Carul cu propagandă rusească s-a împotmolit la Teheran


Love at first sight

Știrea precum că generalul iranian Qassem Soleimani a fost eliminat de forțele armate ale USA, a făcut înconjurul planetei. Drona MQ-9 Reaper și racheta aer-sol AGM-114 Hellfire II folosite în atacul american, au șanse mari să devina vedete

https://armyrecognition.com/january_2020_global_defense_security_army_news_industry/advanced_hellfire_joint_air-to-ground_missile_used_to_kill_iranian_general_qassem_soleiman.html

Iranienii au încercat să răspundă atacând bazele militare americane Al Asad și Erbil aflate în Irak.

Se pare că impactul a fost nesemnificativ. Cert e că USA are posibilitatea militară de a nărui regimul de la Teheran. Ce se întâmpla în continuare, rămâne de văzut.

Dincolo de răbufnirile mediatice, e interesant de aflat cum vor reacționa rușii în cazul “crizei iraniene”. E notoriu faptul că, oficial, Moscova privește Teheranul ca pe un aliat. Iranul e piesă importantă pentru proiectul “Eurasia” trâmbițat de domnul Dughin, ideologul și filosoful de la curtea țarului Putin.
Deschizând “Bazele Geopoliticii”, carte de propagandă scrisă de domnul amintit, aflăm următoarele:

„O altă particularitate a neoeurasiatismului este alegerea ţărilor islamice (în special a Iranului continental) în calitate de aliat strategic principal. Ideea alianţei continentale ruso-islamice stă la baza strategiei antiatlantice pe ţărmul sud-vestic al continentului eurasiatic. La nivel doctrinar, această alianţă se fundamentează pe caracterul tradiţional al civilizaţiilor rusă şi islamică, ceea ce le uneşte în opoziţie faţă de Occidentul laico-pragmatic antitradiţional. (…) Ar fi fost ideal să existe o lume integrată a islamului, ca o componentă sudică a Imperiului Eurasiatic, care să se întindă din Asia Centrală până în Africa Occidentală, unitară din punct de vedere religios şi stabilă din punct de vedere politic, care îşi fondează politica sa pe principiul devotamentului faţă de tradiţie şi spirit. De aceea, într-o perspectivă îndepărtată, Imperiul Islamic din Sud („noul califat”) poate să devină un element fundamental al Noii Eurasii alături de Imperiul European în Occident, al Pacificului în Răsărit şi Rus în Centru. (…) axa durabilă Moscova-Teheran va îndepărta toate contradicţiile dintre rusofili şi islam (de tip iranian), va face din ele una şi aceeaşi tendinţă geopolitică, orientată simultan către Moscova şi către Teheran. (…) Axa Moscova-Teheran constituie baza proiectului geopolitic eurasiatic fundamental. Islamismul iranian este versiunea cea mai bună a islamului de intrare în blocul continental şi tocmai această versiune trebuie susţinută prioritar de Moscova.

Propagandiștii ruși și armata de troli ce o au răspândită în toată lumea, se pot agita de zor în favoarea Iranului, însă la modul concret, ce fac moskalii pentru regimul de la Teheran? De pildă, au curaj să-i susțină militar în contextul actual? Sau din cauza programului nuclear iranian, e foarte probabil că vor negocia cu americanii spre strictul lor interes și în defavoarea aliaților persani? Kremlinul nu are cum să fie fericit cu un Iran nuclear.
Rusia are ifose de putere globală, mai dregaba în relația cu statele din Europa de Est.
Se înfoaie, tună și fulgeră prin Basarabia furată demonstrând că moskalii sunt desăvârșiți în mârlănie.
Să vedem dacă rușii oferă real sprijin militar, politic și economic pentru partenerul de “imperiu eurasiatic” aflat în preajma unui conflict grav cu USA.
E de presupus că nu vor risca o confruntare directă cu americanii. Astfel vor demonstra faptul că Rusia e reprezentarea unui soi de golan de cartier care agresează și jefuiește pe cei mai slabi, dar când întâlnește pe careva mai voinic, înjură și fuge.
_________________________________

Părerile pertinente ale lui Kolea – bețivul din Novosibirsk – despre valahi

Acest articol a fost publicat în America, coruptie, Eurasia, geopolitica, globalism, Rusia și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Carul cu propagandă rusească s-a împotmolit la Teheran

 1. kosk zice:

  cred ca americanii au cazut la o intelegere cu iranienii pe model Caragiale
  program artistic

  -Soleimani (arhitectul infrangerii ISIS din Irak si Siria)a devenit mult prea popular pentru regimul mullahilor din Iran.
  -americanii /jidanii le ucid „vedeta”
  -mullahii exulta dar „promit razbunare” pentru prostimea iraniana
  -ii anunta pe yankei (prin intermediarii irakieni) ca le vor ataca bazele asap (posibil cu date precise)
  -yankeii evacueaza bazele vizate, preventiv.
  -iranienii bombardeaza niste chestii irelevante militar.
  -iranienii (populatia) sunt fericiti ca au lovit „marele satan”
  -americanii sunt fericiti ca nu au victime
  -Trump iese cu niste declaratii imbecile pe MSM.
  americanii (administratia Trump) si iranienii(regimul mullahilor) ies sifonati râu (ca imagine)din afacerea asta.
  inca nu e copt WW3( jidanii stiu bine de ce..)si unii „goiymi”.

 2. kosk zice:

  ps
  sa fim bine intelesi..
  NU is vreun „troll rus” sau „pro putin” (adminul ma „cunoaste” din vremurile bune cand combateam ereziile neo protestante), dar articolul asta, NU are legatura cu ce se intampla in zona Orientului Mislociu. am cetit pe debkafiles (site jidovesc) pareri mult mai pertinente.

 3. mihailandrei zice:

  Salut kosk.
  E posibil ca Soleimani sa nu fi avut o problema reala cu liderii regimului cearceafist. Mai degraba aveau nevoie de el in calitate de starleta competenta.
  Cand au mimat atacul, toata lumea era in bunker.
  Legat de trolii rusi, pana soseste update de la Moscova clar ca se afla in standby.
  Intr-adevar, articolul nu are legatura cu Orientul Mijlociu in general. Are legatura punctuala cu posibilul conflict dintre americani si iranieni si demagogia Kremlinului.

 4. geopolitica zice:

  Putin o invita pe Merkel in Rusia sa discute criza din Iran
  https://www.dw.com/en/putin-invites-merkel-to-russia-over-iran-crisis/a-51900382
  ….fratzia ruso-germana, de….

  Generalul Soleimani: arhitectul iranian al operatiunilor rusesti in Siria
  ….articol din 2016…. a discutat implicarea rusilor in Siria inca din 2013 dar rusii erau ocupati in Ucraina.. ..A ajutat la rasturnarea lui Saddam in Irak…
  https://www.rbth.com/international/2016/10/05/qasem-soleimani-irans-architect-of-russian-operations-in-syria_636137

  Umbla vorba ca marele blond din casa alba s-a lasat pacalit de „deep state” sa ordone eliminarea iranianului.. ca sa se vada ce vor face rusii – call their bluff – ca asa-i la poker..

 5. Axl zice:

  Gen.Milley. „That letter is a draft, it was a mistake, it should not have been released.”

  CORRECTION Letter on Iraq pullout a „draft” sent by „mistake,”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.