Minunata lume nouă?


eugenics

Într-un atare context, pare să triumfe convingerea, ea însăși bizară, că omul poate doar să-și creeze un sistem de minimă și aproape irelevantă “adăpostire”, pe care guvernele o denumesc cumva la unison “sistem de carantină” (de containment: izolare, încercuire a zonei afectate etc.).
Reacția de abandon este deslușită de comportamentul colectiv. Aproape toți au reacționat după modelul refugiului: și-au cumpărat provizii de făină, orez, conserve, apă și s-au retras în case ca într-un fel de adăposturi. Guvernele și specialiștii i-au încurajat pe oameni îndemnându-i să stea în case, retrași, sugerându-le că prea puține, spre deloc, sunt cele și cei care-i pot ajuta. Că, altfel spus, doar refugiul în izolarea propriului foaier este ceea ce li se poate oferi. Comportamentul este tipic pentru autodezarmare. Lumea și tot omul se livrează aceluiași comportament: admit că nu pot nimic, că singura variantă este să se adăpostească etc. ( … )

Și iată că vine acest virus, din nu se știe ce punct întunecat al unei naturi disprețuite, ca să fie el oglinda unei omeniri care, rupându-se de natură și de Dumnezeu, să se descopere așa cum este de-adevăratălea: neputincioasă și penibilă tocmai din cauza acestei triple fracturi. Pandemia aceasta este oglinda planetară a chipului real al unei omeniri spiritualmente, duhovnicește dezarmată. E ca și cum forța amenințătoare dar și oglinditoare a pandemiei îl somează pe om să se contemple în oglinda închipuirilor spre care l-a ademenit “paranoia rațiunii”, cum ar spune Habermas.
Integral aici:
https://evz.ro/academician-ilie-badescu-virusul-care-a-preluat-planeta-provoaca-riscul-unui-totalitarism-bio-mental.html

Spania
Militarii spanioli care ajută la combaterea pandemiei coronavirus au găsit pacienți vârstnici abandonați în căminele de bătrâni și, în unele cazuri, morți în paturile lor, a precizat ministerul Apărării.
Procurorii spanioli au declarat că a fost lansată o anchetă.
Armata ajută la dezinfectarea caselor de îngrijire din Spania, una dintre cele mai afectate țări din Europa.
Între timp, un patinoar la Madrid va fi folosit ca mortuar temporar pentru victimele Covid-19, au spus oficialii.
https://www.bbc.com/news/world-europe-52014023

Italia
Dr. Gai Peleg a declarat televiziunii israeliene că în nordul Italiei, ordinele nu permit accesul celor de peste 60 de ani la aparate respiratorii. ( … )
Peleg a spus că, din ceea ce vede și aude în spital, instrucțiunile sunt să nu se ofere acces pacienților de peste 60 de ani la aparatele respiratorii, deoarece astfel de dispozitive sunt limitate ca număr.
https://www.jpost.com/International/Israeli-doctor-in-Italy-We-no-longer-help-those-over-60-621856

România
Aproape 300 de persoane, suferinde de cancer, au fost nevoite să aștepte în această dimineață mai multe ore în frig, lapoviță și ninsoare pentru a putea beneficia de tratamentul oferit în cadrul Institutului Oncologic „Prof dr Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Motivul pentru care s-a format coada de zeci de metri a fost acela că unul dintre corturile de triere a cedat sub greutatea zăpezii fapt ce a dus la încetinirea procedurii de triere a pacienților. ( … )
„Din Turda venim la tratament, la raze în fiecare zi în afară de sâmbătă și duminică. Când am ajuns coada era sus, 300 de persoane. S-o stricat un cort. O zis că nu au fost pregătiți de iarnă. L-au pus jos și acuma l-au ridicat iar”, a afirmat una dintre pacienți.
Integral aici:
http://infocluj.eu/index.php/eveniment/video-bolnavii-de-cancer-nevoiti-sa-stea-la-coada-ninsoare-si-frig

Președintele Klaus Iohannis anunță noi restricții ce vor intra în vigoare începând de mâine, 25 martie. Astăzi va fi redactată o nouă ordonanță militară, a anunțat șeful statului. Astfel, toate restricțiile din timpul zilei, care erau până acum recomandări, devin de mâine obligatorii. ( … )
Referitor la vârstnici, persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea în casă tot timpul. Șeful statului spune că se pregătește supravegherea electronică, pentru persoanele aflate în izolare.
Integral aici:
http://stiri.tvr.ro/pre–edintele-iohannis–introducem-noi-restric–ii–e-o-obliga–ie-sa-stam-acasa–suplimentam-jandarmeria-cu-armata_858244.html#view
___________________________________

E dreptul nostru să întrebăm, să ne exprimăm, chiar dacă nu vă place!
Nu cumva ne îndreptăm spre dictatura dublată de o formă de eugenie? Cumva, sub infamul pretextul că persoanele de peste 65 de ani reprezintă un risc pentru economie, extincția unui oarecare procent din totalul celor de vârsta a treia reprezintă o “măsură salvatorie”?
Ce se întâmplă în Europa virusată începe să semene a tentativă de genocid.
E foarte probabil ca mulți suferinzi de alte boli grave să decedeze din cauza sincopelor din sistemele sanitare. Desigur, politicienii, miniștrii, secretarii de stat sau tot felul de experți găsesc oricând un “acar Păun”, niciodată nu e vina lor!
Nu-i așa că decidenții ministeriali nu au nici un fel de vină că în Italia, Franța sau România, spitalele nu au suficiente măști, combinezoane sau ventilatoare medicale?
Dezagreabili politicieni, decidenți, tehnocrați, salvatori ai patriei, administratori de colonie sau cum … mama voastră de ticăloși … vă considerați, nu cumva pandemia e pretextul sub care instituiți, la un nivel fără precedent, supravegherea electronică pe întreg continentul? Ce urmează? O “revoluție culturală” de inspirație maoistă susținută de noile brigăzi roșii constituite din tineri cu mintea zdruncinată stârniți împotriva bătrânilor?

Acest articol a fost publicat în Europa, politicianism, Romania, Totalitarism și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Minunata lume nouă?

 1. Tanase Damian zice:

  Iar din pricina înmulțirii farădelegii, iubirea multora se va răci.

 2. geopolitica zice:

  Viktor Orban vine joi la Chișinău. Ungaria oferă un credit de 100 de milioane de euro pentru afaceri
  http://tv8.md/2020/03/09/viktor-orban-vine-joi-la-chisinau-ungaria-ofera-un-credit-de-100-de-milioane-de-euro-pentru-afaceri/

  …. fara a preciza conditiile in care este oferita uriasa suma ….

  Armata ungară a scos soldații în stradă de joi. De vineri, militarii vor patrula și pe străzi.
  Ministrul ungar al Apărării, Tibor Benko, a anunțat că echipe de control vor fi trimise la 140 de companii strategice ale ţării.

  Din echipele de control vor face parte şi ofiţeri de poliţie, precum şi personal specializat în gestionarea dezastrelor, iar misiunea lor va consta în „monitorizarea şi coordonarea” operaţiunilor companiilor, precum şi de a asigura „securitatea fizică”, a menţionat ministrul ungar al Apărării.
  https://www.realitatea.net/stiri/extern/masuri-covid19-ungaria-scoate-armata-in-strada_5e73f59f8360a93c354d16f2

  …. Ungaria se pregateste de razboi ?….

  [P]reședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ordonat forțelor armate să se alăture efortului de asigurare a măsurilor speciale de ordine publică pe durata stării excepționale cauzate de pandemia COVID-1
  [C]oloane de autoblindate HMMWWE (Humvee) ale Armatei Naționale, au fost observate astăzi în municipiul Chișinău. Acestea aveau mitralierele grele instalate pe turele, cu câte un soldat stând în spatele lor.
  https://www.lidmoldova.org/en/contributors/armata-pe-strazile-chisinaului-care-armata

  …. desigur coincidentza ….

 3. mihailandrei zice:

  Si in Romania armata lu’ taraie teaca e pe strazi
  https://www.mediafax.ro/social/video-armata-a-iesit-pe-strazi-cu-tehnica-militara-misiuni-dupa-intrarea-in-vigoare-a-ordonantei-militare-nr-3-19018887
  Vajnicii osteni sunt inarmati. Nu am aflat deocamdata, clar, care le sunt ordinele de angajare. E stupid sa pui armata sa vaneze batrani care au incalcat conditiile de arest la domiciliu intarziind 5 minute dupa ora 13. Sau poate ca armata vaneaza pokemoni!
  Fara indoiala aveau alte treburi, in nici un caz sa o arda aiurea pe strazi mizand pe factorul de intimidare. Poate era mai util sa-si foloseasca talentele prin Covasna, la granita cu boanghinele sau si mai bine era daca se faceau omuleti verzi prin Basarabia punand la respct pe nenorocitii de rusi si pe slugile lor care implementeaza planul Kozak.

 4. Caramida zice:

  in lupta cu coronavirus hindusii beau pipilica de vaca

 5. Bendis zice:

  Uau.. deci Romanica se ia dupa Bozgoria, Rasiya si Trumpov. Harasho tovarasie.
  Ein zwei, ein zwei, HALT!
  actele la control!

 6. geopolitica zice:

  Primarul Moscovei a dat ordin acum cateva zile ca toti cetatenii in varsta de peste 65 de ani sa nu mai iese din casa. Nu au voie decat la cumparaturi urgente si nu mult timp. De asemenea nu au voie sa viziteze locurile publice.
  …. la fel ca in Romania…
  https://www.pravdareport.com/news/hotspots/144422-moscow_coronavirus/

  …. si pe vremea lui Ceausescu salvarea nu venea la batranii peste 65 de ani ….

 7. mihailandrei zice:

  geopolitica
  Halt, ausweis bitte.
  E posibil ca lupta de clasa sa se actualizeze cu teze ecologice si economice, iar noul chiabur/culak/dusman al poporului …ghici cine are sansele cele mai mari sa fie desemnat

 8. Victor zice:

  Doar gripa covid19 e luata in seama, daca omul sufera de altceva nu prezinta interes pt sistemul medical. Vezi gravele disfunctionalitati cauzate de stramutarea bolnavilor in alte spitale. Nu se mai fac operatii, decat cele socotite urgente. Parca vad ca intervin blocaje in aprovizionare sau lipsesc medicamente pt bolnavii de cancer, diabet, cei cu afectiuni renale, cardiaci etc. Conventia europeana pt Drepturile Omului e suspendata, militarii se transforma in militieni, totul pt „siguranta cetateanului”. Gripa a devenit pretext pt instaurarea supravegherii electronice. Intre timp oamenii sistemului speculeaza isteria generala si se imbogatesc ca in povesti. Politicienii europeni si expertii in medicina stiau ce se intampla, dar nu au luat masuri, ticalosia lor e acum platita de natiuni. Si necazul abia acuma incepe, sa vezi dezastru in economie. Resposabilii politici si consilierii in probleme medicale trebuiau arestati, dar in loc de asta e pedepsita populatia civila a Europei cu carantina si cu suspendarea drepturilor. Distantarea sociala si interdictia de a te intalni in grup mai mare de 3 pers e ceva necesar pt a mentine frica, divizarea si paralizarea tentativelor de nesupunere civila.
  Asa cum dupa 11 septambrie s-a schimbat lumea in rau, dupa gripa asta lumea se schimba in mai rau. Fiti atenti la libertati, atentie la noul gulag care se instaureaza

 9. Q zice:

  Rusia a adus trupe in Crimea sa le aiba la indemana. Conteaza pe distrugerea ordinii publice in Europa din cauza virusului si pe emascularea NATO cu ajutorul lui Trump ca sa-i ascunda viitoarea interventie in Romania. Deja unele surse au raportat prezenta omuletilor verzi in diverse locuri. Rusia intentioneaza sa ocupe Basarabia si Tarile Baltice intr-o prima incursiune discreta prin care va spori numarul „populatiei” ruse din zonele respective.

  Ungaria va face la fel in Transilvania, cu concursul autoritatilor romane care nu vor reactiona pentru ca sunt subordonate agentiilor de servicii favorabile Rusiei, care preconizeaza desprinderea Transilvaniei de restul tarii sub pretextul independentei. Serviciile de inteligenta maghiare si ruse, ajutate de oamenii lui Dodon vor crea diversiuni in mai multe zone ale tarii care sa justifice in aparenta interventia forumurilor „internationale”. Europa fiind imobilizata de virus, Romania va fi lasata pe mana vecinilor.

 10. Bendis zice:

  Uau.. pana si ceainezii au curaj!
  Ca ei nu mai au ce sa piarda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.