Brevet Microsoft


brain_cryptocurrency
Microsoft vrea să “citească undele cerebrale ale oamenilor” în cadrul procesului de generare a criptomonedelor.
Brevetul descrie sistemul care recompensează utilizatorii cu monedă digitală de fiecare dată când vizionează o reclamă sau utilizează un anumit serviciu de internet.
Microsoft a propus o metodă de generare a criptomonedelor prin monitorizarea activității creierului oamenilor și a altor date biometrice. 
Brevetul numit “sistem de criptomonedă care folosește datele de activitate corporală” descrie modul în care o persoană ar putea atașa diverși senzori la corpul său pentru a câștiga criptomonede printr-un proces cunoscut sub numele de „minerit”.
“Mineritul”/exploatarea criptomonedelor precum bitcoin implică alocarea unor importante resurse de procesare a computerului pentru a rezolva probleme matematice complexe.
Brevetul Microsoft stabilește o opțiune alternativă pentru “mineritul”/extragerea criptomonedelor, făcându-l în schimb printr-o “activitate a corpului uman asociată cu o sarcină” și monitorizând rezultatul cu senzori biometrici.
“De exemplu, undele cerebrale sau căldura corpului emise de utilizator atunci când îndeplinește sarcina primită de la un furnizor de servicii de informare, cum ar fi vizualizarea unei reclame sau utilizarea anumitor servicii de internet, poate fi utilizată în procesul de minerit/exploatare”, se explică în brevet.
“În locul masivei munci de calcul cerută de unele sisteme convenționale de criptomonede, datele generate pe baza activității corporale a utilizatorului pot fi dovezi ale muncii și, prin urmare, utilizatorul poate rezolva inconștient problema dificilă din punct de vedere al calculului”.
Sistemul de “minerit”/extragere ar presupune conectarea unui dispozitiv la diferiți senzori de pe corp care detectează activitatea necesară utilizatorului pentru a genera criptomoneda.

Sursa:
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/microsoft-cryptocurrency-mining-brain-waves-body-data-bitcoin-a9480766.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Brevet Microsoft

  1. Transilvania zice:

    Acesta este un brevet pentru transformarea oficiala a oamenilor in vite de povara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.