IATA Travel Pass


IATA (International Air Transport Association) a anunțat că se află în faza finală de dezvoltare a IATA Travel Pass, un permis digital de sănătate care va susține redeschiderea în siguranță a frontierelor. [sic!]
Guvernele încep să folosească testarea ca mijloc de limitare a riscurilor de import COVID-19 atunci când își redeschid frontierele către călători fără măsuri de carantină.
IATA Travel Pass va gestiona și verifica fluxul testelor necesare sau al informațiilor privind vaccinul între guverne, companii aeriene, laboratoare și călători.

IATA solicită testarea COVID-19 tuturor celor ce călătoresc în afara granițelor, iar infrastructura fluxului de informații necesară pentru a permite acest lucru trebuie să sprijine:
Guvernele cu mijloace pentru a verifica autenticitatea testelor și identitatea celor care prezintă certificatele de testare.
Companiile aeriene cu competența de a oferi informații exacte pasagerilor lor cu privire la cerințele de testare și de a verifica dacă un pasager îndeplinește cerințele pentru călătorie.
Laboratoare cu mijloace pentru a elibera certificate digitale pasagerilor care vor fi recunoscute de guverne.
Călătorii cu informații exacte privind cerințele de testare, unde pot fi testați sau vaccinați, și mijloacele de a transmite în siguranță informațiile de testare companiilor aeriene și autorităților de frontieră.

“Astăzi, frontierele sunt dublu blocate. Testarea este prima cheie care permite călătoria internațională fără măsuri de carantină. A doua cheie este infrastructura informațională globală necesară pentru gestionarea, partajarea și verificarea în siguranță a datelor de testare potrivite cu identitățile călătorilor, în conformitate cu cerințele de control la frontieră. Aceasta este treaba IATA Travel Pass. Aducem acest lucru pe piață în lunile următoare pentru a răspunde, de asemenea, nevoilor diferitelor bule de călătorie și coridoarelor de sănătate publică care încep să funcționeze”, a declarat Alexandre de Juniac, director general și CEO al IATA.

IATA Travel Pass încorporează patru module “open source” interoperabile, care pot fi combinate pentru o soluție “end-to-end”:
Registrul global al cerințelor de sănătate – permite pasagerilor să găsească informații exacte despre călătorie, testare și, eventual, cerințe de vaccinare pentru călătoria lor.
Registrul global al centrelor de testare/vaccinare – permite pasagerilor să găsească la locul de plecare centre și laboratoare de testare care îndeplinesc standardele pentru cerințele de testare și vaccinare ale destinației lor.
Aplicația de laborator – permite laboratoarelor autorizate și centrelor de testare să partajeze în siguranță certificatele de testare și vaccinare cu pasagerii.
Aplicația de călătorie “contactless” – permite pasagerilor să (1) creeze un “pașaport digital”, (2) să primească certificate de testare și vaccinare și să verifice dacă acestea sunt suficiente pentru itinerariul lor și (3) să partajeze certificatele de testare sau vaccinare cu companiile aeriene și cu autoritățile pentru facilitarea voiajului. Această aplicație poate fi, de asemenea, utilizată de călători pentru a gestiona documentația digitală de călătorie.

IATA și International Airlines Group (IAG) au lucrat împreună la dezvoltarea acestei soluții și vor întreprinde un test pentru a demonstra că această platformă combinată cu testarea COVID-19 poate redeschide frontierele. Testul pilot IATA Travel Pass e programat pentru sfârșitul acestui an și lansarea e programată pentru primul trimestru al anului 2021.

Sursa:
https://airlines.iata.org/news/iata-travel-pass-set-to-help-international-passengers

Acest articol a fost publicat în globalism și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.