Coronavirus pe plaiuri carpatine


Consiliul Județean Satu Mare anunță liber pentru naveta transfrontalieră

Consiliul Județean Satu Mare anunță că trecerea graniței româno-maghiare va fi din nou liberă navetei transfrontaliere.

Persoanele cu domiciliul aflat în raza de 30 de kilometri a graniței, vor avea posibilitatea de a trece frontiera în scop profesional. Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a avut azi o convorbire pe această temă cu omologul său, Bogdan Aurescu. Detaliile privind implementarea acestei decizii, respectiv stabilirea punctelor de frontieră care vor putea fi utilizate în acest scop, urmează să fie dezbătute, în cel mai scurt timp posibil, de cei doi șefi de poliție.

Pe pagina președintelui CJ, Pataki Csaba, se specifică faptul că vineri, 20 martie,
la Cluj-Napoca, a avut loc o întrevedere între Szijjártó Péter, Ministerul Afacerilor Externe al Guvernului Maghiar și Kelemen Hunor, președintele UDMR, una dintre subiectele principale fiind situația lucrătorilor transfrontalieri. Ministrul de Externe al Ungariei a semnalat lui Kelemen Hunor că guvernul maghiar este conștient de gravitatea situației și sunt deschiși pentru găsirea unei soluții optime, în prezent, fiind în așteptarea unui pas oficial din partea guvernului român. Intervenția UDMR s-a dovedit, astfel, eficientă.

Precizăm că în data de 20 martie 2020, în România erau interzise evenimentele publice.

Sursa:
https://www.buletindecarei.ro/2020/03/consiliul-judetean-satu-mare-anunta-liber-pentru-naveta-transfrontaliera.html

Foarte interesant! Turanicii nu au treabă cu coronavirusul. Nesocotesc fără grijă interdicțiile și participă la evenimente publice. Dansează csardas și îi doare în basca horthystă de recomandările sau ordinele emise de caricaturalele autorități române.
Cu lejeritate, groful Péter Szijjártó se impune în fața iobagului Bogdan Aurescu.
Nu avem nici o îndoială că pseudo-autoritățile române, cu totală obediență față de Budă(pesta), vor stabili care sunt punctele de frontieră … libere de covid 19, numai bune ca să fie folosite de turanici pentru treburile lor șovin-iredentiste desfășurate în România.
Se pot plimba de-o parte și de alta a frontierei fără să-i plictisească cineva cu carantina sau izolarea. Sigur că da, se pot invoca tot felul de tertipuri, vor spune că traficul de frontiera se derulează cu respectarea măsurilor sanitare, în timp ce națiunea română e arestată la domiciliu în așteptarea supravegherii electronice, că așa se întâmplă în vremea lui Big Brother.

Între timp, clovnii din așa zisul Grup de Comunicare Strategică ne informează:

“Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 199 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 2.866 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 13.611 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.256.424 de lei”
.
Sursa:
https://sanatatea.tv/alte-263-de-noi-cazuri-de-imbolnavire-cu-coronavirus-in-romania/

Clovnii GCS și “structurile abilitate” lasă impresia că primesc ordine de la
râtanul Andrei Caramitru

Bravo mă oșteni transformați în cățeluși ai milițienilor, jandarmi și alte pocnitori din “structurile de forță”, cu abnegație stahanovistă întocmiți dosare penale și terfeliți drepturile civililor, desigur spre binele societății. Timorați, amendați și carantinați bătrânii neascultători că așa se combate cu maximă eficiența perfidul covid 19.
Între timp dați onorul și protejați cu viețile voastre hoardele udmr ca nu cumva să le fie tulburat programul. Împușcați coronavirușii, creați zone libere pentru aroganții grofi și nemeși, îndepliniți-le orice dorința pentru că ei drepturi … iar ceilalți … Dumnezeu cu mila.

Notoriu fiind faptul că autoritățile române, în frunte cu Parlamentul, manifestă nețărmurită grijă față de cetățean, pentru maximizarea eficienței le sfătuim să emită pentru etnicii români genul acesta de formulare pentru mersul pe stradă, mersul la cumpărături, vizitarea rudelor și prietenilor, plimbatul cățelului etc

Acest articol a fost publicat în Europa, politicianism, Romania, UE, Ungaria și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Coronavirus pe plaiuri carpatine

 1. Pintea zice:

  Sigur ca ungurii vor granita deschisa cu Romania, totdeauna au vrut-o.
  O vor inchisa pe aia din jurul Carpatilor catre restul tarii.

 2. margelatu zice:

  Nu vad nici o problema daca ungurii vor sa-si dea unul altuia coronavirusul.

 3. cAsAndrA zice:

  Re COVID-19 – aici se repeta scenariul de acum peste zece ani cu „gripa porcina”.

  Adica de fapt oamenii mor de pneumonie bacteriala netratata. Doctorii nu recunosc pneumonia bacteriala la timp datorita isteriei mediatice ca e vorba de un virus – si nu prescriu antibiotice.

  In cazul in care le prescriu – ca de exemplu in studiul cu azitromicina – pacientii s-au vindecat daca li s-au administrat la timp.

  COVID-19 e probabil o pneumonie virala, de aceea e contagioasa, dar si in cazul penumoniilor virale exista infectii secundare bacteriale ale alveolelor, care evident sunt mai periculoase pentru batrani si cei cu boli cronice grave.

  De aici graba cu care sunt ingropati decedatii fara sa li se faca nici o autopsie – fiindca atunci s-ar descoperi ca au murit de infectie bacteriala, nu virala, si ca multi ar fi putut fi salvati doar cu antibiotice date la timp.

  Scolile au fost inchise peste tot fiindca exista pericolul real ca si copiii sa contacteze pneumonia virala, care e de fapt mai periculoasa pentru ei, nu pentru adulti (exceptand batranii cu probleme de sanatate si bolnavii cronici).

  Prima repetitie in 2003 a fost SARS.

  A doua repetitie in 2009 a fost „gripa porcina”.

 4. Balaton zice:

  Coronavirus pe plaiuri unguresti

  Guvernul maghiar elimină cercetările independente

  Viktor Orban nu se gândește prea mult la discuțiile cu oamenii de știință. În clasamentul SGI cu privire la influența expertizei independente asupra acțiunilor guvernamentale, Ungaria este pe ultimul loc cu doar 2 din 10 puncte posibile. Experții din țară ai SGI afirmă: „Guvernele Orban nu au arătat niciun interes să caute sfaturi independente și bazate pe cunoștințe și au înstrăinat mulți experți de vârf care inițial au simpatizat cu ei politic.” În respingerea cercetarii independente, guvernul național de dreapta merge chiar mai departe decât ignorarea experților. Într-un adevărat război de cultură, a reușit să reducă la tăcere oamenii de știință critici și să preia controlul asupra instituțiilor de cercetare științifică.

  Deși Orban a impus rapid interdicții de călătorie, el s-a ocupat în primul rând să găsească țapi ispășitori străini în loc să folosească timpul pentru a consolida sistemul de sănătate al țării înainte de focarul de corona. De fapt, pandemia corona ar putea deveni un calvar politic pentru Orban, având în vedere rolul de lungă durată al sistemului de sanatate maghiar pe post de copil problemă al UE.

  Lipsa personalului medical este ridicată, atât la ​​medici generaliști, cât și la asistenți medicali, în special în zonele mai sărace. Potrivit autorilor raportului pe țari SGI al Bertelsmann Stiftung din 2019 privind Ungaria, „asistența medicală a fost unul dintre domeniile politice cele mai pline de conflicte din Ungaria. O serie continuă de scandaluri au făcut din această problemă o slăbiciune majoră a politicii Fidesz și un subiect al protestului public pe scară largă ”.

  Potrivit studiului, sistemul maghiar de asistență medicală suferă de faptul că niciun minister nu se ocupă direct de problemele de îngrijire a sănătății. Ungaria are, de asemenea, unul dintre cele mai mici bugete pentru sănătatea țărilor OCDE, cheltuind doar aproximativ 50 la sută din cheltuielile medii pe cap de locuitor pentru sănătate. Acesta este unul dintre motivele emigrării pe scară largă a medicilor și asistentelor în Occident, unde pot câștiga mult mai mult. În unele spitale, secțiile întregi au fost deja nevoite să se închidă din cauza lipsei de medici.

  https://www.brusselstimes.com/opinion/102884/how-populists-are-wasting-valuable-time-in-the-corona-crisis/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.