că în acestea au întâietate pacienții cu COVID-19. Din această cauză, copilul a fost trimis acasă în luna martie 2021, unde mama acestuia îi administrează, după cum știe și poate, injecții și diverse tratamente.

Antonio Cristian Bodea este un copil din satul Cristolț care săptămâna aceasta împlinește 16 ani. Antonio a început să se simtă rău anul trecut în luna iunie. De atunci a fost plimbat la patru spitale – Jibou, Zalău și două clinici în Cluj-Napoca unde a primit patru diagnostice diferite.

Din cauza lipsei de interes a medicilor din spitale, Antonio a ajuns în comă la un centru de tratament paleativ din Sibiu, de unde a fost trimis acasă în luna martie a acestui an. Decizia de a-l trimite acasă, după cum ne povestește mama, a aparținut celor de la Casa de Asigurări de Sănătate, care i-au comunicat că “sistemul sanitar din România se concentrează la ora actuală pe cazurile de coronavirus, iar copilul poate fi îngrijit și de acasă, în sânul familiei”.

Facem precizarea că familia este una săracă, fără pregătire medicală, iar casa acestora, în care se află băiatul în prezent, este situată pe o uliță la circa 7 km de drumul principal, unde accesul este foarte greu.

Cu toate că e între viață și moarte, tânărul se luptă să trăiască. Nici o autoritate, însă, nu știe unde să îndrume familia pentru ca tânărului să i se facă analize și să urmeze un tratament de specialitate. Ultimul set de analize ale lui Antonio datează din luna iulie a anului trecut, înainte ca acestuia să i se inducă coma!

Familia tânărului nu are posibilități materiale pentru a merge la un spital privat, însă nici nu știe la ce uși să bată și cine i-ar primi.

De când i l-au dat pe Antonio în comă în sânul familiei, în afară de doctorul de familie din comună nici o autoritate publică sau de sănătate nu i-a contactat pentru a afla în ce stadiu mai e tânărul. Așa se face că acum, de aproape o lună, copilul în comă este tratat de familie, cu injecții administrate de mamă și cu o medicamentație prescrisă după analizele din luna iulie a anului trecut!

De remarcat e faptul că pe toată durata periplului prin spitalele românești, Antonio a fost neglijat de personalul medical din cauza procedurilor de coronavirus, care i-au agravat situația. De exemplu, când a ajuns la spitalul din Jibou, Antonio a fost ținut patru ore în frig, afară, într-un cort, pentru a aștepta să fie consultat, așa cum mărturisește mama acestuia.

Vom continua prezentarea evoluției acestui caz, care e o dovadă concretă a faptului că, în timp ce toată lumea e concentrată pe pretinsa luptă cu pandemia covid, alți oameni bolnavi care au nevoie de tratament medical nu-l pot primi, fiind expulzați din spitalele românești și trimiși acasă, chiar dacă sunt în comă.

Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor lui Antonio pentru ca familia să ajungă în cadrul unui spital privat din România unde să fie din nou investigat și tratat o pot face donând in contul de mai jos:
Cont BRD: RO81BRDE320SV22071193200
Titular: Victor Bodea , tatăl copilului

Sursa: https://salajulliber.ro/alungat-din-spital-desi-este-in-coma-un-copil-din-salaj-nu-poate-fi-tratat-din-cauza-covid-19/

Acest articol a fost publicat în Romania și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alungat din spital!

  1. Magus zice:

    Din Salaj ? Necazurile i-au venit pe filiera maghiara. Ungurii incearca sa „curete” judetele de langa granita de romani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.