Furt de ADN


photo_001
CHINA COLECTEAZĂ DATE GENOMICE ȘI ALTE DATE MEDICALE DIN AMERICA: RISCURI PENTRU CONFIDENȚIALITATEA, SECURITATEA NAȚIONALĂ ȘI ECONOMICĂ A SUA – The National Counterintelligence and Security Center (NCSC) Centrul Național de Contrainformații și Securitate

Ați dori ca ADN-ul dumneavoastră sau alte date medicale să ajungă la un regim autoritar, cu performanțe în exploatarea ADN-ului, pentru represiune și supraveghere?
De ani de zile, Republica Populară Chineză (RPC) a colectat vaste seturi de date medicale din SUA și din întreaga lume, atât prin mijloace legale, cât și ilegale, cu scopul de a controla. În timp ce nimeni nu se supără pe o națiune care face cercetări pentru îmbunătățirea tratamentelor medicale, colectarea în masă a ADN-ului din propriul teritoriu, a ajutat RPC să încalce drepturile omului, să abuzeze grupurile minoritare interne și sa sprijine supraveghere.
Colectarea de date medicale din America de către RPC reprezintă riscuri la fel de grave, nu numai pentru confidențialitatea americanilor, ci și pentru securitatea națională și economică a SUA.

Valoarea ADN-ului dumneavoastră

● ADN-ul dumneavoastră e cel mai valoros lucru pe care îl dețineți. Conține cele mai intime detalii ale trecutului, prezentului și al potențialului viitor al dvs – indiferent dacă sunteți predispus la o anume dependență sau la risc crescut de cancer. E codul dvs genetic, e unic și vă poate oferi asistență medicală personalizată.

● Pierderea ADN-ului nu este ca pierderea unui card de credit. Puteți comanda un nou card, dar nu vă puteți înlocui ADN-ul. Pierderea ADN-ului nu vă afectează doar pe dvs ci si pe rudele dvs și, potențial, generațiile următoare.

China prioritizează colectarea datelor medicale

● RPC consideră masa datelor personale, inclusiv datele cu caracter medical și genomic, drept bunuri/mărfuri strategice care trebuiesc colectate și utilizate pentru prioritățile sale de securitate națională și economică. ( date genomice, reprezinta un termen larg care se referă la întreaga dvs. secvență genetică – tot ADN-ul)

● RPC investește puternic în “revoluția biotehnologiei” și a adoptat politici naționale prioritizând colectarea datelor medicale, atât în țară, cât și în străinătate, pentru atingerea obiectivul de a deveni lider mondial în biotehnologie. A desemnat biotehnologia ca fiind “industrie strategică emergentă” și a acordat sprijin prioritar pentru industria sa biotech în planuri naționale cum ar fi Made in China 2025 (1)

● RPC înțelege că și recoltarea și analiza seturilor mari de date genomice de la diverse populații, favorizează noi descoperiri și remedii medicale ce pot avea o valoare comercială substanțială dar și avans / progres pentru Inteligența Artificială / A.I și industria medicala de precizie.

● În 2016, RPC a anunțat un buget de 9 miliarde dolari, pentru un proiect ce durează 15 ani, pentru colectarea, analiza și secvențierea datelor genomice pentru a deveni lider global în medicina de precizie – un proces conceput pentru a oferi tratamente personalizate bazate pe genetic makeup, mediu și stil de viață specific fiecărui pacient. (2)

● Odată cu pandemia, RPC a comercializat în mod agresiv în întreaga lume kituri de testare și laboratoare pentru a sprijini testarea Covid. Până în August 2020, când BGI, cea mai importantă companie genomică din China, a declarat că a vândut kituri de test în 180 de țări și a stabilit laboratoare în 18 țări în ultimele șase luni. (3)

● În conformitate cu Comisia de Evaluare Economică și de Securitate SUA – China, aceste laboratoare au oferit cercetătorilor chinezi acces la date medicale din întreaga lume (4).

● În ciuda promovării agresive în statele americane, nu există dovezi că companiile chineze au reușit să înființeze astfel de laboratoare în SUA.

Accesul Chinei la datele de medicale din SUA

● Cu toate acestea, de ani de zile, RPC a reușit să obțină acces la date medicale din SUA, inclusiv datele genomice, printr-o varietate de canale, atât legale, cât și ilegale.

● În mod particular, datele medicale americane, pot fi deosebit de atractive și valoroase pentru China, din cauza diversității etnice a populației SUA (5). Comparativ cu alte națiuni, SUA are mai puține garanții privind datele medicale și de asistența medicală, inclusiv pentru datele cu scop de cercetare (6). Garanțiile SUA se concentrează în principal pe confidențialitate, nu pe securitatea națională, ceea ce creează o vulnerabilitate în favoarea actorilor străini de a avea acces la date despre persoane din SUA.

● De-a lungul anilor, companiile chineze au profitat de acest mediu investind în firme din SUA care gestionează date medicale sensibile si alte date cu caracter personal, astfel având acces la piața americană și la date.

● De exemplu, în 2013, compania chineză BGI a achiziționat Complete Genomics, firmă de secvențiere genomică din SUA. În 2015, WuXi Pharma Tech din China a achiziționat firma americană NextCODE Health pentru a forma ulterior WuXi NextCODE Genomics (7)

● De asemenea, companiile chineze au obținut acces la datele din sfera sănătății din SUA prin parteneriat cu spitale, universități și alte organizații de cercetare americane. Aceste entități americane, caută în mod obișnuit pentru facilitățile lor servicii cu cost scăzut pentru secvențierea genomică, iar firmele chineze de biotehnologie le pot oferi datorită subvențiilor guvernamentale. [ În Februarie 2020, BGI a spus că ar putea secvențierea un genom uman cu doar 100 de dolari (8) ] Aceste parteneriate permit entităților americane să-și extindă capacitățile de cercetare, în timp ce firmele chineze obțin acces la mai multe date genetice despre diverse grupuri umane, pe care le pot folosi pentru produse și servicii medicale noi.

● Într-un raport din 2019, se constata că cel puțin 15 companii chineze cu prezență în SUA au sediul central în China, au fost autorizate să efectueze teste genetice sau secvențiere genomică completă a pacienților din sistemul medical american, astfel obținând acces direct la date genetice ale pacienților din SUA (9).

● În cele din urmă, RPC a obținut acces la datele medicale din SUA prin mijloace ilicite, inclusiv furtul unor cercetări și atacuri cibernetice.

● Unul din cele mai notorii exemple e dat de piratarea în 2015 a firmei de asigurări medicale Anthem, Inc, din rețelele de computere au fost furate date a aproximativ 78,8 milioane de persoane, inclusiv numele, numere de identificare medicala, Numere de Securitate Sociala, date despre ocuparea forței de muncă ,venituri și alte date. ( … )

Implicații pentru confidențialitate și securitatea națională a SUA

● Accesul Chinei la datele medicale și la datele genomice americane, prezintă riscuri serioase de confidențialitate și securitate națională a SUA.

● Prin intruziunile cibernetice din ultimii ani, RPC a obținut deja Personal Identifying Information (PII) / Informație de Identificare Personală, a unei mari părți din populația SUA.

● Recentele infracțiuni atribuite guvernului RPC sau actorilor cibernetici din China includ furtul evidenței a 21 milioane de persoane de la U.S. Office of Personnel Management; furtul de la hotelurile Marriott a aproximativ 400 de milioane de înregistrări; furtul de date de la Equifax a aproximativ 145 de milioane de oameni; și furtul de date de la Anthem a aproximativ 78 de milioane de oameni (10).

● În plus, în conformitate cu legile de securitate națională din RPC, companiile chineze sunt obligate să împărtășească datele colectate cu guvernul comunist. Articolul 7 din Legea Serviciului de Informații, din 2017, de pilda solicita/impune ca toate companiile și cetățenii chinezi să coopereze, să asiste, să sprijine eforturile Serviciului chinez de Informații și să păstreze secretul oricărei activități specifice de care sunt conștienți. Nu există nici un mecanism care să permită companiilor chineze să refuze solicitările guvernamentale.

● Combinația dintre Personal Identifying Information (PII), informații medicale personale și seturile mari de date genomice colectate din străinătate, oferă RPC oportunități vaste de a viza cu precizie persoanele din guvernele străine, din industriile private sau alte sectoare, pentru potențiala supraveghere, manipulare sau extorcare.

● De exemplu, vulnerabilitățile dezvăluite de datele genomice sau dosarele de sănătate ar putea fi utilizate pentru a viza anumite persoane (11). Date asociate cu o dependență jenantă sau afecțiune mintală ar putea fi pârghie pentru șantaj. Combinarea acestor informații cu date de creditare furate ce indică falimentul sau datorii mari, crește efectul presiunilor. Astfel de seturi de date, poate ajuta RPC să recruteze străini și să acționeze împotriva dizidenților străini.

Implicații economice pentru Statele Unite

● Dincolo de riscurile imediate privitoare la confidențialitate, accesul Chinei la datele medicale și genomice din SUA prezintă provocări economice pe termen lung pentru Statele Unite.

● Achiziția de către RPC a datelor medicale din SUA contribuie la alimentarea/impulsionarea medicinii de precizie și a Inteligentei Artificiale/A.I, în timp ce RPC restricționează sever accesul SUA și al altor străini la astfel de date din China, punând industria biotehnologica americana într-un dezavantaj de aproximativ 100 miliarde dolari.

● În timp, această dinamică ar putea permite Chinei să depășească firmele biotech americane în privința medicamentelor noi și a tratamentelor medicale și potențial să înlocuiască firmele americane ca lideri globali în biotehnologie.

● Deși noile medicamente chinezești ar putea aduce beneficii pacienților americani, SUA ar putea fi dependentă de inovația și de dezvoltarea chineză a medicamentelor, ducând la un transfer de avuție, la cooptarea în noi afaceri și mari oportunități de muncă în China (12).

Note

(1) Mark Kazmierczak and Thilo Haneman, “China’s Biotechnology Development: The Role of U.S. and Other Foreign Engagement”, Gryphon Scientific and Rhodium Group (prepared for the U.S.- China Economic and Security Review Commission), February 14, 2019, 36-38.
(2) Jennifer Schenker, “China Leaps Ahead in Precision Medicine”, The Innovator News, August 27, 2019.
(3) Kirsty Needham, “Special Report: COVID Opens New Doors for China’s Gene Giant”, Reuters, August 5, 2020.
(4) 2020 Annual Report to Congress, U.S.- China Economic and Security Review Commission, 309.
(5) Mark Kazmierczak and Thilo Haneman, “China’s Biotechnology Development: The Role of U.S. and Other Foreign Engagement”, Gryphon Scientific and Rhodium Group (prepared for the U.S.- China Economic and Security Review Commission), February 14, 2019, 135.
(6) Ibid, 115.
(7) Ibid, 120.
(8) Antonio Regalado, “China’s BGI says it can sequence a genome for just $100”, MIT Technology Review, Feb. 26, 2020.
(9) Mark Kazmierczak and Thilo Haneman, “China’s Biotechnology Development: The Role of U.S. and Other Foreign Engagement”, Gryphon Scientific and Rhodium Group (prepared for the U.S.- China Economic and Security Review Commission), February 14, 2019, 124.
(10) U.S. Department of Justice press release, “Attorney General William P. Barr Announces Indictment of Four Members of China’s Military for Hacking into Equifax”, Remarks as Prepared for Delivery, February 10, 2020.
(11) Mark Kazmierczak and Thilo Haneman, “China’s Biotechnology Development: The Role of U.S. and Other Foreign Engagement”, Gryphon Scientific and Rhodium Group (prepared for the U.S.- China Economic and Security Review Commission), February 14, 2019, 133.
(12) 2020 Annual Report to Congress, U.S.- China Economic and Security Review Commission, 314.

Sursa:
https://www.dni.gov/files/NCSC/documents/SafeguardingOurFuture/NCSC_China_Genomics_Fact_Sheet_2021revision20210203.pdf

____________________________________________

Dincolo de aspectele grave ce se înțeleg din raport, cum s-a ajuns în situația asta? Primul inamic al Americii, e în afara granițelor sau în interior? Cine a transferat tehnologie și a susținut politic și financiar criminalul regim chinez … și nu numai? Cine a permis Chinei să fie ceea ce e astăzi … ?

https://mihailandrei.wordpress.com/2021/01/11/anticomunism-indoielnic/

Când te hârjonești cu comuniștii (indiferent ce formă îmbracă: leninistă, stalinistă, troțkistă, maoistă, fabianistă, nazbols etc, au același fond ticălosit!), în loc sa le pui bocancul pe grumaz, te miri că te înjunghie pe la spate?

Acest articol a fost publicat în china și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Furt de ADN

  1. Bendis zice:

    Si Rasyia a facut la fel.. ba chiar mai rau!.. da’ administratia lu Trumpov n-a zis nimic.
    Ba inca oamenii lui zic ca e „minciuna”, la fel ca trolii lui Putin (salvatorul crestinilor si al rasei albe).. Desi au fost publicate rapoarte ale comisiilor de securitate ale senatului american.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.