Nu putem accepta lockdown-ul spiritului uman


“Nu putem accepta lockdown-ul spiritului uman”: ministru brazilian avertizează ONU în legătură cu cenzura și supravegherea tehnico-totalitară

“Brazilia îndeamnă pe toată lumea să discute urgent și în profunzime tema libertății de expresie în fața noilor tehnologii”: Ernesto Araujo

Ministrul de externe al Braziliei avertizează Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU (UNHRC) cu privire la tehnico-totalitarismul care exploatează pandemia pentru control social prin cenzură și supraveghere.

Ernesto Araujo, ministrul de externe al Braziliei, în cadrul celei de-a 46-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, a declarat că generațiile viitoare ar putea privi înapoi, retrospectiv, pe tema libertății de exprimare în fața noilor tehnologii, ca fiind dezbatere definitorie a timpului nostru.

Ministrul de externe al Braziliei a admis că societăți întregi erau condiționate să creadă că libertatea trebuia sacrificată în numele sănătății publice, în timp ce tehnologiile informației și comunicațiilor erau tot mai mult supuse cenzurii supravegherii și mecanismelor de control social.

“Sporirea controlului internetului de către diferiți actori, determinată de obiective economice sau ideologice, trebuie oprită” — Ernesto Araujo

La fel ca în discursul său anterior de la ONU, Araujo a îndemnat încă o dată națiunile să susțină noțiunile de libertate de exprimare și demnitate umană care au fost prezentate în Declarația Universală a Drepturilor Omului din 1948 a ONU.

Articolul 19 prevede: “Orice om are dreptul la libertatea opiniilor și exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a cauta, de a primi și de a răspândi informații și idei prin orice mijloace și independent de frontierele de stat”.

La finalul discursului sau succint, Araujo i-a îndemnat pe toți “să discute urgent și în profunzime, tema libertății de exprimare în fața noilor tehnologii”. astfel încât “umanitatea să poată face un salt tehnologic fără a cădea în abisul autodistrugerii”.

Mai jos e discursul lui Araujo adresat UNHRC în întregime, subtitrat în engleză

“Nu putem accepta blocarea/lockdown-ul spiritului uman, care depinde fundamental de exercitarea deplina a libertății și depturilor omului”
— Ernesto Araujo“E datoria noastră să ne asigurăm că tehnologia funcționează pentru, și nu împotriva drepturilor omului, a democrației și a statului de drept”
— Ernesto Araujo

“Credem că în prezent Consiliul se confruntă cu unele dintre cele mai serioase provocări de la crearea sa. Fundamentele dreptului internațional al drepturilor omului au fost puse prin Declarația Drepturilor Omului din 1948, care definesc în mod clar libertățile fundamentale ca element determinant al demnității tuturor oamenilor”.

“Cu toate acestea, libertățile fundamentale sunt amenințate astăzi de provocări în creștere, iar criza Covid a contribuit exclusiv la exacerbarea acestor tendințe”.

“Societățile întregi se obișnuiesc cu ideea că libertatea trebuie sacrificată în numele sănătății”.

“Nu critic blocările sau măsurile similare puse în aplicare atât de multe țări, dar nu putem accepta blocarea spiritului uman, care depinde fundamental de exercitarea deplină a libertății și drepturilor omului”.

“Marea provocare de astăzi e ceea ce numesc tehnico-totalitarism” — Ernesto Araujo

“Ne reafirmăm hotărârea, ca împreună cu toate națiunile, să lucrăm pentru o ordine internațională ce onorează standardele stabilite în Declarația Universală și în alte tratate internaționale privind drepturile omului în fața provocărilor actuale”.

„Marea provocare de astăzi e ceea ce numesc tehnico-totalitarism – de la blocarea platformelor și site-urilor web la controlul conținutului și informațiilor – de la măsuri judiciare și legi care incriminează activitățile online până la utilizarea abuzivă sau greșită a algoritmilor”.

“Sporirea controlului internetului de către diferiți actori, determinată de obiective economice sau ideologice, trebuie oprită”

“Tehnologiile au fost din ce în ce mai mult supuse cenzurii, supravegherii și creării de mecanisme pentru control social” — Ernesto Araujo

“Pandemia nu trebuie să ducă la control social totalitar sau la abrogarea libertăților fundamentale. Libertatea e fundamentală pentru ONU și e esențială pentru demnitatea umană”.

 

“Tehnologiile informației și comunicațiilor au adus promisiunea unor noi platforme pentru libertatea de exprimare, acces mai ușor și mai larg la informații”.

“Dar tehnologiile au fost din ce în ce mai mult supuse cenzurii, supravegherii și creării de mecanisme pentru control social”.

“Orice tehnologie are potențial de eliberare, creativitate și bunăstare, în același timp, are și un potențial distructiv”.

“Pe tot parcursul aventurii umane, de la descoperirea focului la energia nucleară, provocarea fiecărei ere a fost mereu ca să încorporeze tehnologii în favoarea binelui umanității”.

“Brazilia îndeamnă ca toată lumea să discute urgent și în profunzime tema libertății de exprimare în fața noilor tehnologii – o discuție care ar putea fi amintită de generațiile viitoare ca fiind dezbaterea definitorie a timpului nostru” — Ernesto Araujo

“Secolul 21 e secolul tehnologiei informației și al inteligenței artificiale, iar sarcina noastră e să ne asigurăm că acestea ajută la eliberarea și ridicarea ființelor umane prin demnitățile lor intrinseci în loc să fie supuse sau diminuate transformând fiecare bărbat și femeie într-o simplă colecție de date exploatabile”.

“E datoria noastră să ne asigurăm că tehnologia funcționează pentru, nu împotriva drepturilor omului, a democrației și a statului de drept”.

Sursa:
https://sociable.co/government-and-policy/we-cannot-accept-lockdown-human-spirit-brazilian-minister-warns-un-techno-totalitarian-surveillance-censorship/

_______________________________________

Domnul Ernesto Araujo, pare că e un politician cu coloană vertebrală. Domnia sa, se situează la polul opus față de nevertebratele care domină politica europeană, în mod special politica românească.
Domnul Araujo face cinste țării sale, în timp ce nevertebratele politicii europene, în mod particular nevertebratele din România, aduc ocara asupra bătrânului continent.
Dacă Uniunea Europeană era condusă de oameni ca Ernesto Araujo, nu de prozeliții sectei Martorii lui Covid, precum Ursula von der Leyen, se putea impune o anchetă reală pentru crimele cu iz de genocid săvârșite în România, la Spitalul Județean Sibiu. O astfel de anchetă trebuia extinsă la nivel european, pentru că nu numai în România s-au întâmplat, și se întâmplă, lucruri grave mascate de întunericul “green new deal” covido-eugenic.

Acest articol a fost publicat în ONU și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Nu putem accepta lockdown-ul spiritului uman

  1. Transilvania zice:

    Masurile totalitare care au fost impuse pe toata planeta cu ocazia „pandemiei” demonstreaza inalta planificare si organizare masonica si securista globala. Fara aceasta retea planetara de termite nu s-ar fi putut face nimic. Desigur doctorii corupti si incompetenti contribuie si ei ca intotdeauna la instalarea dictaturii, lipsa lor de mila si constiinta a fost dovedita istoric atat in nazism cat si in comunism.
    „The security state” cum i se spune in occident este de fapt statul securist. Statul securist inseamna inversarea ordinii firesti a lucrurilor: ceea ce trebuie sa protejeze omul de fapt il inrobeste, incepand cu legile, tehnologia, ideologia, relatiile interumane si asa mai departe. Cei care timp de mii de ani au fost jos pe scara sociala (spiterii, saltimbancii, caraliii si altii de aceeasi teapa) au ajuns sus de tot la conducerea societatii. Dar nefiind un progres normal ci doar o intoarcere pe dos a ordinii sociale, aceste categorii profita de actualele lor privilegii pentru a distruge in loc de a crea si pentru a ucide in loc de a da viata.

  2. mihailandrei zice:

    „ne sutor ultra crepidam” cred ca ar zice stramosii latinii daca ar vedea ce lichele conduc azi lumea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.