MASKIROVKA MONDIALĂ (1)


Zâmbete pentru camerele de televiziune.
În 24 ianuarie, președintele Putin declara că Rusia și Turcia planifică să stabilizeze situația provinciei Idlib din Siria.

Ministerul rus de Externe a declarat miercuri mai devreme că situația din regiune, unde Moscova și Ankara au încercat să creeze o zonă de dezescaladare, se deteriorează rapid și că e aproape sub controlul total al militanților Nusra.
Putin a spus că miniștrii apărării rus și turc au purtat deja discuții cu privire la acțiuni specifice pe care cele două țări le vor lua în Idlib și că măsurile, pe care nu le-a descris, vor fi implementate acum.
El a spus că Turcia face multe pentru a încerca să remedieze situația, dar că mai multe acțiuni atât de la Ankara, cât și de la Moscova au fost necesare pentru a “lichida acțiunile grupărilor teroriste”.
https://www.themoscowtimes.com/2019/01/24/russia-and-turkey-plan-to-stabilize-syrias-idlib-province-putin-says-a64265

Fapte la fața locului
Pe 1 februarie patru ofițeri FSB sunt uciși în Siria.

Decesele soldaților ruși sunt raportate de site-ul de anchetă Conflict Intelligence Team (CIT), care monitorizează activitatea militară rusă.
Memorialele improvizate au spus că cei patru ofițeri ai Centrului de Operații Speciale al FSB au fost uciși în aceeași zi “în timp ce îndeplineau sarcini speciale în Republica Arabă Siriană”, se arată în fotografiile memorialelor postate de CIT duminică.
https://special-ops.org/53460/four-russian-sof-operators-killed-in-syria/

Dezinformatsya
Ce raportează presa rusă și pro-rusă și cei care preiau știri de la ele

Canalul Baza Telegram a raportat că cei patru ofițeri “au căzut în mâinile militanților” după ce vehiculul lor a lovit o mină de teren din apropierea orașului nordic Aleppo.
“Ulterior, au fost găsiți împușcați mortal”, a informat luni Baza, care are legături cu serviciile de securitate din Rusia.
Potrivit postărilor de pe rețelele de socializare citate de CIT, ofițerii Centrului de Operații Speciale au fost uciși în urma unui atac de artilerie.
https://special-ops.org/53460/four-russian-sof-operators-killed-in-syria/

[…] la 1 februarie 2020, miliția controlată de Turcia a ucis patru oficiali ai FSB în Alep: locotenentul Vsevolod Vyacheslavovich Trofimov, comandantul Bulat Rinatovici Akhmatyanov (divizia “C”), precum și comandantul Ruslan Gimadiev și căpitanul Dmitriy Minov (divizia “K”).
Prinși într-o ambuscadă, au fost capturați de o unitate de comando a miliției când vehiculul lor blindat a lovit o mină terestră și au fost împușcați.
https://www.voltairenet.org/article209123.html

Ce au aflat jurnaliști independenți din investigații la fața locului

Forțele speciale ale FSB în luptele locale?
Conform versiunii difuzate în mass-media pro-guvernamentală siriană și în rețelele de socializare rusești, ofițerii au murit în vecinătatea orașului sirian Aleppo. Se susținea că militanții au trimis patru blindate cu atentatori sinucigași în oraș, a căror detonare urma să fie un semnal pentru o ofensivă în zonele blocurilor rutiere apărate de unitățile armatei și miliției siriene.
În același timp, s-a declanșat atacul artileriei, timp în care se presupunea că a fost rănit maiorul Akhmatyanov. Trei ofițeri ai FSB au evacuat tovarășul rănit și s-au întors în poziția în care au fost prinși în foc. Această parte a Alepului a fost ocupată de militanți – au reușit să ia cadavrele morților abia după cinci ore.

Mortii slujeau în FSB și erau echipe de lunetiști. Minov și Gimadiev – în divizia “K”, Akhmatyanov și Trofimov – în divizia “C”. Prescurtarea “K” este desemnarea unei unități specializate în operațiuni speciale în Caucaz. C – departamentul de operațiuni speciale implicat în eliminarea și reținerea teroriștilor. Morții erau specialiști de primă clasă, iar folosirea lor pentru consolidarea calitativă a unităților armatei siriene angajate în lupte locale este aceeași cu alocarea complexului Dagger cu arme nucleare pentru a consolida o companie de infanterie motorizată.

Îndoielile sunt, de asemenea, întărite de rapoartele oficiale ale generalului-major Yuri Borenkov, șeful Centrului pentru reconcilierea părților în război din Siria (CPVS).
Pe 2 februarie, CPVS a distribuit un mesaj în care nu a existat niciun cuvânt despre vreo ciocnire gravă în apropierea Alepului.
Și nici un cuvânt despre atentate sinucigașe și nici despre milițiile care au atacat pozițiile forțelor guvernamentale siriene. Deși, de regulă, CPVS nu uită să menționeze astfel de incidente în rapoartele sale.
https://novayagazeta.ru/articles/2020/02/04/83766-ih-dobivali-strelyaya-v-upor

Latakia. Provokatsya

Dar patru ofițeri ai FSB-ului au fost uciși. Și conform surselor, ei au murit, nu în bătălia de la Alep, ci în vecinătatea Latakiei, care era controlată complet de forțele guvernamentale.
Cu toate acestea, ofițerii FSB au fost ambuscați aici. Militanții au știut exact calea prin care grupurile de lunetiști din TsSN s-au întors în oraș și au plantat o mină terestra, acționând-o de la distanță atunci când mașina blindată cu ruși se afla deasupra site-ului marcat.

Ofițerii șocați de obuz au fost împușcați în inimă și în tâmplă. Prin urmare, morții au fost trimiși în Rusia în sicrie închise.

Se pune întrebarea: ce făceau grupurile de lunetist TsNS în Siria (și anume în provincia Latakia), mai ales că, potrivit surselor, ofițerii se aflau în așa-numita “călătorie de afaceri legendară” – adică nu sub numele lor reale?
Apropo, puțini au știut despre faptul că se aflau în misiuni speciale, inclusiv doar câțiva sirieni. Poate că ofițerii au fost trădați “cu scopul de a escalada războiul”, a spus sursa.

Conform surselor, a fost pregătită o întâlnire între liderii superiori ai Siriei și Turciei pe granița turco-siriană, în apropierea orașului Kasab. Și Siria a cerut ajutor Rusiei pentru asigurarea securității acestei întâlniri. Pentru îndeplinirea acestei sarcini, maiorii Akhmatyanov și Gimadiev, căpitanul Minov și locotenentul Trofimov au fost trimiși în Siria. Și au fost prinși în ambuscadă când s-au întors de la recunoașterea zonei.

Faptul că acești ofițeri FSB au fost trimiși nu este un accident. În ianuarie, aceasta a fost a doua lor călătorie în Siria. La începutul anului au participat la asigurarea securității vizitei președintelui Rusiei în Damasc.

Dacă informațiile despre ambuscada în care au intrat ofițerii FSB sunt adevărate, se presupune că omorul a fost intenționat – cineva trebuia să perturbe negocierile turco-siriene.

Și, judecând după ultimele știri din Siria, provocarea a fost un succes. În noaptea de 3 februarie, armata siriană a deschis foc de artilerie asupra trupelor turcești în zona Idlib. Șase persoane au fost ucise, alți șapte soldați turci au fost răniți. Este probabil ca ordinul de a deschide focul și de a lichida ofițerii FSB a fost emis dintr-un centru de putere – “partidul de război” din jurul lui Bashar al-Assad. Și astăzi, se pare, nu se poate vorbi de negocieri.
https://novayagazeta.ru/articles/2020/02/04/83766-ih-dobivali-strelyaya-v-upor

Q

Acest articol a fost publicat în Asia, Eurasia, geopolitica, globalism, Razboi, Rusia, Turcia și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la MASKIROVKA MONDIALĂ (1)

  1. Q zice:

    N-ar fi prima oara ca rusii isi lichideaza proprii oameni pentru a agrava razboiul. Asa a fost si cu atentatele „cecenilor” asupra blocurilor din Moscova care au dus la „raspunsul” dur al lui Putin si popularitatea lui imediata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.