“Dezinformatsia” rusească


În secolul XVI la mănăstirea Elizarov din Pskov trăia călugărul Filotei. Într-o zi, călugărul a plonjat în butoiul cu vodka. Colegii s-au repezit să-l scoată, însă Filotei a răcnit că rămâne în butoi, ca Diogene anticul, până se limpezește revelația primită în timpul scufundării. După o vreme, Filotei iese din butoi cu revelația lămurită. Grabnic scrie o notă informativă către Marele Cneaz al Moscovei, Vasile al III-lea. Îl informează că i s-a arătat că “a treia Roma” – capitala lumii, e Moscova!
De la Vasile nr.3, fiecare mujic șef se agită sa împlinească revelația lui Filotei.
Ajungem în zilele noastre, în vremea țarului Putin, despre care o grămadă de tăntălăi din răsăritul și apusul Europei, ba chiar și din America, îl consideră “omul destinului”, protectorul, luminatul conducător gata să apere tradiționalismul, identitatea religioasă, culturală și etnică a lumii civilizate împotriva agresiunii răului reprezentat de atlantiști și aliații lor.
În esență, moskalii comercializează ideea slavofilo-panslavistă precum că Moscova, “a treia Roma”, Eurasia – civilizația pământului/continentului, în timp ce forțele răului – atlantiștii, reprezintă Cartagina – civilizația apei/oceanului, pe care “a treia Roma” trebuie să o înfrângă pentru ca binele planetar să triumfe.
De la domnul Gelyevich Dugin, ideolog, aflăm:

Frontul unit invizibil al Continentului, Frontul Tărâmului, Frontul Răsăritului Absolut, a cărui provincie vestică este Europa, Europa “noastră”, Europa tradiţiei, Pământ, Spirit. “Ai noştri” este atât catolic şi ortodox, cât şi islamic, atât hindus şi taoist, cât şi lamaist, atât păgân şi agnostic, cât și mistic. Dar numai cei care sunt devotați Continentului Răsăritului, misteriosului și necunoscutului său Destin ( … )
Ai noştri” sunt soldaţii “Eurasiei paralele”, eroii Estului Absolut, toţi servind în logica ocultă a “spiralei profetice” principiul Unicului, Unica Idee, Scopul, Principiul Ascuns. Îndată ce conservator-revoluţionarul german, naţionalist, rusofil şi eurasian Arthur Moeller van den Bruck a spus repetând ce a spus Khomyakov (“Biserica este Unică”): „Există un singur Reich (un singur Imperiu), la fel cum există doar o singură Biserică”. Este Reich-ul “nostru”, este Biserica “noastră”, este Imperiul “nostru”. ( … )
În timp ce noi ne regăsim în Eurasia, în timp ce vorbim în numele ei, în timp ce rămânem legați de substanța ei misterioasă, mistică, Eurasia ne aparține, este dintre ”ai noștri”. În ciuda tuturor persecuțiilor din partea atlantiștilor, în ciuda eficienței strategiei lor distructive, în ciuda “somnului” greu și adânc al unor întregi arii și al popoarelor care locuiesc acolo, în ciuda dominației agenților Ordinului Atlantic în politicile continentale, în cultura continentală, în economia continentală – în ciuda tuturor acestea, procesul de “decolonizare” este implacabil. ( … ) Ordinul Eurasia este duelul crud și deschis cu puternicul și vicleanul Oponent, cu Ordinul lui Seth, Măgarul Roșu, Ordinul “Morții Dansând”. Trebuie să aruncăm servitorii Oceanului înapoi în Ocean, să îmbarcăm agenții “Insulei” cu destinația înapoi către “Insula” lor. Trebuie să îi extragem din carnația Continentului pe toți aceia care i-au trădat pe “ai noștri”, care au trădat idealurile noastre, interesele noastre. ( … )
Putem fi indulgenți doar atunci când Continentul nostru va fi liber, când ultimul atlantist va fi aruncat în Apele Sărate, în elementele aparținând simbolic zeului egiptean cu chip de crocodil.
Judecând după semne precise, “Vremurile sunt aproape”. Endkampf, Ultima Bătălie se va dezlănțui în curând.
Sunteți pregătiți, seniori ai “Ordinului Polar”? Sunteți pregătiți, soldați ai Eurasiei? Sunteți pregătiți, înțelepți strategi ai GRU? Sunteți pregătite, mari popoare ale Eurasiei, care v-ați prins în rămășag prin faptul însuși al nașterii voastre?
Deja au bătut clopotele decisive ale Ceasului Eurasiei …
Sursa: http://rossia3.ru/romina/razboi_cont

[ Pentru cei interesați: Rasa slavă über alles: eugenism deghizat în Rusia; Ortodoxie vs slavofilie şi panslavism; Răspuns la articolul “Geopolitica românească și Rusia”; Eurasia … numele tău e maskirovka!; Contra amăgirilor de la Kremlin (1) ]

Să vedem ce liberă expresie e în paradisul celei de “a treia Roma” manageriat de nazbols slavofilo-panslaviști cu licență de la FSB/GRU/SVR deghizați în cuvioși ortodocși gata să salveze națiunile europene exact cum i-au salvat pe armeni:

Rusia a apărut ca un exemplu de abordare alternativă inovatoare și experimentală a manipulării și controlului informațiilor. Diferă semnificativ de cel mai des discutat sistem chinezesc “Great Firewall” și alte abordări, cu accent pe cenzura tehnică sistemică. Modelul rusesc se bazează pe suprapunerea de mecanisme mai puțin deschise, și plauzibil negabile, legaliste și adesea non-tehnice pentru a manipula fluxurile de informații online, narațiunile și încadrările, pentru a influența și modela opinia publică fără a recurge la cenzura universală. Guvernul folosește supravegherea și panoplia de legi vagi, urmărirea penală sau cenzura cu titlu de exemplu, folosește actori proxy, face presiuni extra-legale greu de urmărit, atacuri cibernetice și scurgeri de informații, pune accent puternic pe producția și manipularea de conținut pentru a influența narațiunile pentru a modela opinia publică. Cele învățate și experimentate în acest tip de manipulare a informațiilor interne au aplicabilitate directă în operațiuni ce țin de competiția politică și militară internațională. Viitorul acestui model va depinde de inovația continuă, nu în ultimul rând de valorificarea progreselor în tehnologia A.I (n.n: inteligența artificială) și analiza fluxurilor mari de date. ( … )
În 1995, Rusia a adoptat “Legea pentru investigații operaționale”, oferind FSB (n.n:ex KGB) autoritatea “să monitorizeze toate comunicațiile private” ale cetățenilor, inclusiv comunicațiile electronice, și și prima infrastructură construită a fost “Sistemul pentru activități de investigație operativă” (SORM) – extins în 1998 (SORM-2) pentru a permite monitorizarea traficului pe internet. ( … )
La 9 septembrie 2000, în urma mediatizării deosebit de negativă a tragediei submarinului Kursk, Vladimir Putin (pe atunci în primul său an de mandat) a semnat noua “Doctrină de Securitate a Informațiilor din Federația Rusă” elaborata de al său Consiliul de Securitate. În document se declară sprijin formal pentru libertatea de exprimare și media, dar a indicat, de asemenea, presupuse amenințări la adresa securității naționale legate de fluxul de informații. ( … ) Din 2012, Rusia are o listă neagră de site-uri web cenzurate legal. Folosește aceasta lista cu o anume reținere oferind justificări legale pentru fiecare categorie de conținut restricționat, cu titlu de exemplu mai degrabă (n.n; pt a intimida). Pentru clarificare, presiunile asupra producătorilor și gazdelor (n.n:servere) de conținut online controversat au crescut semnificativ în Rusia în perioada de după 2012.
“Legea bloggerilor” din 2014 – Adoptată ca parte a unui pachet de legi “antiteroriste”, impunea ca toți bloggerii cu o audiență zilnică de peste 3000 să se înregistreze pe o listă națională și să respecte reglementările pentru mass-media pentru pentru veridicitatea postărilor lor.
“Legea anti-criptare” din 2016 prevede ca toți prestatorii de servicii criptate sa furnizeze FSB cheile de criptare sau alte mijloace de decodare a datelor transmise. Regulamentul administrativ adoptat în același timp a interzis în continuare utilizarea serviciilor de criptare necertificate. Media online și platformele de socializare se confruntă cu potențiale amenințari de preluare ostila și cu presiuni de a schimba editorii, directorii executivi sau alt personal cheie, dacă nu cedează presiunilor de restricționare a conținutului.
Pavel Durov, fondatorul celei mai populare rețele de socializare din Rusia, VKontakte, a părăsit țara în Aprilie 2014, după ce a fost demis din funcția de CEO și obligat să-și vândă acțiunile în companie, lăsând să fie deținută majoritar de oligarhi apropiați Kremlinului. Sistemul rus de supraveghere în masă, SORM, se bazează pe un cadru legal care permite “interceptarea legală” a comunicațiilor de către o serie de organe de securitate succesoare KGB. De asemenea, implică sisteme și infrastructură tehnologică specifică utilizată pentru implementarea stocării și accesului la date. Atât reglementarea SORM, cât și tehnologia au primit îmbunătățiri recente. În timp ce sistemele SORM-2 anterioare funcționau la nivelul ISP, un decret din august 2014 impune ca toate platformele de socializare care operează în Rusia să instaleze echipamente de monitorizare SORM. Noul sistem SORM-3, anunțat din 2014, urma să permită stocarea tuturor comunicațiilor și urmărirea fluxurilor de date de către utilizatori specifici și adrese IP.
Pârghia organizațiilor de tineret (cum ar fi Nashi), a rețelelor botnet, a hackerilor independenți, a contractorilor de producție video, și a bloggerilor pro-regim în acțiuni coordonate oferă un grad suplimentar de negare a implicării guvernului. Bots, trolii, scurgerile de conținut compromițător sau manipulat, atacuri DDoS ce provoacă “eșecuri tehnice” temporare și alte tehnici sunt combinate cu urmăriri penale sau blocaje de site-uri și supravegherea digitală în masă, se crează un mediu online general care pare încă nerestricționat, cu capacitatea de a produce și accesa inclusiv conținut critic pentru guvern – dar în care guvernul exercită un control semnificativ mai mare asupra dezvoltării generale a conținutului și narațiuni.
Dovezile sugerează astăzi că Rusia utilizează operațiuni de informare în străinătate, atât în teatre regionale și internaționale, la niveluri care vizează indivizi, grupuri sau populații întregi. Obiectivele includ eforturi de influențare a alegerilor, subminarea sprijinului pentru partidele politice și candidați, sprijinirea extremismului și polarizării și subminarea legitimității instituțiilor care nu sunt aliniate la politica externă rusă.
Tehnicile implică uneori atât componente tehnice (hacking, malware), cât și componente informaționale (conținut), inclusiv acțiuni precum scurgeri de material compromițător, atacuri DDoS și deteriorări ale site-ului web.
Ei profită adesea de negarea plauzibilă (sau chiar neplauzibilă) și pot apărea în timpul păcii, în zonele gri de conflict sau în timpul războiului, în combinație cu operațiuni speciale, acțiuni militare directe sau interacțiuni diplomatice. În plus față de eforturile conduse de organele de stat, Rusia stimuleză uneori și hacktivistii, organizațiile de tineret, rețelele criminale și fermele de troli plătiți (de ex. Internet Research Agency din Sankt Petersburg) ca proxy pentru desfășurarea operațiunilor, cu scopul de a acoperi legăturile guvernamentale.
Ca elemente ale competiției geopolitice internaționale, aceste tehnici se bazează pe o lungă tradiție în cadrul strategiei militare rusești și sovietice. “Măsurile active” sovietice și conceptele de “maskirovka” și “control reflexiv” în teoria militară rusă implică fiecare utilizarea informațiilor și a înșelăciunii, ambiguitate și iluzie, precum și activități negabile și indirecte, în scopul manipulării psihologice și al influenței asimetrice.
Deosebită importanță pentru viitorul modelelor digitale autoritare și a competiției globale a puterii informaționale vor avea rolurile interdependente ale AI și ale Big Data.
Rusia folosește mijloace informaționale pentru a răspândi interesul pentru modelul său de control al internetului și al conținutului în cercurile politice globale în mai multe moduri. Rusia a demonstrat cu succes fragilitatea pieței globale a informațiilor prin operațiuni de dezinformare în lume occidentală. Efectele acestor operațiuni nu se limitează la obiectivele directe ale operațiunilor, cum ar fi subminarea încrederii în alegeri. Într-adevăr, amestecul din 2016 în alegerile din SUA și votul Brexit au sporit interesul factorilor de decizie politici occidentali pentru un rol sporit al guvernelor în controlul informațiilor. Ca atare, Rusia își legitimează treptat propria abordare a controlului informațiilor și crește interesul global pentru un control suveran mai mare asupra internetului și a spațiului informațional.

Sursa:
https://nsiteam.com/social/wp-content/uploads/2018/12/AI-China-Russia-Global-WP_FINAL.pdf

În continuare, să vedem cum luptă Rusia cu dușmanul de clasă, cu veroșii atlantiști globaliști din congregația Martorii lui Covid.
În 2020 tov premier Mikhail Mishustin a mers Cyber Polygon … mai avea puțin și oferea la toată lumea cu mărinimie sovietică dispozitive SORM.

Cyber Polygon e o inițiativă de securitate cibernetică de mare anvergură și e susținută de Forumul Economic Mondial (implicit Klaus Schwab), și Sberbank prin susidiara BI.ZONE. Sberbank e controlata de statul rus, are ca CEO pe Herman Gref

Sub pretextul securității cibernetice, dar și a plandemiei, Rusia contribuie puternic la implementarea sistemului de monopol economic global bazat excesiv pe digitalizare, practic comunism high tech. Rusia e parte importantă a Marii Resetări, dar prin operațiuni de influență, prostește destulă lume să creadă că Putin și mujicii lui altă treabă nu au decât să salveze creștinismul și orice altceva consideră ei că trebuie salvat.
Adică vopsesc comunismul în culorile ideologiei eurasianiste și pun umărul la instaurarea dictaturii covidiene în timp ce fanii lor de peste hotare au impresia că “Moscova e ultimul bastion al libertății”, locul de unde pleacă Zakharova și Moș Geriă cu carnet roșu să le aducă în dar doza regulamentară de Sputnik V.

Acest articol a fost publicat în Eurasia, Rusia și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.