Catedrala Sfânta Sofia e iarăși profanată
( … ) Preşedintele Erdogan a ordonat redeschiderea clădirii pentru rugăciuni musulmane, după decizia celei mai înalte instanţe administrative de a anula edictul guvernului din 1934 care o transforma în muzeu. Hagia Sofia a fost biserică creştină timp de 900 de ani şi moschee cinci secole.
Pentru păstrarea statutului ei de muzeu a intervenit și Patriarhul României, Daniel, dar au intervenit și reprezentanți ai unor state ale lumii. Degeaba.
Cea mai înaltă instanţă administrativă din Turcia a deschis vineri calea spre transformarea fostei bazilici creştine Sfânta Sofia din Istanbul în moschee, revocând actualul său statut de muzeu, a anunţat presa din această ţară, citată de agenţiile de presă internaţionale.
Decizie din 1934, anulată
Consiliul de Stat turc a aprobat cererea înaintată de mai multe asociaţii, anulând astfel o decizie guvernamentală ce data din 1934 şi care conferea bazilicii Sfânta Sofia statutul de muzeu, a anunţat agenţia de presă Anadolu.
Iar preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat vineri deschiderea fostei bazilici Sfânta Sofia de la Istanbul pentru rugăciuni musulmane.
“S-a decis că Sfânta Sofia va fi plasată sub administrarea Diyanet (Autoritatea pentru afaceri religioase) şi va fi redeschisă rugăciunilor”, a anunţat preşedintele Erdogan
într-un comunicat postat pe Twitter.
Preşedintele Erdogan a făcut anunţul la numai o oră după publicarea deciziei tribunalului. Erdogan a semnat un decret în acest sens.

Sursa:
https://editiadedimineata.ro/presedintele-turc-a-semnat-decretul-sfanta-sofia-simbol-al-istanbulului-nu-va-mai-fi-muzeu-ci-moschee/

Putinistul Erdogan, tributar pedofilului muhammad, își permite aroganța de a sfida creștinătatea ortodoxă. Gestul său necugetat, reprezintă un pas important către vremea menită să readucă Constantinopole sub flamura creștină.

DREPT ÎNAINTE, STRĂFULGERÂND PRIN VEAC!
GLORIA CONSTANTINUS!

Cele “de şaptezeci de ori câte şapte” aproape că se sfârşesc. Reamintim câteva versete din cartea de căpătâi a barbarilor agareni:

[Unica] religie acceptată de allah este islamul și nu au fost deosebiri între cei cărora le-a fost dată Scriptura (iudeii și creștinii) decât după ce a ajuns la ei Știința (când au aflat că islamul este adevărul), din pricina pizmei lor. Iar cel ce nu crede în semnele lui allah [să știe] ca allah este grabnic la socoteală!
(3:19 Surat ‘Al-‘Imran – Sura Familiei ‘Imran)

Ei ar vrea ca voi să nu credeți, așa cum nici ei nu cred, astfel încât să fiți deopotrivă. Nu vă luați dintre ei părtași, până ce ei nu vor purcede pe calea lui allah! Dar dacă ei întorc spatele, prindeți-i și omorâți-i, oriunde-i veți afla! Și nu vă face-ti dintre ei nici părtaș, nici ajutor.
(4:89 Surat An-Nisa’ – Sura Femeilor)

Nu slăbiți urmărirea oamenilor [necredincioși], chiar dacă suferiți, căci ei suferă la fel cum suferiți voi, dar voi nădăjduiți de la allah ceea ce ei nu nădăjduiesc! Și allah este Atoateștiutor [și] Întelept [‘Alim, Hakim].
(4:104 Surat An-Nisa’ – Sura Femeilor)

Iară răsplata acelora care luptă împotriva lui allah și a trimisului său și caută să semene pe pământ stricăciune (se opun lor sau se revoltă împotriva poruncilor lor) este că ei vor muri omorâți sau răstigniți pe cruce sau li se vor tăia mâinile sau picioarele cruciș sau vor fi alungați din țară. Aceasta va fi pentru ei rușine în lumea de acum, iar în Lumea de Apoi vor avea ei parte de chin mare (pedepsele infernului).
(5: 33 Surat Al-Ma’Ida – Sura Mesei întinse sau servite)

[Aduceți-vă aminte] când Domnul tău le-a revelat îngerilor (cu care a venit în ajutorul musulmanilor) : „Eu sunt cu voi! Întăriți-i, așadar, pe cei care cred! Eu voi arunca spaima în inimile celor care nu cred! Loviți-i, deci, peste gâturi și loviți-i peste vârful degetelor.
(8: 12 Surat Al-‘Anfal – Sura Prăzilor)

Și luptați împotriva lor până nu va mai fi ispită și până ce religia va fi în întregime pentru allah! (și va crede toata lumea în allah) Iar de se vor opri, allah este Cel care Vede Bine ceea ce fac ei.
(8: 39 Surat Al-‘Anfal – Sura Prăzilor)

Deci pregătiți [pentru luptă] împotriva lor tot ceea ce puteți din forță și din cai înșeuați, cu care să-i înspăimântați pe dușmanul lui allah și pe dusmanul vostru și pe alții decât aceștia (ipocriții) pe care voi nu-i știți, dar pe care allah îi știe. Și tot ceea ce voi cheltuiți pe calea lui allah vă va da înapoi pe deplin și nu veți fi nedreptățiți.
(8: 60 Surat Al-‘Anfal – Sura Prăzilor)

Iar când se vor încheia lunile cele sfinte, atunci omorâții pe idolatrii oriunde îi aflați! Prindeți-i, împresurați-i, întindeți-le lor orice cursă! Însă de ei se căiesc, împlinesc Rugăciunea [As-Salat] și achită Dania [As-Zakat], atunci dați-le drumul, căci allah este Iertător, Îndurător!
(9: 5 Surat At-Tawaba – Sura Căinței)

Luptați împotriva acelora ce nu cred în allah și nici în Ziua Apoi și nu opresc ceea ce allah și Trimisul Sau (muhammad) au oprit și nu împărtășesc religia adevărului (islamul), dintre aceia cărora li s-a dat Cartea (creștini și mozaici), până ce ei nu vor plăti tributul cu mâna lor, fiind supuși [legilor]!
(9: 29 Surat At-Tawaba – Sura Căinței)

El este Cel care l-a Trimis pe Trimisul Său (muhammed) cu bună călăuzire (cu coranul) și cu religia adevărului (islamul), pentru ca ea să fie biruitoare asupra orcărei alte religii, chiar dacă politeiștii urăsc [aceasta].
(9: 33 Surat At-Tawaba –Sura Căinței)

O, voi cei care credeți! Luptați împotriva necredincioșilor de lângă voi! Ei să găsească în voi asprime! Să știți că allah este alături de cei care au frică!
(9: 123 Surat At-Tawaba – Sura Căinței)

El i-a lăsat pe cei care i-au ajutat dintre oamenii Cărții (creștini și mozaici) să coboare din cetățile lor și a aruncat spaima în inimile lor. Pe o parte dintre ei i-ați omorât, iar o altă parte dintre ei i-ați luat în captivitate.
(33: 26 Surat Al-‘Ahzab – Sura aliaților)

El v-a dat vouă spre moștenire ținutul lor, averile lor și un pământ pe care voi nu l-ați mai călcat niciodată. allah este cu putere peste toate.
(33: 27 Surat Al-‘Ahzab – Sura aliaților)

Atunci când îi întâlniți [în luptă] pe aceia care nu cred, loviți gâturile lor, iar când îi slăbiți pe ei, legați-i strașnic în lanțuri (pe cei care nu-i ucideți, luați-i captivi când învingeți!). Apoi, fie îndurare, fie răscumpărare, până ce războiul se sfârșește. Astfel, iar de ar voi allah, El s-ar răzbuna pe ei. Însă El vă încearcă pe unii prin alții. Iar acelora care sunt uciși pe calea lui allah El nu le va lăsa faptele lor să fie în deșert.
(47: 4 Surat Muhammed – Sura luptei)

Nu slăbiți și nu chemați la pace (la împăcare), pentru că voi sunteți deasupra (sunteți învingători), căci allah este alaturi de voi și nu vă lasă niciodată să pierdeți răsplata faptelor voastre!
(47: 35 Surat muhammed – Sura luptei)

Dreptcredincioși sunt numai aceia care cred în allah și trimisul său (muhammed), care apoi nu s-au mai îndoit și au luat parte la luptă cu averile lor și cu sufletele lor, pe calea lui allah (împotriva necredincioșilor). Acestia sunt cei sinceri.
(49: 15 Surat Al-Hujurat – Sura Odăilor)

O, profetule! Luptă împotriva necredincioșilor și a fățarnicilor (cu lăncile și cu argumentele) și fii neînduplecat cu ei! Sălașul lor va fi Gheena și ce rea soartă!
(66:9 Surat At-Tahrim – Sura Opririi)

Acest articol a fost publicat în Crestinism și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Catedrala Sfânta Sofia e iarăși profanată

  1. Tănase Damian zice:

    Şi balaurul s-a aprins de mânie asupra femeii şi a pornit să facă război cu ceilalţi din seminţia ei, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi ţin mărturia lui Iisus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.