Un judecător susține că toate bisericile trebuie să fie deschise de Paște


S-a cerut anularea Ordonanței Militare

Un judecător le cere colegilor din cadrul Curții de Apel Iași să dispună anularea unui act extrem de important. Este vorba despre Ordonanța Militară nr. 1 din acest an, emisă după constatarea pandemiei cu coronavirus. Decizia care urmează a fi emisă de magistrații ieșeni ar putea avea un efect la nivel național.

Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, guvernele din lumea întreagă au luat măsuri de neconceput pentru cei mai mulți dintre oameni în vremuri normale. Sub “umbrela” terorii create de apariția acestui virus ce poate fi letal, și autoritățile din România au decis instaurarea stării de urgență și, odată cu aceasta, și legiferarea unor ordonanțe militare.
Însă mulți sunt cei care au sesizat că aceste ordonanțe pot fi considerate discrimatorii, chiar și pe timp de stare de urgență, când unele drepturi, în mod normal considerate protejate prin Constituție, sunt ignorate de autorități.

Un magistrat ar putea schimba totul

În contextul actual, unii români au, totuși, curajul de a-și apăra drepturile, chiar dacă acest lucru presupune “a se lua la harță” cu Guvernul României. Doi bărbați, un judecător din Bacău și un pensionar din Iași, au decis să conteste recent la Curtea de Apel Iași prevederile ordonanțelor militare emise până acum de Ministerul Afacerilor Interne, șapte la număr.
Chiar un magistrat a fost cel care a decis să dea în judecată Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, Ioan Petrescu, judecător la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, din cadrul Curții de Apel Bacău, le cere colegilor de la instanța similară din Iași să dispună anularea parțială a Ordonanței Militare nr. 1, emisă în urmă cu câteva săptămâni.

“Sunt creștin-ortodox practicant și solicit anularea parțială a Ordonanței Militare nr. 1, respectiv a articolului 2 din document, tocmai din acest motiv”, a arătat Ioan Petrescu în cererea adresată instanței de judecată ieșene”.

Mai exact, judecătorul din Bacău contestă interdicția de a participa la evenimente religioase. Judecătorul a mai susținut că, în această perioadă, în care se apropie Sărbătorile Pascale, extrem de importante pentru toți creștinii, vrea să își exercite dreptul de a participa la manifestările cu caracter religios.

De remarcat este faptul că solicitarea a ajuns la Curtea de Apel Iași deoarece reclamantul este judecător la instanța similară din Bacău. Potrivit legislației, solicitarea acestuia nu putea fi depusă la instanța în cadrul căreia activează ca magistrat, astfel că ea a ajuns pe mesele colegilor din Iași.
Chiar dacă solicitarea abia a fost depusă la sediul instanței, Curtea de Apel Iași a decis ca primul termen de judecată al procesului să aibă loc pe data de 14 aprilie 2020. Astfel, nu este exclus ca o sentință să fie emisă într-un termen foarte scurt. Interesant e faptul că verdictul ar putea avea un efect la nivel național, creând un precedent peste care ar fi greu de trecut.

Ce spune ordonanța

Ordonanța Militară nr. 1 a fost emisă pe data de 17 martie 2020 și privește adoptarea unor măsuri de primă urgență, referitoare la aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri. Ordonanța a fost aprobată de către premierul României, Ludovic Orban. ( … )

Un ieșean a dat în judecată Guvernul

Tot recent, un pensionar ieșean a decis să dea în judecată Guvernul României. Așadar, Mihail George Dimitriu le cere magistraților din cadrul Curții de Apel Iași să dispună anularea prevederilor conform cărora persoanele cu vârste de peste 65 de ani nu au voie să iasă din case decât în anumite intervale orare. Instanța a decis ca primul termen al procesului să aibă loc tot pe data de 14 aprilie 2020. ( … )
Până astăzi, autoritățile române au emis șapte ordonanțe militare, dar, potrivit unor surse, în urmă cu două zile, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, în cadrul unei ședințe a conducerii PNL, că are în pregătire o nouă asemenea ordonanță.

Protest la domiciliu: “Măsurile sunt de natură fascistă”

Unul dintre cei mai cunoscuți scriitori ieșeni, Liviu Antonesei, a precizat zilele trecute că l-a bătut gândul de a intra în greva foamei, din cauza măsurilor adoptate prin intermediul Ordonanței Militare nr. 3, aceeași care a fost contestată la Curtea de Apel de către Mihail George Dimitriu.

“În fața escaladării fără precedent a măsurilor luate de către autoritățile române care lezează grav drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români, conștiința și onoarea îmi cer să reacționez, mai ales că populația, de teamă, din obișnuință, nu știu, pare anesteziată. Măsurile adoptate prin Ordonanța Militară nr. 3, inspirate de discursul Președintelui, sunt stupefiante! Unele dintre ele sunt de natură fascistă, altele – de dictatură militară sau un regim de lege marțială, dar fără lege! Alocarea către Armată a unor sarcini privind ordinea publică, scoaterea Armatei în stradă este măsură tipică dictaturilor militare sau unei „stări marțiale” instalate fără suport legal. Din câte știu, legea marțială nu a fost activată. Ultimul care a procedat similar a fost Ceaușescu, care a și pus, de altfel, Armata să tragă în propriul popor”, a precizat Liviu Antonesei pe blogul său.
Sursa:
https://www.bzi.ro/exclusiv-proces-fierbinte-la-curtea-de-apel-iasi-un-judecator-sustine-ca-toate-bisericile-trebuie-sa-fie-deschise-de-paste-s-a-cerut-anularea-ordonantei-militare-3922989?

Actualul ministru de interne mai trebuie sa mai lamureasca la cel putin doua chestiuni legate de biografia sa. Pe de o parte, numele sau a aparut pe listele cu liderii zonali ai organizatiilor masonice din Romania publicate de ziarul Curentul in septembrie 2010, in care apare ca sef regional al Lojei Oriens, cu adresa de corespondenta Primaria Caransebes.
Ion Marcel Vela nu a consemnat insa apartenenta sa la vreo organizatie masonica in declaratiile de interese date in calitate de primar, senator si ministru, fapt ce poate atrage incidenta infractiunii de fals in declaratii si-l poate transforma intr-un “penal”.

Pe de alta parte, in cursul anului 2016 a dobandit, sub semnatura presedintelui Klaus Iohannis, titlul de “Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant” , dar numele sau nu apare in rechizitoriul privind revolutia de la Caransebes, oras in care au avut loc evenimente sangeroase, soldate cu morti si raniti, incepand din 21 decembrie 1989, si nici in cartile sau articolele de presa dedicate acestor evenimente, iar in declaratiile sale de interese nu a consemnat ca ar fi membru al vreunei organizatii sau asociatii de revolutionari. Ministrul Vela ar trebui sa clarifice la ce evenimente de protest a participat in decembrie 1989, care a fost aportul sau determinant la victoria Revolutiei si ce dovezi poate prezenta in acest sens.
Sursa:
https://gazetadecluj.ro/gugulanul-de-la-interne/

Francmasoneria este un ferment de continuă şi subversivă subminare a ordinei sociale prin aceea că îşi face din funcţionarii Statului, din ofiţeri, unelte subordonate altei autorităţi pământeşti decât aceleia care reprezintă ordinea stabilită vizibil. Îi face unelte în mâna unor factori neştiuţi încă nici de ei, având să lupte pentru idei şi scopuri politice ce nu le cunosc. E o luptă nesinceră, pe la spate; niciodată nu există o siguranţă în viaţa Statului şi în ordinea stabilită. E o luptă ce ia în sprijinul ei minciuna şi întunerecul. Împotriva jurământului creştinesc pe care acei funcţionari l-au prestat Statului, ei dau un jurământ păgânesc.
Sursa:
https://doxologia.ro/ortodoxia-lume/biserica-ortodoxa-greciei-condamnat-din-nou-masoneria-bor-facut-o-1937

Acest articol a fost publicat în ateism, bolsevism, Europa, Romania, Totalitarism și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Un judecător susține că toate bisericile trebuie să fie deschise de Paște

  1. Q zice:

    Ce nu stiu majoritatea masonilor mititei [politisti, judecatori, doctori, ofiteri, etc] e ca daca se da ordinul pe unitate ca oricare din ei sa fie lichidat de organizatie nu vor sti niciodata cine, cum si de ce. Oricare din ei poate fi eliminat daca asta serveste planului de ansamblu si nu va sti niciodata care dintre colegi o va face. De obicei asa ceva se intampla in perioadele de tranzitie/tensiune sociala.

  2. Toader zice:

    Inalta ierarhie a BOR stie ca supunerea fata de Cezar are limitate. Crestinismul nu se sprijina pe nevertebratele zilelor noastre ca patriarhul si sinodul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.