Planeta “laolai”


Liderii financiari ai lumii vor să impună sistemul infam al Chinei pentru a determina creditul (n.n social) folosindu-se de istoricul navigării pe internet.

Testele sunt deja în desfășurare în Marea Britanie cu privire la un sistem de credit social pe care China îl folosește pentru a controla viețile cetățenilor.


ANALIZĂ

12 Martie 2021 (LifeSiteNews) – Într-o postare pe blogul site-ului Fondului Monetar Internațional (FMI) se propune un sistem de punctaj pentru credit social, similar cu cel deja utilizat în China comunistă, ce ar determina eligibilitatea creditului oamenilor pe baza istoricului navigarii pe internet, ducând la îngrijorarea că un astfel de sistem ar putea fi folosit împotriva oricui se opune voinței liderilor financiari și globaliști.

Conceptele pe care FMI le propune sunt deja promovate și aplicate în special în China, dar și în Marea Britanie, unde se desfășoară studii ce implică supravegherea pe scară largă a internetului și înregistrarea datelor.

Postarea în cauză numită “Ce este cu adevărat nou în Fintech” (n.n: fintech – “tehnologie financiară”, de ex. Revolut) a apărut pe site-ul FMI în Decembrie 2020 și a fost elaborată de patru persoane: Arnoud Boot, profesor de finanțe la Universitatea din Amsterdam; Peter Hoffmann și Luc Laeven, ambii economiști la Banca Centrală Europeană; și Lev Ratnovski, economist la FMI, dar în prezent la Banca Centrală Europeană.

Aceștia au abordat problema modului în care noile inovații ar schimba chipul finanțelor, precum și “provocările” ce le-ar aduce aceste dezvoltări/evoluții, în special în ceea ce privește provocarea în creștere a serviciilor bancare tradiționale, cauzată de ascensiunea Big Tech.

Ca răspuns la această problemă, s-a propus un sistem de credit social născut din activitățile online. Au fost indicate/subliniate “informații” descrise de autori ca fiind “noi instrumente pentru colectarea și analiza datelor despre clienți, de exemplu pentru determinarea solvabilității/bonității”.

Punctajul creditului, viitorul finanțelor

Într-o secțiune numită “Noi tipuri de informații”, autorii au dezvăluit întâmplător modul în care activitățile online ar putea, se pare că deja sunt utilizate pentru a determina un punctaj de credit social. “Cea mai novatoare/transformativă inovație informațională e creșterea utilizării noilor tipuri de date ce provin din amprenta digitală a diferitelor activități online ale clienților – în special pentru analiza solvabilității/bonității”.

În continuare. “Punctajul/scorul creditului ce folosește așa-numitele informații dificile (venituri, perioada de angajare, active și datorii) nu e o noutate”. Însă autorii au remarcat două probleme: în primul rând, datele exacte erau greu de găsit, apoi că unele persoane ar putea să nu aibă suficiente “date dificile disponibile”.

Pentru a face față acestor probleme, blogul FMI propune “exploatarea diverselor date non-financiare”. Aceasta ar include “tipul de browser și hardware utilizat pentru a accesa internetul, istoricul căutărilor și cumpărăturilor online”. O astfel de urmărire digitală ar putea oferi rezultate mai sigure pentru determinarea creditului, se argumentează în articol.

În lucrarea scrisă de cei patru cercetători, se declară că “asocierea punctajelor de credit cu amprenta digitală îmbunătățește previziunile privind neplata împrumutului”. Proiectul lor s-a bazat pe “punctajul de credit și securitizare” (n.n: securitizare – operațiune financiară) au susținut autorii, adăugând că “noua cheie a dezvoltării e abundența datelor non-financiare, inclusiv din amprentele digitale ce pot fi utilizate în furnizarea de servicii financiare”.

În replică, Gizmodo a scris că autorii săi “cred că această abordare ar avea ca rezultat împrumuturi mai mari pentru debitorii refuzați de instituțiile financiare tradiționale”.

În timp ce lucrarea aceasta și postarea ulterioară de pe blog sunt relativ sumare, mesajul promovat sub steagul FMI nu e lipsit de consecințe. Prin utilizarea “amprentei digitale”, adică istoricul online unui individ ca mijloc de “analiză a solvabilității”, FMI propune, în esență, o schemă gata să fie manipulată după capriciul oricui are controlul. Postarea argumenta că istoricul navigării pe internet ar putea fi utilizat pentru a îmbunătăți evaluarea corectă a “valorii” creditului, dar a rămas nespecificat ce se întâmpla cu oricine care nu a fost considerat suficient de demn pentru a se califica.

Origini totalitare

Planul FMI pare a fi extras direct din politicile Partidului Comunist Chinez. În ultimii ani, China a dezvoltat și a implementat un sistem de credit social prin care cetățenilor li se acordă anumite permisiuni (sau nu) în societate, în funcție de punctajul creditului social. Toate elementele vieții sunt extrase din clasificarea punctajului, fie că sunt înregistrări oficiale sau guvernamentale, din documentații despre comportamentul ilegal sau chiar rapoarte depuse de vecini.

Steven Mosher, fondatorul Population Research Institute și editorialist LifeSiteNews, descria sistemul în 2019. Mosher a descris imaginea de ansamblu în care aspectele normale și esențiale ale vieții de zi cu zi depindeau de punctajul din sistem: „Un punctaj redus al creditului social vă exclude din locuri de muncă bine plătite, vă face imposibil să obțineți o casă sau un împrumut pentru mașină sau chiar să rezervați o cameră de hotel. Guvernul vă va încetini conexiunea la internet, va interzice copiilor tăi să frecventeze școli private, și chiar să-ți posteze profilul pe o listă neagră publică pentru ca toți să o vadă.

Mosher descria “laolai” ca fiind un fenomen de neimaginat în țările occidentale. Laolai sunt oameni căzuți în dizgrație, ajunși în partea de jos a sistemului de caste, ba chiar sunt tema unui ringtone al telefonului mobil care-i indica în mod clar ca laolai când se află în public. Realmente, aplicația WeChat găzduiește o hartă produsă de guvern care localizează fiecare laolai din proximitate.

Cetățenii chinezi pot câștiga puncte raportând pe oricine observă că ar încălca legea sau încurajează cultura neîncrederii și temerii (n.n: evident, față de guvern). Mosher a menționat că unele persoane au fost arestate ca urmare a unui punctaj scăzut al creditului social, “nu pentru că au comis o infracțiune, ci pentru că e posibil să o facă”.

Ce greutate are propunerea FMI?

Studiile publicate de FMI ar putea părea mai puțin insidioase decât sistemul Chinei.
În orice caz, importul propunerii nu trebuie ignorat, tocmai din cauza celui care o face.
FMI are 190 de țări membre și scopul său este de a asigura “stabilitatea sistemului monetar internațional”, precum și “problemele macroeconomice și cele ale sectorului financiar” legate de stabilitatea globală.

Organizația parteneră, Banca Mondială, e compusă în mod similar din 189 de țări membre. Împreună, cele două grupuri supraveghează și structurează zone extinse ale economiei globale.

În plus, doi dintre autorii postării, Laeven și Ratnovski, sunt listati ca “Agenda Contributors” pe site-ul Forumului Economic Mondial (WEF). WEF fondat de globalistul Klaus Schwab, ce are ca “agendă” Great Reset/“Mare Resetare” a capitalismului, a finanțelor și afacerilor globale care urmează să realizeze în lumina Covid.

Marea Resetare, inițiativa lui Schwab, anti-libertate și anti-creștină, solicită “noi fundații pentru sistemele noastre economice și sociale”, precum și “un nou contract social care onorează demnitatea fiecărei ființe umane”. O viziune asupra viitorului de după Marea Resetare reiese din mult mediatizatul articol în care promovează o lume în care proprietatea privată e inexistentă și toate produsele au devenit servicii oferite prin voia guvernului.

Ce s-ar putea clasifica drept demn de credit?

Ceea ce blogul FMI a lăsat în mod particular nespus a fost ceea ce ar putea servi drept bază în determinarea posibilității de “solvabilitate/bonitate” a cuiva. Cu toate acestea, o examinare a obiectivelor FMI aduce lumină asupra acestei probleme. Printre prioritățile sale cheie se numără “schimbările climatice” și Sustainable Development Goals (SDG) /Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU pro avort ..

Același lucru e valabil și pentru Banca Mondială și Forumului Economic Mondial/WEF, ambele promovând puternic agende care sunt susținute de angajamentul pentru creștere financiară durabilă și politici ecologice radicale.

LifeSiteNews a dezvăluit anterior modul în care angajamentul față de agenda ecologică și SDG sunt o parte esențială a Marii Resetări și ar putea stabili dacă cineva are sau nu acces la finanțare în viitor. Schwab însuși a propus un exemplu al modului în care o centrală electrică pe cărbune ar putea fi paralizată de investitorii care își îngheață capitalul, drept retorsiune pentru nerespectarea politicilor ecologice.

În ultimii ani, a fost înființată Network of Central Banks and Supervisors for Greening the Financial System (NGFS)/Rețeaua Băncilor Centrale și a Supraveghetorilor pentru Ecologizarea Sistemului Financiar cu scopul declarat de a schimba fundamental finanțele globale în conformitate cu politicile ecologice. La fel ca FMI și Banca Mondială, scopul financiar al NGFS e vast – membrii săi supraveghează “toate băncile globale importante sistemic și două treimi din asigurătorii globali importanți sistemic”. FMI și Banca Mondială sunt observatori oficiali în NGFS. (n.n: BNR a aderat la NGFS )

Aderența la vaccin drept criteriu pentru solvabilitate?

Un alt aspect important trebuie luat în considerare în relație cu cu ceea ce ar putea califica o persoană în ceea ce privește “solvabilitatea”, anume, aderarea la agenda globală de vaccinare Covid.

FMI și-a exprimat foarte clar angajamentul propriu la lansarea vaccinului. Așa a făcut și Banca Mondială. Schwab stabilea recent că “nimeni nu va fi în siguranță” până când “toată lumea” nu va fi vaccinată împotriva virusului. La rândul său, miliardarului și promotorul vaccinului, Bill Gates, rostea o declarație similară în Aprilie 2020, la doar câteva săptămâni de “pandemie”.

Concis, principalele organisme financiare globale, împreună cu orchestratorii cheie ai agendei globaliste, Schwab și Gates, fac presiuni pentru vaccinarea Covid pe scară largă, și chiar obligativitatea vaccinării drept condiție prealabilă pentru acces la orice era considerat până de curând viață normală.

Cu o astfel de promovare executivă a programului de vaccinare, o corelație între vaccinare și “solvabilitate” e foarte ușor de prevăzut, mai ales atunci când Israelul aplică deja un “apartheid medical”, interzicând cetățenilor viața de zi cu zi dacă nu au fost vaccinați.

Numele și informațiile personale ale celor care au refuzat vaccinul sunt, de asemenea, colectate pentru a fi predate oficialilor din țară, care vor lua măsuri pentru “încurajarea” vaccinării. O astfel de situație nu diferită prea mult de descrierile laolai din China.

Sistemele secrete de urmărire pe internet și punctajele de credit sunt deja implementate

În timp ce FMI pledează pentru politica de stabilire a “solvabilității creditului”, practica deja există, deși sub diferite forme, băncile fac mișcări pentru a împiedica accesul la fonduri pentru cei pe care îi consideră nevrednici să le acceseze.
HSBC Bank a anunțat recent că intenționează să anuleze contul oricărui client care a intrat în bancă fără mască. ( … )

Și în cazul în care conceptul FMI de urmărire a internetului pe scară largă pare că e o conspirație extremă, în ultimii doi ani, Marea Britanie a experimentat deja tehnologii de supraveghere care pot înregistra istoricul oricui al navigării pe internet.

Wired raportata recent că testele sunt efectuate în secret de doi furnizori de internet anonimi împreună cu Home Office și National Crime Agency care înregistrează “cine, ce, unde, de ce și când, din viața ta digitală”, pot păstra informații timp de până la 12 luni. Procesul e permis datorită controversatului Investigatory Powers Act 2016.

În cazul în care testele se dovedesc acceptabile pentru Home Office, atunci sistemul poate fi lansat în întreaga țară, ceea ce înseamnă că întreaga națiune poate deveni subiect de investigație de fiecare dată se când folosește un telefon sau computer.

Nici acesta nu este singurul mod prin care Marea Britanie pune în aplicare cu discreție planul FMI. Guvernul propune o rețea de ID/identificare digitală, care ar dovedi identitatea cuiva în orice situație, deschiderea unui cont bancar, cumpărarea unei case sau contractarea unui împrumut. ID-ul ar putea, de asemenea, să furnizeze istoric și probe ale vaccinării.

Dacă o persoana a acționat ilegal sau încalcă cumva condițiile de utilizare, atunci organismul guvernamental, încă neidentificat, care supraveghează proiectul ar putea să bloca pur și simplu contul ID, făcând persoana să nu poată accesa viața normală fără un astfel de act. Încă odată, comparația cu laolai din China nu e greu de făcut, jurnalistul englez James Delingpole avertiza că sistemul “va conduce, inevitabil, la credit social în stilul Partidului Comunist Chinez”.

În mod clar, actuala cenzură financiară și apelul FMI pentru un sistem de solvabilitate bazat pe activitățile de pe internet trebuiesc privite ca fiind în tandem cu marile presiuni ale FMI, Băncii Mondiale, WEF și a influenților globaliști asemenea lui Schwab și Gates pentru adeziunea la agendele ecologice și de vaccinare.

S-ar putea ca punctajul creditului să se bazeze în curând pe orice opoziție față de vaccinurile Covid și agenda ecologică, astfel creându-se un sistem global de “laolai” respinși de globaliștii promotori au vaccinurilor?

Sursa:
https://www.lifesitenews.com/news/world-financial-leaders-want-to-adopt-chinas-nefarious-system-to-determine-credit-using-a-persons-internet-history

Acest articol a fost publicat în comunism și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.