Solidaritate?


“Germania a interzis miercuri exportul de materiale medicale de protecţie, în special măşti sanitare, din cauza epidemiei cu noul coronavirus ( … ) Excepţii sunt posibile numai ”în anumite condiţii”, în special pentru ajutor umanitar, a mai anunţat celula de criză creată de cele două ministere, subliniind că ”aprovizionarea cu materiale medicale de protecţie este o urgenţă deosebită”. ( … )

“În Franţa, preşedintele Emmanuel Macron a decis marţi rechiziţionarea producţiei şi stocului de astfel de măşti, pentru a le putea distribui personalului medical şi persoanelor infectate cu noul coronavirus”.
Integral aici:
https://www.agerpres.ro/mondorama/2020/03/04/coronavirus-germania-a-interzis-exportul-materialelor-medicale-de-protectie–459749

Gata cu mult lăudata solidaritate europeană? Germania și Franța, două țări puternice care posedă facilități industriale serioase în sfera producției de materiale medicale și farmaceutice au decis suspendarea exporturilor și chiar rechiziționarea stocurilor?
De ce industria specifică nu lucrează la capacitate maximă pentru a satisface cererea existentă la nivel european și în mod particular pentru cererea din Italia? La nivel continental, ce se face concret pentru ajutorarea Italiei? În afara emiterii de comunicate prostești în care învață lumea cum să se spele pe mâni, ce face Comisia Europeana și întreg aparatul eurocrat? S-au trimis ajutoare mediacale și de altă natură în Italia? Dacă da, în ce constau? Unde sunt profesioniștii constituiți într-un corp medical european gata să intervină în Italia sau oriunde în Europa? Pentru decongestionarea spitalelor civile, de ce nu se desfășoară spitale mobile de campanie deținute de absolut toate armatele europene?
Fiecare țară are stocuri de necesitate, inclusiv alimente. Autoritățile italiene au apelat la stocurile proprii? De ce s-a permis instaurarea panicii și luarea cu asalt a rafturilor din magazine? Autoritățile continentale și naționale au de gând să preîntâmpine o eventuală penurie a materialelor igienice, știind faptul că lipsa acestora poate genera apariția de situații, poate mult mai grave decât cele generate de coronavirus?
Dacă situația e cu adevărat gravă, pandemie, unde e CBRN-ul, care la cel mai serios mod cu putință, posedă un excelent know-how al situațiilor de criză și o excelentă bază materială?

Altfel, cu ocazia coronavirusului, în ciuda limitărilor, neamul turanic au găsit de cuvință să-i provoace pe români schelălăind cu tupeu ordinar pentru autonomia așa zisului ținut secuiesc:
“La statuia vulturului (turul) din Sfântu Gheorghe s-a demonstrat marţi împotriva sărăciei forţate şi artificiale a ținutului secuiesc, precum şi pentru autonomia regiunii, cu ocazia zilei libertăţii secuieşti”
https://flux24.ro/in-plina-criza-a-coronavirusului-secuii-au-facut-demonstratie-pentru-autonomie-la-tg-mures-guvernul-romaniei-poarta-o-responsabilitate-grava-pentru-saracirea-artificiala-a-tinutului-secuiesc-pentru-c/

Sigur că au fost susținuți de frații de trib din Budă(pesta):
“Este trist că la Târgu Mureş nu s-a putut ţine ziua libertăţii secuieşti, a spus Laszlo Lorant Keresztes, liderul grupului parlamentar al partidului “Politica poate fi şi altel” (LMP). Totodată, acest lucru conferă mai multă importanţă evenimentului de
la Budapesta, a spus”
.
https://hirado.hu/2020/03/11/la-budapesta-a-avut-loc-un-eveniment-de-sustinere-a-zileilibertatii-secuilor/

Profitând de problemelor cauzate de pandemie, acești lași înjunghie pe la spate. Ca să-și impună hegemonia asupra teritoriilor românești speculează orice slăbiciune. Asta spune totul despre ei. Și azi ca ieri … avea dreptate Emil Dandea (primar la Târgu Mureș ) când în 1937 avertiza pe români:

“Țara, naţiunea, instituţiile şi tot ce este valah, e înaintea noastră superlativul odiosului ce trebue urât din toate puterile şi combătut prin toate mijloacele.
Orice comunicare sau împăcare cu spiritul acesta şi cu situaţia de egal cu voi este sacrilegiu.
În trecutul nostru de dominaţie, ne-a devenit o a doua natură dispreţul Valahului.
Nu există între ungur şi ungur deosebire, toţi vă urâm, toţi tindem, cu toate mijloacele, la păstrarea supremaţiei noastre, ca ceasul reînvierii Ungariei să ne afle înmulţiţi şi întăriţi.
Cu cât vom avea mai multe drepturi, cu atât vom fi mai periculoşi pentru Statul Român, căci nouă, drepturi şi libertăţi delà Români nu ne trebue decât ca să le îndreptăm în contra lor.
A slăbi tot ce este românesc, a-i strica cu tot preţul, a alimenta nemulţumirile, discordia înlăuntru, ponegririle în afară, iată datoria noastră pe teritorul românesc”.
[ România Eroică 1937 ]

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în Europa, Romania, UE, Ungaria și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Solidaritate?

 1. geopolitica zice:

  ‘ Pentru decongestionarea spitalelor civile, de ce nu se desfășoară spitale mobile de campanie deținute de absolut toate armatele europene?’

  …. pentru ca de fapt nu e nevoie …. si e doar panica artificiala ?….

 2. geopolitica zice:

  „Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență,
  https://www.realitatea.net/stiri/actual/renate-weber-cere-declararea-sarii-de-urgenta-nu-ne-dorim-sa-fim-in-situatia-italiei_5e6a4a325470f30016435132

  …. prin care drepturile civile ale cetatenilor se suspenda…. curat murdar coane Fanica….

 3. geopolitica zice:

  …. se raceste si vremea …. in solidaritate cu virusul ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.