Moda A.I


Noua A.I poate detecta emoțiile cu ajutorul undelor radio

Există implicații ce țin de securitatea națională și confidențialitate/viața privată la o rețea neuronală experimentală din Marea Britanie care descifrează modul în care oamenii răspund la stimulii emoționali.

Imagine: anchetatorii militari vorbesc cu un localnic pe care îl suspectează că ajută la amplasarea bombelor de-a lungul drumului. Bărbatul neagă, chiar dacă i se arată fotografii cu presupușii săi complici. Dar o antenă din camera de interogare detectează bătăile inimii omului în timp ce se uită la poze. Datele sunt transmise către A.I (Artificial Intelligence ), care concluzionează că emoțiile nu se potrivesc cu cuvintele sale…

O echipă de cercetători din Marea Britanie folosește unde radio pentru a detecta modificări subtile ale ritmului cardiac și apoi, folosind o A.I avansată numită rețea neuronală, care înțelege ce înseamnă acele semnale – cu alte cuvinte, ce simte subiectul. Este o descoperire care într-o zi ar putea ajuta, să zicem, analiștii de informații aflați în Afganistan să afle cine reprezintă o amenințare din interior.

Lucrarea unei echipe din cadrul Universității Queen Mary din Londra, publicată în PLOS ONE, demonstrează cum se folosește rețea neuronală pentru a descifra emoțiile adunate/detectate de transmisia antenei radio. O rețea neuronală funcționează într-un mod oarecum similar cu creierul uman, cu celule care creează legături cu alte celule model/tipar care creează memorie, spre deosebire de metode mai convenționale cum ar fi învățarea automată, care utilizează metode statistice directe/simple pe seturile de date.

Echipa, condusă de Yang Hao, decan pentru cercetări la facultatea de științe și inginerie, a folosit o mică antenă pentru a capta fluctuațiile radio ale subiecților. Ei au folosit semnalele împreună o bază de date cu diferite ritmuri cardiace, în timp ce acei subiecți au vizionat videoclipuri încărcate emoțional care au provocat relaxare, frică, dezgust și bucurie. De asemenea, echipa a conectat subiecții la o electrocardiograf pentru a se asigura că semnalele preluate de antenă erau corecte. Echipa a rulat datele prin rețeaua neuronală și a constatat că sistemul lor a clasificat cu exactitate starea emoțională a subiecților 71% din timp.

Este mai bine ca în anii ‘60 când s-au făcut experimente similare în care au fost folosite metode de învățare automată, a fost evită munca semnificativă de pregătire a unui set de date cu caracteristici minuscule (numit și extracție de caracteristici). De asemenea, rețelele neuronale se descurcă mult mai bine cu seturile de date care depind foarte mult de timp, cum ar fi undele radio, spre deosebire de algoritmii de învățare automată, a spus el.

Descoperirea este menită să ajute profesioniștii din sănătate și wellness să înțeleagă mai bine stările emoționale ale pacienților. “În ceea ce privește implicațiile sale pentru … securitatea națională, trebuie făcute mai multe cercetări, la fel ca alte probleme legate de etică și utilizarea responsabilă a acestei tehnologii”, a declarat Hao pentru Defense One într-un e-mail.

Proliferarea progreselor în domeniul A.I alături de noii senzori, se vor adăuga discuțiilor dificile despre confidențialitate în anii următori. Nu există nici o lege în Statele Unite împotriva colectării de date pasive a ritmurilor cardiace la fel cum nu există nici o lege care să interzică fotografierea fețelor în public. Nu a fost nevoie de o astfel de reglementare … până acum.

Sursa:
https://www.defenseone.com/technology/2021/02/new-ai-can-detect-emotion-radio-waves/171863/
________________________________________________

În contextul de mai sus, dacă subiecții sunt antrenați și conștientizează că sunt monitorizați, datele obținute pot avea grad mai mare de eroare. Totuși, au făcut un “pat al lui Procust”, o practică abuzivă, de ce nu, analoagă cu testarea PCR.
Fără să conteze acuratețea, un astfel de instrument poate să fie util Brigăzii 77 din UK care performează în identificarea dușmanilor lui King Covid al XIX-lea.

Acest articol a fost publicat în Totalitarism și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.