De Mărțișor la București


Miting la București

Miting la București

( … ) Participanții la marș și demonstrație au respins Codul Administrativ și modificările UDMR la Legea Educației. Prin impunerea acestui Cod ticălos, rezultat al unui troc politic PSD-ALDE-UDMR, limba maghiară devine a doua limbă oficială în stat prin extinderea folosirii ei de la nivel local, la nivel central, in deconcentrate si instituțiile din subordinea acestora. Se elimină totodată pragul de 20% pondere minorități nationale, pentru utilizarea limbii maghiare în administrația locală.

“În întreaga Transilvanie se va putea vorbi și în limba maghiară la nivelul administrației locale”, arată Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației “Calea Neamului”, care a explicat în Memoriul transmis Președinției și că modificările aduse de UDMR Legii Educației atentează de asemenea la Constituția României și încalcă Autonomia Universitară. Asociația “Calea Neamului” și cei care care s-au alăturat inițiativei – Frăția Ortodoxă, ASCIOR, Grupul NOI, ș.a. – au solicitat președintelui României să respingă Legea de aprobare a OUG PSD 57/2019 prin care limba maghiară devine în mod neconstituțional a doua limbă oficială în stat.

Președintele României a promis că NU VA PROMULGA Codul Administrativ, ca răspuns direct la solicitările manifestanților. Promisiunea a fost transmisă participanților la manifestația organizată duminică, la Cotroceni, de către consilierul prezidențial Gabriel-Cristian Pișcociu, în cadrul unei audiențe de o oră, la Administrația Prezidențială, unde s-a depus de către doctorul Mihai Sorin Tîrnoveanu, jurnalista Maria Crețu-Graur din Sfântu Gheorghe, directorul “Mesagerului de Covasna” și poeta Mihaela Aionesei, din Târgu Secuiesc, Memoriul Românilor din Harghita și Covasna.

Consilierul prezent la Palatul Cotroceni special pentru a întâmpina delegația organizatorilor manifestării pro-România a dat asigurări că Administrația Prezidențială va studia cu mare atenție și modificările realizate de UDMR la Legea Educației.

Miting la București 2

Miting la București 2

Legendarul general și scriitor Radu Theodoru, veteran de război, prezent la manifestare, a îndemnat participanții să fie la fel de vigilenți și în continuare, în observarea tuturor derapajelor UDMR, și să nu cedeze niciodată lupta pentru limba română și apărarea Constituției României.
Integral aici:
http://roncea.ro/2020/03/02/codul-ticalosilor-udmr-psd-alde-a-fost-infrant-de-300-de-romani-la-cotroceni-administratia-prezidentiala-a-promis-ca-nu-va-promulga-codul-administrativ-foto-video-doc/

Post Scriptum

Surse din Administraţia Prezidenţială au declarat că grobianul udmr Arus Zsolt din Harghita însoțit de aparatcik-ul, la fel de udmr, Eugen Kovacs Jeno din Carei, s-au supărat din cauza mitingului organizat de valahi. Drept urmare s-au îmbrăcat în ținuta de gală și ultragiați au mers la Cotroceni să-i spună președintelui că “pesedeaua” a fătat un nou Cod Administrativ tare drag lor. Cu lacrimi de crocodil i-au cerut să nu scoată pretențiile turanice din Codul cu pricina.

Kolea – Bețivul din Novosibirsk a reușit să planteze microfoane în biroul președintelui.
De la el am aflat informații suplimentare despre vizita celor doi pămpălăi turanici la Cotroceni. Arus și Kovacs au spus președintelui că au de gând să-l însoțească pe Victor Orban la adunarea slugilor de la Chișinău.
Prin intermediul lui Igor Dodon și cu sprijinul lui Victor Orban, cei doi rătăcitori prin pustă, adică Arus și Kovacs, au de gând să ceară țarului Putin și ideologului Dughin să facă imperiu dualist, Sfântul Imperiu Eurasiatic ruso-maghiar.

Eugen Kovacs Jeno

Eugen Kovacs Jeno primarul din Carei

Atmosfera s-a destins după ce președintele a oferit niște cafea burgheză.
Kovacs a zis că fetița lui, Giurgiu Kovacs Monika – nestemata stepei bașchire, poftește să candideze pentru un loc în Consiliul Județean Satu Mare că nu degeaba împrăștia prin Carei scrierile lui Victor Orban, țuțărul lui Putin.
Cu mândrie a mai declarat că scumpa lui fetiță e în Coreea de Nord și participă la un stagiu de perfecționare a relațiilor interetnice.
Kolea a interceptat și poza, poftim dovada:

Giurgiu Kovacs Monika

Giurgiu Kovacs Monika

Arus s-a băgat și el în seamă mărturisind că e mistic turanic și că astrele i-au dezvăluit că e reîncarnarea lui Arpad, motiv pentru care început să strige bucuros :TRIANON 1000!

Arus Zsolt

Arus Zsolt

Din păcate, Kolea – Bețivul din Novosibirsk, s-a oprit din relatare pentru ca a identificat în pivnița Cotroceniului un butoi cu samagon …

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la De Mărțișor la București

  1. Pintea zice:

    S-au dat inapoi castelele grofilor dupa ce li s-a dat si bani pentru ele.
    S-au reconstruit cetatile si monumentele maghiare si germane din bani romanesti.
    Mai ramane sa se readuca trasul pe roata pentru romanii care nu li se inchina.

  2. Grig zice:

    Iau bani si de la UE ca asa se fac averile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.